Ова е деталниот состав на Олиговит витамините.
Прегледај го приврзокот 220322
Мене тука еден момент не би е баш јасен. Како може да содржат молибден 200% од препорачаната дневна доза, а цинк и магнезиум само 15%, имајќи предвид дека молибденот е широко распространет во секојдневната храна и не познавам некој да имал недостаток од молибден, а додека недостаток на магнезиум и цинк е доста почеста појава и знае да покаже проблеми со здравјето...?
Добредојде во светот на ѓубре суплементи од МК Па уште и како грамови запишале...
Галеника ги произведува овие, не се наши...
Туку конкретно прашање поставив и ме интересираа мислења...
... еве исто направив и јас и мене ми излезе поинаку „деталниот состав “ на Олиговит!
„ АД Галеника “ е прва фабрика во околината и пошироко за производство на лекови,антибиотици, дентални производи, фармацевтски производи,суплименти, ветеринарни производи и адитиви основана уште во 1945 год,
со сертификати за проверка на ова компанија со меѓународни стандарди со ISO 9001:2015 и HACCP систем и GMP сертификат и многу генерации ги користат нивните лекови, дентални производи и други медицински и диетески производи со што воопшто не е фер вакви коментари од тип на ,, на свет за ѓубре суплименти во МКД“, си има
ПДФ документ јавно на НЕТ !
...е сега дали затоа што е Галеника фабрика од Србија, па мешаме политички задачи и емоции со бенефит за општо човечко здравје, тоа е друга работа од тоа се оградувам, но не е во ред вакви визуелни скриншот деинформации да би се деградирала една реномирана компанија која се грижи за човечкото здравје,
но да оставам мала резерва, ме заинтегрира што им е ова „ Vit Up“ и зашто некаде го има Јодот, а некаде го нема, морам да ја разгледам ова ситуација, дали како диететски производ се разликува !