Аудио лечење со делови од Куран од магии и болести

Дали сте се провериле?

• да

Гласови: 4 9,8%
  • не

Гласови: 13 31,7%
  • несакам

Гласови: 18 43,9%
  • страв ми е

Гласови: 3 7,3%
  • ќе пробам

Гласови: 3 7,3%

• Вкупно гласачи
    41
И јас лечам само со музика, кај мене барем си делува.

Сe e психа,ако стварно веруваш ќе те излечи,мада кај повеќето луѓе е плацебо ефект,нема ништо чудно или ново тука,веќе е докажано ова.

Сe e психа,ако стварно веруваш ќе те излечи,мада кај повеќето луѓе е плацебо ефект,нема ништо чудно или ново тука,веќе е докажано ова.
Од каде си толку сигурен во тоа што го напиша? Дали веруваш во енергии кои не ти се пријатели?

Од каде си толку сигурен во тоа што го напиша? Дали веруваш во енергии кои не ти се пријатели?

Па не го измислив јас тоа што го напишав,научно е докажано,само ефектот е мал или воопшто го нема ако тој што го зима лекот/третманот не верува во него или знае дека прима плацебо лек/третман.Второто прашање не ме засега.

Па не го измислив јас тоа што го напишав,научно е докажано,само ефектот е мал или воопшто го нема ако тој што го зима лекот/третманот не верува во него или знае дека прима плацебо лек/третман.Второто прашање не ме засега.
Мислиш дека науката се изнашла и нема понатака? Има работи кои се уште се мистерија за науката.

Невидливиот свет за кој луѓето забораваат неможе да се воочи на начин кој ние посакуваме. Се е тоа превише лично искуство на кое луѓето избегнуваат да дадат сведочење. Повеќето луѓе се сведоци на такви настани кои обично сакаат да ги заборават, но вистинскиот лек за овие работи е знаењето, и постапките да бидат во склад на работи кои нема да содржат паганизми и окулт, односно лекот е во Упаството и Божјата заштита.Секоја друга заштита е непотребна и води во тоа да се слави создаденото со што му се припишува здруженик на Бог.

Невидливиот свет за кој луѓето забораваат неможе да се воочи на начин кој ние посакуваме. Се е тоа превише лично искуство на кое луѓето избегнуваат да дадат сведочење. Повеќето луѓе се сведоци на такви настани кои обично сакаат да ги заборават, но вистинскиот лек за овие работи е знаењето, и постапките да бидат во склад на работи кои нема да содржат паганизми и окулт, односно лекот е во Упаството и Божјата заштита.Секоја друга заштита е непотребна и води во тоа да се слави создаденото со што му се припишува здруженик на Бог.
Па баш овие вакви лечења за кои збориш имаат пагански корен....тотално се спротивставуваш. Па дури и молењето можам да кажам дека е паганско - и тие луѓе се молеле....и повикувањето не божество да те заштитува.....

Тие луѓе што ги спомнуваш во 102% од случаите правеле/треба да прават Роршаков тест.;)

Незнаете што зборите: За вас се е демек сега паганизам.
Кој е „Паган“?
Секој има своја омилена дефиниција на зборот „Паган“.Повеќето луѓе се убедени дека нивното значење е најисправно.Но сепак непостои консензус која е правилната дефиниција на „Паганизмот“.Истиот проблем го среќаваме со Христијанството и со Хиндуизмот како и со многу други религии.
Терминот Паганизам потекнува од Латинскиот збор „paganus“. За несреќа , не е најден консензус на прецизното значење на зборот кој потекнува од постоењето на Римската империја.Нас ќе не интересира приближното значење, бидејќи тоа кај евреите и кај муслиманите постои во слична конотација, но под друг израз.Например кај муслиманите тоа се таканаречени „мушрици“ или полетеисти.При прифаќање на христијанството луѓето кои биле во градовите многу побрзо се адаптирале на новата религија и тие надвор во селата биле наречени пагани , бидејќи сеуште ја следеа старогрчката религија и Митраизмот за кој подоцна ќе стане збор во книгата.Некои од научниците веруваат дека цивилите нехристијани во Римското царство биле наречени како „пагани“ бидејќи небиле војници на Христа.И уште една теорија е дека зборот „паган“ означува група на луѓе кои се од страна односно„аутсајдери“. После третиот век од новата ера тој термин ги опфаќа сите нехристијани и евентуално станува термин кој го опишува некој кој што верува во Сатаната.Истото се случува подоцна во исламот кај терминот „ќафир“ и „мушрик“ или некој што верува во ѓаволот и ги пречекорува границите на дозволеното, односно на арапски е попознат како „тагут“.
Кај христијаните сепак поимот на паганизам се распространил на обичаите кои се поврзани со култното и околтизмот,односно обожување на ѓаволот.
Но овде ќе наведеме неколку дефиниции на паганизмот познати кај луѓето и неговото значење.
--- надополнето: 26 декември 2011 во 19:58 ---
Покрај сите можни дефиниции Паганизам
претставува припишување на божественост на верувањето во видливи и невидливи сили и во посредништво помеѓу човекот и Бог. Тоа верување се изразува со земање на светци, идоли , добри луѓе, свештени лица и се што потекнува од овој свет како нешто што може да ја одлучи нашата судбина.Тоа може да биде и нешто невидливо како што се духови или џини(арапски), демони , самовили , змејови, аждаи , а може да биде и материја или нешто видливо како што се волшебници, гуруа, учители, природата и елементи од природата, односно се што е присатно во овој свет и тоа како нешто што влијае на Божјиот суд или дека тоа нешто ќе не приближи до Бог или ќе не направи суштества слични на божества. Ваквото „божење“ го гледаме кај сите верувања, па дури и кај трите „еднобожачки“ религии. Кај евреите преку ционизмот и „избраниот“ народ, кај Христијаните преку изградената догма на „свето тројство“ и крштевањето, а кај Муслиманите преку девијантните појави на Суфизам и Шиизам. За другите религии нема ни да потенцирам која е разликата помеѓу нив и паганизмот , бидејќи самите религии во нивното учење пропагираат многубоштво или следење на измислени филозофии на поедини луѓе со што и самите себе се нарекуваат „пагани“. Тука би ја спомнал и астрологијата, гатањето , таротот и секој што пророчува и се служи со невидливи сили за да ја види иднината или да лечи со помош на невидливи сили, биоенергија и слично. Со ваквиот поглед на работите од постоењето на човечката цивилизација, па се до денешно време поголемиот број на луѓето се следбеници на паганското и окултното, односно на работи кои што се човечка фантазија, филозофија и начин на живеење.Движејќи се низ историјата ќе спознаеме за различните верувања кои постоеле кај различни цивилизации и народи во различен временски период. Мозаикот на верувањата кој постоел не го оправдува темелот на постоење на истите , ниту ја докажува својата супериорност над другото верување со достигањата што ги имаат следбениците на тоа верување во светски рамки. Супериорноста во едно верување над друго би можела да биде само во предметот на обожување и начинот на верување, односно што се постига при тој чин, дали се обожува Создателот или создаденото!
5. Наредено им е само Аллаха да го обожаваат, и верата искрено да Му ја предаваат, во сета чистота нивна, и намаз да извршуваат и зекат да даваат. И, ете, тоа е верата исправна!(Ел Бејинне)

