Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.738
- Поени од реакции
- 18.484
< 2.0Па земаш терапија и очигледно делува, што проблем гледаш сега? Со оглед на новите гајдлајни лдл треба да биде кај коронарна атеросклероза околу 2,6
Optimal low-density lipoprotein is 50 to 70 mg/dl: Lower is better and physiologically normal
The normal low-density lipoprotein (LDL) cholesterol range is 50 to 70 mg/dl for native hunter-gatherers, healthy human neonates, free-living primates…
www.sciencedirect.com
Автоматски споено мислење:
Benfothiamine, methyfolate, methylcobalamin, pyridoxal 5 phosphate, magnesium malate, ubiquinol, ова ти треба за твојата состојба, тестирање на шеќер на гладно е скоро целосно бескорисно.Мојата исхрана по инфарктот се сведува на многу малку лебасто и тесто (лебот најчесто ни мувлосува од "користење"), повеќе кисело млеко, тенко кашкавалче, сиренце или павлака (повремено не секој ден, @Psyside не ме карај, многу ретко вечерам ) и тоа се кравјо, доручек пример на работа интегрално мало геврече или некое готово манџиче или ориз со зеленчук), попладневен ручек потпечени зеленчукови тави, ориз, компир...и еднаш неделно 2-3 парченца бело пилешко печено. И обавезни секој ден сезонски салати (што има, првенствено зелка, рукола, домат со магдонос и кромид, пиперка свежа). Реков вечера скоро ич..еднаш месечно си дозволувам хамбургер или бурек што сметам не е премногу. Алкохол за мене не постои, газирано 2 голтки 2 пати месечно како врабец, не се некоја количина. Кафе и обичен шеќер пола година немам пробано, само какао 2 пати дневно и стевиа. И месо и газирано и слично не ми пречат што скоро не ги консумирам. Освен кебапите од Пчела и Убац
Истовремено наутро за одмор или викенд кога можам, пешачам до веро тафталиџе и назад, тоа се негде 7 км. Така да веројатно ваква храна во комбинација со аторвастатинот ми е намален вк холестерол и Б12. Инаку шеќери и други ствари све ми е во нормала, не е ни до висока граница.
Е сега, по 1 месец сум на контрола, меѓутоа летимично погледнато од докторот, рече железото е одлично. Дали тоа е заради какаото, не знам.
Знам дека жена ми се закани дека ќе ми го качува холестеролот, а кога таа ќе се закани богами бегајте... се шалам.
Во суштина се хранам и живеам сосем обратно од пред МИ од зимоска.
Не споменав дека покрај лековите по МИ, сега земам и Клоназепам и Асентра затоа што има веројатност големо влијание врз МИ имало тоа "растропување" на срцето. Као кога ќе те удри кило адреналин, бам. И заради треморите (кои ги имав од млад во поблага форма, ги имал и татко ми). Односно секој стрес или психолошка состојба кај мене чувствував забрзана/неправилна работа на срцето и појачани тремори. Не физички страв, со тоа немам проблем, него психичко делување. Дали и тоа влијае врз вакви резултати не знам.
Пази се од железо, колку е феритин и хематокрит?
Последно уредено: