Анархија

A

AnFem

Гостин
Ќе произведе кукло хулигани нема да биде креирано.
Eпа неможе татко хулиган кој не е учен на правилни вредности во животот да го воспита неговото дете да биде добар човек или да не биде убиец,силувач,крадец..
Како ќе произведе, ако сите правилно си ги воспитуваат децата?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Имам време, млад сум. Кроце кроце сите на пусулчето ќе си го видат скончилото.
Другар ми Тоде кој беше примен на воена академија во СФРЈ за пилот, почина од инфаркт брзо после тоа, а 3 недели на ригорозни систематски прегледи беше, почни си ти со време немој нешто да те изненади

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
eпа која е гаранцијата дека во опшествено-хаотична ситуација или народно кажано ,,не се знае кој кого ебе'' децата правилно ќе бидат воспитувани а нема да се случи обратното,воопшто да не бидат воспитани затоа што татко му ќе иде да краде во некој супермаркет.. ? која е гаранцијата ме интересира (ако воопшто ја има)

A

AnFem

Гостин
eпа која е гаранцијата дека во опшествено-хаотична ситуација или народно кажано ,,не се знае кој кого ебе'' дека децата правилно ќе бидат воспитувани а нема да се случи обратното,воопшто да не бидат воспитани затоа што татко му ќе иде да краде во некој супермаркет.. ? која е гаранцијата ме интересира (ако воопшто ја има)
„Анархија не е хаос, анархија е ред без контрола“

ова го имаме многу пати спомнувано во темава, кога би дошло до анархистичко општество, тоа значи дека врие од свесни индивидуи, во спротивно нема будење и еманципирање.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
„Анархија не е хаос, анархија е ред без контрола“
од се што имам прочитано во животот,не знам ни сам колку ни што више,оваа реченица РЕД БЕЗ КОНТРОЛА ми е дефинитивно најомилената.. жими се,искрено посакувам да доживим да го видим тој РЕД без КОНТРОЛА.. најсериозно го посакувам тоа..

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
од се што имам прочитано во животот,не знам ни сам колку ни што више,оваа реченица РЕД БЕЗ КОНТРОЛА ми е дефинитивно најомилената.. жими се,искрено посакувам да доживим да го видим тој РЕД без КОНТРОЛА.. најсериозно го посакувам тоа..
Патот до тоа се вика Самосвест. Кога сите би имале доволно висока самосвест ќе нема потреба од материјални богатства, убивања, злосторства и сл.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Патот до тоа се вика Самосвест. Кога сите би имале доволно висока самосвест ќе нема потреба од материјални богатства, убивања, злосторства и сл.
КОГА СИТЕ БИ ИМАЛЕ

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.928
Поени од реакции
12.502
Ред без контрола е нај бесмислената научна фантастика што ја имам чуено. А сум најдувал логика во многу чудни нешта :cautious:

Секој мисли дека знае кое е најправилното воспитување на деца тоа е најинтересното.

Значи за таква анархија каква што се презентира овде треба да бидеме над луѓе т.е. да го освестиме несвесното и тоа да превземе контрола врз нагоните, инстинктите, желбите, потребите итн. Дали анархистите нудат некаков модел за воспоставување на таква космичка самоконтрола? Тоа би дошло нешто слично на Буда состојба за секој човек. Сега за сега, се што може да се понуди се нагони и комплекси како омраза и љубомора проследено со правилно држење на транспаренти со одредени реченици, мисли и изреки...

A

AnFem

Гостин
Ред без контрола е нај бесмислената научна фантастика што ја имам чуено. А сум најдувал логика во многу чудни нешта :cautious:

Секој мисли дека знае кое е најправилното воспитување на деца тоа е најинтересното.

Значи за таква анархија каква што се презентира овде треба да бидеме над луѓе т.е. да го освестиме несвесното и тоа да превземе контрола врз нагоните, инстинктите, желбите, потребите итн. Дали анархистите нудат некаков модел за воспоставување на таква космичка самоконтрола? Тоа би дошло нешто слично на Буда состојба за секој човек. Сега за сега, се што може да се понуди се нагони и комплекси како омраза и љубомора проследено со правилно држење на транспаренти со одредени реченици, мисли и изреки...
Значи јас сум над човек. Фала Магус!:pipi:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.928
Поени од реакции
12.502
Значи јас сум над човек. Фала Магус!:pipi:
Различна си од останатите...како што сме и ние останатите различни еден од друг ;) А за над човек сите треба вурни леп уште многу да јадиме :eek:
Ме интересира начинот за возвошена состојба на свест Јога, ЛСД нешо? :icon_mrgr:

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208

Патот од рапер до MC се вика еволуција.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750

Зошто би имал омраза кон некој кој не би ти наштетил, нема ништо повеќе нити помалку од тебе? Зошто би љубоморел на некој кој што го има истото што и ти?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Зошто би имал омраза кон некој кој не би ти наштетил, нема ништо повеќе нити помалку од тебе? Зошто би љубоморел на некој кој што го има истото што и ти?
А зошто никој да нема помалку од мене? Или повеќе? Зошто сите да имаме исто?

Kajgana Shop

На врв Bottom