- Член од
- 13 мај 2020
- Мислења
- 91
- Поени од реакции
- 44
Некој??Дали некој знае над која сума се плаќа царина за нарачки? Благодарам.
Некој??Дали некој знае над која сума се плаќа царина за нарачки? Благодарам.
Над 22 евра, за DHL или обична пошта?Некој??
Od iHerb i slicni takvi strani imam naracuvano do 70 dolari bez carina. Koja e granicata?Над 22 евра, за DHL или обична пошта?
1. СреќаOd iHerb i slicni takvi strani imam naracuvano do 70 dolari bez carina. Koja e granicata?
Најдобра форма на витамин Б3? Сугестии за суплемент?
...таман си е, ама не дека си физички активен туку ќе ти помогне со проблематичната кожа (акни)!Зимам цинк како додаток во исхраната бидејќи сум физички активен .Секој ден по 20 мг.Дали е океј или треба да направам пауза?
3 недели зимај, 1 пауза.Зимам цинк како додаток во исхраната бидејќи сум физички активен .Секој ден по 20 мг.Дали е океј или треба да направам пауза?
Јас зимам по 50мг дневно oд Solger.Зимам цинк како додаток во исхраната бидејќи сум физички активен .Секој ден по 20 мг.Дали е океј или треба да направам пауза?
За бор:@Psyside гуглав за бор (boron) во македонија па твој пост ми искочи. Генерално сакам да зголемам FT нивоа. Еве и крва слика:
Прегледај го приврзокот 295465
Ако добро читам нивото на SHBG ми е доста покачено. Читав дека боронот успешно ги намалува нивоата на схбг во крвта. Од други релевантни суплементи пијам цинк 25, витамин д 2400.
Прашањето ми е:
1. Дали има каде да се набави бор во мк? Ако нема, од каде да набавам од нет.
2. Дали имаш и други сугестии за суплементација?
Може и други да одговорат, псајд го тагнав бидејќи он имаше пишано за бор пред некоја година.
5- HTP од Solgar, заедно со магнезиум, B6, валеријана, и секако, 100 мг 5HTP во една капсула. Неолексанот форте има 150 мг, и е поефтин, но мислам дека Solgar е многу квалитетна фирма. Не треба повеќе од една недела за да се осети ефектот. Не сум истражувал колку навистина го крева серотонинот, во проценти, но пак ќе кажам, се осеќа итекако и тоа за кратко време.Триптофан е l-tryptophan амино-киселина, телото го користи за серотонин...заедно со ГАБА Gamma aminobutyric acid која има боља апсорбција заедно со нитро оксид...го има во сок од цвекло да речеме, или L-citruline можеда го користиш за таа работа, за производство на нитро оксид( https://www.healthline.com/nutrition/nitric-oxide-supplements#muscle-soreness )
Фстаци јади...има мелатонин во нив повеќе од било која храна.
Многу е 9мг не пиј толку....има еден slow release од 3 мг....тој користи го.
https://www.iherb.com/pr/Natrol-Melatonin-Time-Release-3-mg-100-Tablets/22708 овој на пример, имаше еден на life extention тој сестра ми го пиеше time release 3мг.