Con Artist
the man with the key
- Член од
- 1 мај 2012
- Мислења
- 5.279
- Поени од реакции
- 21.283
Учките и партиските ботови во пошта се со кревко ментално здравје, ќе ве молам воздржете се од негативни коментари и напади.
Може во Скопје ги имате по рамковен напикано, но останатите општини ги добиваме од денес за утре сите пратки.Учките и партиските ботови во пошта се со кревко ментално здравје, ќе ве молам воздржете се од негативни коментари и напади.
Иам 3 пратки чиј рок на достава истекува утре-задутре, ако е сигурно инфово да не им стискам дека не ми стигнале за да ми вратат кеш.Унгарија ги држеше пратките и дури оваа недела ги прати во Македонија. Сега кај нас се обработуваат и ќе почекаме некое време бидејќи беа собирани 2 месеца во Будимпешта.
Има гласини дека постоел спор на релација Унгарија - Кина и наводно барале исплата маџарите и затоа ги држеле толку време.
Подобро е да се воздржеме од коментар бидејќи нашата пошта не е ништо крива за настанатата ситуација.
3 дена пред истек на рокот ти стига нотификација. Отвори dispute и мирна глава. Пратката ќе стигне кога тогаш.Иам 3 пратки чиј рок на достава истекува утре-задутре, ако е сигурно инфово да не им стискам дека не ми стигнале за да ми вратат кеш.
Прашањето ми е ако ги оставам така непотврдени (за достава и недостава) дали и по истекот на рокот ќе продолжат да постојат и ќе ми бидат доставени кога тогаш?
Ми се случи мене. Почекав добив имејл од царина и пристигна пратката.Ви се десило за некоја нарачана пратка да ви пише delivery attempt unsuccessful? И ако да, кои следни чекори треба да ги превземам...
Пратката е нарачана пред точно еден месец
Незнам дали знаеш, виапост ги превзема пратките што се регистрирани пратки ( Aliexpress selection standard). Доколку вредноста на нарачката е над 22 евра, виапост ги враќа назад во Унгарија, па повторно идат во пошта македонска.Ништо ко така, оставам да чекам барем до крајниот рок...патем ова ми го покажува.
Прегледај го приврзокот 417956
Барај отштета, ако ако ти е дозволено. Требало порано.Праткава требаше да ми стигне на 6 мај, денес е 24 мај и се уште ми се немаат јавено дека е дојдена а ова ми го дава кога пребарувам до каде е. Дали да барам рефундација или да чекам уште?
Прегледај го приврзокот 418067
Odish na detali od porackata i ja reklamirash!Праткава требаше да ми стигне на 6 мај, денес е 24 мај и се уште ми се немаат јавено дека е дојдена а ова ми го дава кога пребарувам до каде е. Дали да барам рефундација или да чекам уште?
Abe refund funkcionira ama za izgubeni paketi e makotrpno. Ama Jas ne bi bil Jas ako ne ja isteram do kraj.Имав скоро случај на лош производ па добив рефундација за него но не сакав пак да поминувам низ тоа али тоа е што е, пријавив па ќе видам што како.
Чекаш до непосредно пред истек на рокот за испорака, па пријавуваш дека пратката не е стигната. Внимателно бирај ги опциите, не се логични и повремено се менуваат. Потоа на продавачот е да докаже, односно приложи тракинг или шоидае... Дури и да е истечен рокот, чинам имаш уште барем 10 или 14 денови. Одамна не сум читал правила. Али-евци не прават проблеми, ако нешто не е во ред 100% враќаат пари. Којзнае колку нарачки имам, а со тоа и повремени поплаки за рифанд - буквално сите биле прифатени.Праткава требаше да ми стигне на 6 мај, денес е 24 мај и се уште ми се немаат јавено дека е дојдена а ова ми го дава кога пребарувам до каде е. Дали да барам рефундација или да чекам уште?