Албанија го користи правото на вето на барањето на Македонија да стане членка на НАТО

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ovoj bitushanche go zamisluvam ko nekoj dudlach na kogo mu dale zadacha da gi belezi site onie koi zborat protiv Nikola velikomacenik Gruevski.
Јас су еден од ретките тука неутрални членови.
Наместо неосновано да ме обвинуваш, кажи што мислиш за изјавите на твојата опозиција за албанскиот јазик на цела територија на МК, за задолжителното учење албански од предшколска возраст за Македонците, за продлабочувањето на Охридскиот договор.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Спомнуваш ПР на опизицијата, на онаа што изјавува дека ќе го воведе албанскиот јазик задолжителен уште од градинка за Македонците, дека ќе го продлабочи Охридскиот договор, дека името требало да го решаваме мултиетнички???? :bravobe:[DOUBLEPOST=1432334496][/DOUBLEPOST]
Зошто јас не сум изненаден??
Претпоставувам дека заради тоа Никола нема да го пикни Зоки во затвор, ваков противник секој би посакал на избори :D

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.986
Поени од реакции
11.628
Јас су еден од ретките тука неутрални членови.
Наместо неосновано да ме обвинуваш, кажи што мислиш за изјавите на твојата опозиција за албанскиот јазик на цела територија на МК, за задолжителното учење албански од предшколска возраст за Македонците, за продлабочувањето на Охридскиот договор.
За болдираново :pos::bravobe:(y)

Прво, која моја опозиција? Пошто знам дека мислиш на најголемата опозициска партија, морам да те разочарам многу...
Второ, кои изјави? Дај да видиме што изјавиле (видео, не текст), па после ќе прокоментирам, мада тоа е тотален офтопик од темава (темава е за евентуалната употреба на вето од стррана на Албанија по изјавата на Рама).
Патем кажано, ако не се лажам, го имам чуено пастирот великомаченски како збори на албански.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Второ, кои изјави? Дај да видиме што изјавиле (видео, не текст), па после ќе прокоментирам, мада тоа е тотален офтопик од темава (темава е за евентуалната употреба на вето од стррана на Албанија по изјавата на Рама).
Постирано е погоре во темата. Мислам дека 1 или 2 страни претходно. А и текстот што го дава Ванлок е со линк до видеото.[DOUBLEPOST=1432337107][/DOUBLEPOST]Иначе морам да кажам дека не ми се верува ова што го слушнав и мислам дека доколку позади Заев стои САД на некој начин, тогаш тоа е од причина што кренале раце од нас и не даваат на поклон на Русите.

Последно уредено:
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.986
Поени од реакции
11.628
Постирано е погоре во темата. Мислам дека 1 или 2 страни претходно. А и текстот што го дава Ванлок е со линк до видеото.
Да да, сеа видов, ја од мобилен видов само дека битушанец нешто ме прозвал, веројатно ни он не знае зашто.

Прво, морам да го искоментирам англискиот на Заев. Ау човече, болат уши. :D Полош му е него оној на Грујо. Околу тоа дали ја учи ќерка му албански или не, тоа е негово право како родител.
Околу ставање на албанско знаме во седиштето на партијата повторно е нивно право, но се' додека ДУИ (за ДПА не сум сигурен) нема македонско знаме (а најчесто нема) по седишта, конгреси и слично, не гледам причина и сдсм да стават албанско знаме. Друго е прашањето ако голем број на членови во сдсм се Албанци, тоа е веќе друга ситуација.
На тоа 30% требаше да реагира, според последниот попис се 25% (во далечната 2002), требаше да има попис 2011-12, тој не се случи, власта не го спомнува тоа, уво не и' чуе.
Јас би го употребил зборот терористи затоа што тоа произлегува од самиот збор „терор“ кој означува ширење страв и сл. Нивната националност е второстепена, прво е дека тие се терористи. А де јуре се и криминалци бидејќи вршат кривични дела според позитивно-правните прописи во РМ.

Околу спорот со името, вака: СДСМ како идеолошки лева партија, би требало да е пофлексибилна од ДПМНЕ која е десна (иако идеологијата е изветоперена кај нас). Секако, менувањето на име не може да пројде без референдум, тоа и мало дете го знае веќе. Еве да речеме дека сдсм дојде на власт, најде решение со грчката влада, повторно ќе мора да оди на референдум. А слушаме дека и моменталната владеачката партија го прави истото, односно договара решение (секако, не се глупи да го сменат без референдум, живи ќе ги запалат пред Собрание, баш у оној контра-кампот). Тука сдсм и дпмне мислам дека имаат исти погледи, односно дека црвената линија е да не се задира во идентитетот.

Дали Заев би бил добар премиер? Што знам, не можам со сигурност да кажам, но исто така бизнисмен не знам колку е паметно да биде премиер. И јас не барам тој да биде премиер, ниту сдсм да дојде на власт. Тоа ниту Заев и сдсм не го бараат. Да се прочисти избирачкиот список, да се направи попис (мада ова би било дури и секундарно), преодна влада (пак ќе повторам, зборев и во другата тема што ја затворија, со експерти на клучните позиции) и истрага околу бомбите на Заев. Дали се автентични и доколку да, покренување судска постапка.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
и истрага околу бомбите на Заев. Дали се автентични и доколку да, покренување судска постапка.
Јас мислам дека дури и на Заев му е јасно дека нема случај за на суд. Може ќе има судска постапка, но пресуди нема да има.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.986
Поени од реакции
11.628
Јас мислам дека дури и на Заев му е јасно дека нема случај за на суд. Може ќе има судска постапка, но пресуди нема да има.
Јас сакам да има. Против секој оној кој сторил криминал. Без разлика дали е во власта или опозицијата.

Член од
16 мај 2015
Мислења
23
Поени од реакции
24
Да да, сеа видов, ја од мобилен видов само дека битушанец нешто ме прозвал, веројатно ни он не знае зашто.

Прво, морам да го искоментирам англискиот на Заев. Ау човече, болат уши. :D Полош му е него оној на Грујо. Околу тоа дали ја учи ќерка му албански или не, тоа е негово право како родител.
Околу ставање на албанско знаме во седиштето на партијата повторно е нивно право, но се' додека ДУИ (за ДПА не сум сигурен) нема македонско знаме (а најчесто нема) по седишта, конгреси и слично, не гледам причина и сдсм да стават албанско знаме. Друго е прашањето ако голем број на членови во сдсм се Албанци, тоа е веќе друга ситуација.
На тоа 30% требаше да реагира, според последниот попис се 25% (во далечната 2002), требаше да има попис 2011-12, тој не се случи, власта не го спомнува тоа, уво не и' чуе.
Јас би го употребил зборот терористи затоа што тоа произлегува од самиот збор „терор“ кој означува ширење страв и сл. Нивната националност е второстепена, прво е дека тие се терористи. А де јуре се и криминалци бидејќи вршат кривични дела според позитивно-правните прописи во РМ.

Околу спорот со името, вака: СДСМ како идеолошки лева партија, би требало да е пофлексибилна од ДПМНЕ која е десна (иако идеологијата е изветоперена кај нас). Секако, менувањето на име не може да пројде без референдум, тоа и мало дете го знае веќе. Еве да речеме дека сдсм дојде на власт, најде решение со грчката влада, повторно ќе мора да оди на референдум. А слушаме дека и моменталната владеачката партија го прави истото, односно договара решение (секако, не се глупи да го сменат без референдум, живи ќе ги запалат пред Собрание, баш у оној контра-кампот). Тука сдсм и дпмне мислам дека имаат исти погледи, односно дека црвената линија е да не се задира во идентитетот.

Дали Заев би бил добар премиер? Што знам, не можам со сигурност да кажам, но исто така бизнисмен не знам колку е паметно да биде премиер. И јас не барам тој да биде премиер, ниту сдсм да дојде на власт. Тоа ниту Заев и сдсм не го бараат. Да се прочисти избирачкиот список, да се направи попис (мада ова би било дури и секундарно), преодна влада (пак ќе повторам, зборев и во другата тема што ја затворија, со експерти на клучните позиции) и истрага околу бомбите на Заев. Дали се автентични и доколку да, покренување судска постапка.
Каква е таа идеолошки лева партија со членови мулти милионери, сопственици на приватни капиталистички фирми, узурпирање и ставање во своја сопственост големи државни фирми, желба за власт и моќ ? Наброј ми еден член на СДСМ, а да не е богат и тоа многу? Од што се финансира СДСМ, од кои фондови, од кои фирми? ВМРО сега акумулира пари како партија и како поединци додека СДСМ тоа го правеше од 45’)

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.986
Поени од реакции
11.628
Каква е таа идеолошки лева партија со членови мулти милионери, сопственици на приватни капиталистички фирми, узурпирање и ставање во своја сопственост големи државни фирми, желба за власт и моќ ? Наброј ми еден член на СДСМ, а да не е богат и тоа многу? Од што се финансира СДСМ, од кои фондови, од кои фирми? ВМРО сега акумулира пари како партија и како поединци додека СДСМ тоа го правеше од 45’)
Истото што го наброја важи и за ДПМНЕ.
Иначе можда лошо се изразив, не мислев лева на економски план, туку не е национална партија како дпмне. Дури некако дпмне делува повеќе левичарски во поглед на субвенциите.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Јас сакам да има. Против секој оној кој сторил криминал. Без разлика дали е во власта или опозицијата.
Желбите се едно, а реалноста друго. Мора да се држиме до реалноста и за жал да се позиционираме на тие 2 опции што ги имаме и по можност без притоа да си ги вадиме очите. Дека многу држави од страна дадоа многу тешки изјави, мораме да сме свесни дека покрај политичката започната е со Кумановските случувања и безбедносна криза.

Јас незнам кој му ја прави кампањата на Заев, меѓутоа мислам дека ќе ни направи сериозен проблем, дека ќе не остави без опозиција со ваквите ставови.

Член од
16 мај 2015
Мислења
23
Поени од реакции
24
Истото што го наброја важи и за ДПМНЕ.
Иначе можда лошо се изразив, не мислев лева на економски план, туку не е национална партија како дпмне.
Јас не верувам во такви празни идеологии лева или десна, туку само во идеологија на парите и моќта. Се друго е фолклор и празни приказни. Барем ВМРО се декларирани капиталисти и си грабаат капитал, но смешно е некој како СДСМ да се повикува на работниците и социјалната правда, а тежи милиони долари и тоа на грб на работници. Тогаш што ќе ти е тебе на чело на македонска држава и македонски народ без национална партија и членство? Зарем овој народ не се борел баш да има национална држава и партија што ќе владее со нив?

W

wicked_1

Гостин
Дај допрецизирај кои се тие Шишков, и како истите дошле до капитал, како узурпирале?
Дали преку приватизацијата(?) и каква е таа како процес, на кој начин и преку кој модел беше спроведена - дали од овој агол искористиле тие?
Желба за власт и моќ? - :icon_lol:
Имам еден другар член е, ама не е ептен богат. Средна класа... awh, fuck it.
За болдираново :pos::bravobe:(y)

Прво, која моја опозиција? Пошто знам дека мислиш на најголемата опозициска партија, морам да те разочарам многу...
Патем кажано, ако не се лажам, го имам чуено пастирот великомаченски како збори на албански.
Независен е.
Ќе има вакви интервјуа уште многу, а овој одигрува попаметно него шо очекував. Не покажува тврд карактер и националистички ставови како што очекуваат изгубените патриоти кај нас, него флексибилност у врска со прашањата на внатрешен план. Како бумеранг лошо ќе ни се враќа тоа и ќе ја загрева дополнително ситуацијата да излезе со националистички изјави, мислам крајно нелогично е ова да го објаснуваме, ама ајде за кеиф на сајбер активистите.(y)

Судење секако ќе има, ќе има и пресуди нормално. А за тоа најверојатно ќе има специјален суд, со асистенција на странска држава.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Независен е.
Ќе има вакви интервјуа уште многу, а овој одигрува попаметно него шо очекував. Не покажува тврд карактер и националистички ставови како што очекуваат изгубените патриоти кај нас, него флексибилност у врска со прашањата на внатрешен план. Како бумеранг лошо ќе ни се враќа тоа и ќе ја загрева дополнително ситуацијата.

Судење секако ќе има, ќе има и пресуди нормално. А за тоа најверојатно ќе има специјален суд, со асистенција на странска држава.
Овој го има пуштено Бане низ нозе и после краток излет, ќе биде работата пак ваква:

Член од
16 мај 2015
Мислења
23
Поени од реакции
24
Дај допрецизирај кои се тие Шишков, и како истите дошле до капитал, како узурпирале?
Дали преку приватизацијата(?) и каква е таа како процес, на кој начин и преку кој модел беше спроведена - дали од овој агол искористиле тие?
Желба за власт и моќ? - :icon_lol:
Имам еден другар член е, ама не е ептен богат. Средна класа... awh, fuck it.

Независен е.
Ќе има вакви интервјуа уште многу, а овој одигрува попаметно него шо очекував. Не покажува тврд карактер и националистички ставови како што очекуваат изгубените патриоти кај нас, него флексибилност у врска со прашањата на внатрешен план. Како бумеранг лошо ќе ни се враќа тоа и ќе ја загрева дополнително ситуацијата.

Сите најмоќни македонски фирми паднаа во рацете на функционери на СДСМ. Познавам седми ешалон функционери на СДСМ коишто не се влијателни, а станале богати луѓе, затоа што нивни татковци, дедовци се догребале до некој тендер, влијание. Глупо е да набројувам, затоа што лично се познавам со тие луѓе. Што останува за тие луѓе прв и втор ешалон што се врхушка? Мулти милионери братучед, мулти милионери! Само спореди каде живееја бившите комунисти низ Скопјево. Најдобри станови, најдобри локации, најдобри работни места.

Погледни кој им е гласачко тело на СДСМ. Имаат многу повеќе гласачи во урбани средини отколку селски, затоа што нивното членство е дебело зафатирано и накитено низ урбани средини.

W

wicked_1

Гостин
Овој го има пуштено Бане низ нозе и после краток излет, ќе биде работата пак ваква:
Хех, највеќе ми беше заради дечките горе да спознаат природа и карактер на изјава која треба се пласира како став у меѓународна заедница. Сите држави до една делат исти ставови за слободи, отворени општества, мултиетничка толеранција, еднаквост на права и слично. У пракса владеењето може да биде скроз различно.

@Шишков не се мачи другар, не ни очекував некој одговор.

Kajgana Shop

На врв Bottom