Америка го поседува оружјето кое го разви Никола Тесла

S

Shellshock nam67

Гостин
Оружје на 21 век , така се нарекува новото оружје кое го поседуваат американците ,а кој го развил Никола Тесла со своите истражувања.

После смрта на Никола Тесла многу негови проекти преставувааа мистерија, и ако се знаело дека Тесла развил со своите експерименти и оружје за кое не е потребно барутно полнење туку функционира на принцип на електромагнет.Америќката армија склучила договор вреден 10 милијарди долари со фирмата „РЕЈТОН„ за правење на електромагнетен топ , кој ќе има суперсонична брзина ,а ке се испалува преку шини кој ќе бидат поврзани со електричнна енергија.
Екс Југословенската армија во Воено техничкиот институт (ВТИ) во Београд на почетокот на 1985 година развиваше два проекти и тоа „ЕДО-О„ и „ЕДО-„ и развија суперсоничен топ на шини по принципот на сегашниот кој го усовршуваа американската војска .Имено тогаш истиот топ во ЈНА е произведен пробно , во првиот проект постигната е брзина на испалување од 4500 метри во секунда , додека во другиот проект , добиена е брзина на испалување од 7000 метри во секунда.Инаку се работи за супер соничен топ кој може да достигнува инерконтинетални цели , и сето тоа благодарение на Теслините експерименти .

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Maлце оф топик, ако може насловот да не е со големи букви, свеста ми се зеде кога го прочитав ем букви големи ем оружје, америка... ми се причини дека веќе надвор фијукаат бомби.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Никола Тесла, еден од најголемите изумители во историјата на човештвото, гледав една Руска документарка за него и останав со отворени уста на крај, незнам како се викаше имаше нешто врска со тунгускиот метеорит или така нешто ама интересно ако некој сака повеќе да знае за Тесла!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Никола Тесла, еден од најголемите изумители во историјата на човештвото, гледав една Руска документарка за него и останав со отворени уста на крај, незнам како се викаше имаше нешто врска со тунгускиот метеорит или така нешто ама интересно ако некој сака повеќе да знае за Тесла!!!

Ако некој сака да погледне документарци за тесла нека ги побара следниве видеа

YouTube - Agape - Nikola Tesla (prof. dr Velimir Abramović)

YouTube - Nikola Tesla - Čovjek budućnosti (Kompletan video u jednom dijelu)

YouTube - Nikola Tesla - Gospodar munja - Повелитель молниј (2010)

YouTube - Nikola Tesla - Gospodar svijeta (Kompletan film)

YouTube - Nikola Tesla - Tunguska Invazija (Kompletan video u jednom delu) Ruski_Srpski

YouTube - Nikola Tesla - Zraci smrti (Kompletan video u jednom delu) Ruski_Srpski

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
не не е ниту еден од овие, заборавив како се викаше, знам дек абеше руска продукција ..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Мене најинтересен дел ми е за Тесла кога рекол дека еден ден ќе се пренесува бежично струјата. Ова кога го прочитав се згазив од смеење, ама сега како напредува наукава ми делува и реално. :)

I

Iblis

Гостин
Мене најинтересен дел ми е за Тесла кога рекол дека еден ден ќе се пренесува бежично струјата. Ова кога го прочитав се згазив од смеење, ама сега како напредува наукава ми делува и реално. :)
Не си ти крив, требало како мал да гледаш надвор кога грмело (y)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
последниот линк што го ставив е руски документарец со српски превод

http://www.youtube.com/watch?v=yNSyiCiX11c
Не е ни ова, нешто се објаснуваше за тунгускиот метеорит, за бежично пренесување на информации( интернет) за свемирски сили кои човештвото може да ги користи!!!
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 15:41 ---

Еве го најдов!!!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Go ubija amerikancite preku nacistite.Amerika im obekase na nacistite spokoen zivot do krajot, samo ako ovie gi prodolzat eksperimentite kako na mengele i tako dalje samo i samo da gi rpedadat posle toa na amerikanskite evrei.Celiot holokaust vrz evreite bese reziran od evreite pod prikritie na amerika.Istoto se sluci i so hitler.Ne go ubija ... si go zedoa amerite nego so negovite generali, im obekaa sloboda zad kulisite samo i samo ovie da rabotat site eksperimenti za tajnoto opstestvo na amerika koe podocna go iskoristi seto toa da ne porobat do bukvalen smisol.
Taka bese i so tesla.Mu gi zedoa site proekti, i koga zedoa epten dovolno, amerikancite go ubija kako i sekoj drug sto go ubija, bez razlika dali e toa covek koj ima znaenje, znae premnogu ili kje gi prenese negovite proekti i na drugi nacii.
Zalno e ... tesla umre za denes da go iskoristat negoviot um za porobuvanje na covestvoto.Zalno :( :( :( :(

I ete denes, nevgovite izumi gi koristat i gi DOrazvivaat tajnite sluzbi so cel totalna dominacija.
Sranjevop pocna uste so MK-Ultra vo triesetite ...

S

Shellshock nam67

Гостин
tesla bil genie :) izmislil mnogu masini del od niv propadnale vo pozar (se zboruva koga rabotel na nekoi masini celata zgrada se tresela bidejki tie masini vestacki ja predizvikuvale tockata na oscilacija na zgradata (ili narodski kazano predizvikuvale zemjotres).
e sega da se navratime na tesla toranite ili kulite vo plan bil bezicen prenos na elektricna energija samiot vele deka moze vozduhot da go koristi kako prenosnik za taa cel trebalo da se izgradat 3 torani na zemjata eden vo arizona kade i den denes postoi, eden vo evropa i eden vo azija mesta kade imalo najmnogu grmotevici i sto e najvazno toj prenos ce bide besplaten.
trgnuvajki od logikata na nestata deka vo kapitalizmot se e vo parite noramlno deka ova ideja ne bila realizirana !!!

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
tesla bil genie :) izmislil mnogu masini del od niv propadnale vo pozar (se zboruva koga rabotel na nekoi masini celata zgrada se tresela bidejki tie masini vestacki ja predizvikuvale tockata na oscilacija na zgradata (ili narodski kazano predizvikuvale zemjotres).
e sega da se navratime na tesla toranite ili kulite vo plan bil bezicen prenos na elektricna energija samiot vele deka moze vozduhot da go koristi kako prenosnik za taa cel trebalo da se izgradat 3 torani na zemjata eden vo arizona kade i den denes postoi, eden vo evropa i eden vo azija mesta kade imalo najmnogu grmotevici i sto e najvazno toj prenos ce bide besplaten.
trgnuvajki od logikata na nestata deka vo kapitalizmot se e vo parite noramlno deka ova ideja ne bila realizirana !!!
Што е HAARP?

А што е HAARP? Програм за активно аурорално истражување високи фреквенции, односно High Frequency Active Auroral Research Program. Според теориите на заговор, таен проект на американската влада и причина поради која денес имаме зачестена појава на тресење на земјата. Мит или не, повеќето веќе сме слушнале за необичниот небесен феномен од кој настануваат земјотресите. Станува збор за воочлива небесна појава која наводно предизвикува електромагнетно пореметување на земјата кое се спушта од јоносферата.

HAARP наводно може да испрати ретка радиоенергија со висока фреквенција во Земјината јоносфера. Огромниот прилив на енергија во јоносферата создава вибрации кои се насочуваат кон земјината површина. Каде и да пристигнат тие вибрации, се создаваат бранови со екстремно ниски фреквенции кои патуваат под Земјината површина. Со помош на оваа метода HAARP може да предизвика земјотрес, а Тесла своевремено тврдел дека доколку сака можел да ја преполови земјината топка на половина.

Според оваа теорија HAARP може да предизвика и силно невреме, да ја загрее земјата, водата или воздухот односно да ја менува количината на кислород во горните делови на атмосферата. Освен тоа HAARP технологијата, наводно, може да ги исклучи сите електронски уреди во одредено подрачје без да оштети некое живо суштество или да сруши некоја зграда. Заговорниците на оваа теорија силно тврдат дека HAARP е една од најдобро чуваните тајни на светот со која на злобен начин се делува на временските услови и се предизвикуваат земјотреси.

Американска научничка Леурен Морет веќе со години предупредува на различни облици на технологии, вклучувајќи го и HAARP, со чија помош планираат да се намали бројот на жителите на планетата, пред се предизвикувајќи природни катастрофи. Погледнете дел од интервјуто во кое тврди дека со низа потреси во Јапонија намерно се предизвикува нуклеарна катастрофа.

Што американската влада вели за HAARP?

High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) службено е програм за истражување на јоносферата кој е финансиран од американското воздухопловство, морнарицата и Универзитетот во Аљаска односно агенција под името Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Целта на оваа програма е да се анализира јоносферата и да се истражи потенцијалот за развој на технологија која би можела да управува со неа. Оваа технологија делува од истражувачката станица HAARP, која е во сопственост на американското воздухопловство во близина на Гакона на Аљаска. Според нив теориите се фантазии од детските соништа.

И уште еден текст на таа тема: http://on.net.mk/zhivot/nauka/teslini-zemjotresi Често бил нарекуван и Лудиот Научник. :D Иначе IQ знае ли некој колку му било?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Без жица од бандера до бандера а во средина еден куп луѓе и тогаш нема да останат луѓе оти сите ке ги утепа струја.

S

Shellshock nam67

Гостин
Без жица од бандера до бандера а во средина еден куп луѓе и тогаш нема да останат луѓе оти сите ке ги утепа струја.

eve kako izgleda torantot vo Arizona uste 2 vakvi trebalo da se napravat za bezicen prenos na energija !!!
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 21:37 ---

eve kako izgleda torantot vo Arizona uste 2 vakvi trebalo da se napravat za bezicen prenos na energija !!!
eve koj povejke go interesira za nikola tesla neka procita izvor :http://tesla.radista.info/

Kajgana Shop

На врв Bottom