Значи Божјата вера е една за сите луѓе : Евреи,Христијани, многубожци, Арапи и неарапи. Аллаховата вера е една , а таа се состои во обожување на Аллах Единствениот и со несметањето никој рамен на Него. Меѓутоа тие се поделија во својата вера и секоја група и дружина имала своја вера по која се разликувала од останатите вери и дружини.До ден денеска тие групи опстанале на тој начин и постојат. Најкарактеристично кај паганите многубошци било тоа што биле поделени во своите обожувања. Некои од нив го обожувале Сонцето, некои од нив месечината, некои обожувале кипови,а некои обожувале добри и побожни луѓе, а некои дрво и камења. Во ваква состојба биле паганите и тие неписмените.Не ги обединувала верата,туку напротив ги делела по странки.

Мислиш дека науката се изнашла и нема понатака? Има работи кои се уште се мистерија за науката.
Па што?
Тоа што науката не открила се не ни дава за право да веруваме во секакви глупости.

Па што?
Тоа што науката не открила се не ни дава за право да веруваме во секакви глупости.
Но можеби е открието пред нос, а пошто науката не го нашла немаме право ништо да користиме?

Но можеби е открието пред нос, а пошто науката не го нашла немаме право ништо да користиме?
Зависи што да користиш.
Ако мислиш на аудио делови од Куранот за да лечиш болести и магии, тогаш одговорот е не.

секако дека има,кога веруваат луѓе во вонземјани,опседнати ќуќи,демони, зошто да не веруваат во егзорцизам кој настанува со моќта на Семоќниот? И да знаеш дека , да го знаат ова луѓето многу проблеми би исчезнале околу вас...потребно е само малку повеќе верба, нема потребна од негативни мисли кон нешто што не го познавате..поздрав и секое добро

Реалноста е она во што веруваме ние. Ние ја креираме реалноста и ние го креираме животот. Ако некој верува дека ќе му тргни на добро ако ја удри главата од ѕид, нека ја удира до сабалје.Битно е да верува без сомнеж, и да ја удира редовно главата од ѕид.Ќе му тргни затоа што верува дека ќе му тргни. Така е и со арапските рукји молитви дови ,кога се читаат некому.
За главоболка, да сум искрен и јас добив, поради лошиот глас на типот што пее, некако на нос пее и многу ме иритирал тој глас или зборење одсекогаш па не главоболка, човек и слухот ќе го оштети.

Дали и овој нешто слично прави ?

Да, се глупира оти ја утнал установата. Менталната клиника е една врата подолу.

Исто така, морам да признаам дека ме изненади овој стих од куранот:

И во случајот со жената црнкиња која барала од Пратеникот с.а.в.с., да го замоли Аллах џ.ш. да ја излечи од падавица(епилепсија) на што и рекол: ,, Повеќе сакаш Аллах џ.ш. да те излечи или сакаш Џеннет(рај)?” укажува на тоа дека оној кој се стрпи на таква и слична болест, награда ќе му биде Џеннет, така да не треба да се брза кај учачите со Кур`ан да се истеруваат џинните.

Значи кога е потешка болест, не може аудио-куранот да лечи и тогаш ги утешуваат луѓето со тоа дека ќе идат во рајот. А кога е екоја болест од типот:

.Забрзано треперење или играње на очните капаци.

.Ставање на раката на очи

Посебна мирност, смиреност во тишина на телото

Насочен поглед во една точка, зјапање во неа.

И ред други работи, кои мене не ми изгледаат на болест, а ако се болест пожелно е да се посетат ментални клиники. Но сепак, се она што помага, и прави добрина по луѓето од мене има позитивна критика. Ако некому му помогне ова лечење со АУДИО КУРАН нека е здрав и жив и нека препорача на друг што му е потребно.
Сепак, мене повеќе ми делува оваа музика:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom