Анти-вируси за Symbian OS

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Sim Works Anti-Virus

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Jamanda Cabir Fix

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
и еден од подобрите Х Дезинфектор!

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
exo AntiVirus Stop

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
За Нокиа 6681 кој го препорачуваш?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Највеке од сите го препорачувам МекАфи-то оти е целосен, за другиве незнам сеуште не сум ги испробал лично јас, иако сите овие што ги ставив на други форуми и други сервисери ми се имаат многу фалено дека биле најдобри.

Јас најголемо искуство имам од Дезинфекторот. Имав 6680 пред година ипол и стаив таков, една негативна работа - има само 30 дена трајал период ама па на 29тиот ден ке си го форматираш телефонот и одпоново ке го инсталираш анти-вирусот.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
случајно да не сакате да закачам вируси па да си играте???
ги имам сега на лагер, кабирот, комвариорот, скул, крашрот, локерот итн... имам еден интересен вирус т.е. појке е ко програм ама на телефонот што ке го инсталирате не му прави ништо туку функционира преку блутут, кога ке најдете телефон кој има подршка на блутут и има уклучено блутут и е со симбиан оперативен систем му пракате еден мал фајл од 4-5кб и му стига како разгледница т.е. како смс порака во која пишува нешто како состанок и многу срциња и да ја избрише сепак останува во телефонот и после некое време мора формат да му напраи...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
FB-4 VirusGuard 5.0 [FULL]-SMPDA

FB-4 VirusGuard provides essential anti-virus and anti-malware protection for your Series 60 v.7.0 or 8.0 device. Features:

Easy-to-use interface
Real-time Monitor auto-scans files received at the device via any file transfer mechanism (e.g., Bluetooth, IR, desktop synch)
On-demand scan of internal memory, memory card, and/or full device
Autoboot when phone is restarted
Subscription-based license, good for 1 year of virus updates
Auto-deletion of infected or suspicious files
Full logging of scan and detection activity
Full protection from the latest discovered viruses and malware

Your Series 60 v.7.0 or v.8.0 device can be an unwitting party to the transfer of any virus file from your phone to other networks. Stop virus activity at the device with FB-4 VirusGuard.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
И колку одзима од брзината на функционалност на телефонот Мекафито? Имам 6680...

И како побогу се инсталира ова на телефонот? :)

П.С. Колку реално е во нашиве краишта потребен антивирус за телефон? Колку се распространети вирусите?

П.П.С. Ако сакате да се заштитите од вакви работи, исклучете го блутутот кога не ви е потребен :) И не примајте на телефон све и свашта...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
TpH_Bo_OkO напиша:
И колку одзима од брзината на функционалност на телефонот Мекафито? Имам 6680...
Па се разбира додека скенира нема да си играш со мобилниот во мегу време, а иначе во поголемиот период од денот анти-вирусот е во мирување, има таму за подесување на колку сааати сакаш да ти скенира.

TpH_Bo_OkO напиша:
И како побогу се инсталира ова на телефонот? :)
Како игра...

TpH_Bo_OkO напиша:
П.С. Колку реално е во нашиве краишта потребен антивирус за телефон? Колку се распространети вирусите?
Верувај бајаги потребно... оти имаме многу дечурлана хакери што се праат и можат секоја апликација од интернет да ја симнат кракувана... а секој што се разбира малце појке во компјутери знае дека секој кракуван програм не работи како што треба, и секој анти-вирус кракуваните програми ги регистрира како вируси.
Друга негативна работа.
Пример: Инсталираш некоја добра кракувана игра, после неколку дена инсталираш некој кракуван програм пример за remote и после некое време инсталираш некој кракуван менаџер.
Сите овие програми посебно како програм можеби ке функционираат нормално ако секој е посебно инсталиран на различен оперативен систем.
Но сите три да се во еден оперативен систем и да се од ист кракер ако можам така да го наречам може да ти го умртват телефонот.

Можеби не неделно оти не е прецизно, ама месечно ми доагаат преку 12/13 случаеви со телефони кои некат да поминат ни на формат ни со апдејт туку мора да се флешува.

TpH_Bo_OkO напиша:
П.П.С. Ако сакате да се заштитите од вакви работи, исклучете го блутутот кога не ви е потребен :) И не примајте на телефон све и свашта...
Не мора да значи може и како ммѕ и како ѕмѕ порака да ви стигне...

јас имав една шифра т.е. така кажано хакерски шифра, за нокиа 1100, 1110, 1600 и сите тие од ASIC 11 платформа преку смс порака да пратиш бројки у букви и кога ке ја отвори цело време ке му кажува дека му е полн инбоксот и нема да може да му пристигнуваат нови смс пораки. Истата шифра работеше и на моторола некои модели овие постарите... со еден другар пред 2/3 години лом напрајвме преку нет пракање пораки...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Во мојот телефон, не постојат:
- Игри
- Разноразни програми, ги имам само тие фабричките, и плус некои програми кои ми се потребни а за кои сум сигурен дека неможе да ми навлечат вирус(според репутацијата на програмите кои ја имаат)
- Апликации од типот на Blacklist, Kamasutra positions, и што ти уште не кои ги има еден колега па телефонот му работи како комодоре во споредба со мојот AMD X2 :)

Игри не ни мислам да инсталирам пошто во главно, телефонот го користам за „Ало, ај на кафе“ или да сликнам нешто....

Блутутот ми е исклучен и го уклучувам само кога сакам некој да ми прати емпетројка некоја или видеоклип(а клиповите ги бришам брзо пошто ми здосадуваат :))

Гледано од овие работи, колку реално имам јас закана од вируси? МОже ми мојот телефон да се инфектира од СМС и сл?

Го почитувам твоето мислење пошто сум лаик за телефониве :)

П.С.
Necrophilia напиша:
јас имав една шифра т.е. така кажано хакерски шифра, за нокиа 1100, 1110, 1600 и сите тие од ASIC 11 платформа преку смс порака да пратиш бројки у букви и кога ке ја отвори цело време ке му кажува дека му е полн инбоксот и нема да може да му пристигнуваат нови смс пораки. Истата шифра работеше и на моторола некои модели овие постарите... со еден другар пред 2/3 години лом напрајвме преку нет пракање пораки...
Срам да ти е :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom