Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Секој ден лупаш по една колосална глупост. Сакаш да ги запишуваме и книга да издадеме?

Бункер имаш ти во главата, и таму не може да влезе ниту една нормална мисла.

Сериозно, ги читам мислењата на темава и си мислам, можно е да сме толку глупи како народ? Овде има ликови кои се застрашувачки глупи, неспособни за критичко расудување, со глави полни со говна.

Страшна работа, на Србите цела Европа им се смееше како на последниот народ во Европа кој се одлободи од тоталитаризмот, нас ни се смеат како првиот кој го враќа.
Ti Narodot svoj go narekuvas glup i nepismen a vo istovreme sam sebe se proklamiras kako edinstveniot so zdrav razum. (site se idioti samo jas sum vo pravo) Ne ide be taka druze moj. Koj si ti da odlucuvas?

I ja tebe te citam poslednite denovi samo sto ne se osudiv da ti repliciram. Nitu sakam da te vregjam za tvoje mislenje, toa e tvoj nacin da se dokazes pred drugite. Ziveam vo Germanija i sigurno sum videl mnogu povekje sloboda nego ti vo tovjot zivot. Toa sto ne sfakjas deka sborot bunker go koristam kako metafora e samo tvoj problem.

I ne se sekiraj evropa ne ni se smee. Uopste ne se interesirat za nas dali ke ne ima ili nema. Toa da ti e jasno.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Се ближи крајот на сендвичите, грујо капитулира.

Мамата в книшка.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ti Narodot svoj go narekuvas glup i nepismen a vo istovreme sam sebe se proklamiras kako edinstveniot so zdrav razum. (site se idioti samo jas sum vo pravo) Ne ide be taka druze moj. Koj si ti da odlucuvas?

I ja tebe te citam poslednite denovi samo sto ne se osudiv da ti repliciram. Nitu sakam da te vregjam za tvoje mislenje, toa e tvoj nacin da se dokazes pred drugite. Ziveam vo Germanija i sigurno sum videl mnogu povekje sloboda nego ti vo tovjot zivot. Toa sto ne sfakjas deka sborot bunker go koristam kako metafora e samo tvoj problem.

I ne se sekiraj evropa ne ni se smee. Uopste ne se interesirat za nas dali ke ne ima ili nema. Toa da ti e jasno.
A во Германија живееш? И во слободно време бистриш политика за Македонија. ОК.

И знамето го продадоа, знаеш? И името.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.875
Поени од реакции
36.921
Многу си наивен. Или со сила се правиш таков (полошо).
Меинстрим новинарството никаде по светов - по дефиниција не може да биде ни незвисно ни слободно.

Курва е курва, без разлика дали е камењарка која ја гузат позади МРТВ - или е некоја со тарифа од 1000јура и ја лежат во луксузен хотел. Така овде „независните“ новинари известуваат за отварање на чешми и свињарски фарми, таму во Австрија известуваат за „пофини“ работи.

Камењарката работи во јавност, „фината“ курва работи во луксузни хотели и палатаи. На крај и двете се курви.
Тие "пофини" работи што ги зборуваш се традиционално приклонување на медиумите кон некоја опција или политики, како на пример СНН кон демократите или Фокс кон Републиканците, или други медиуми кои во одредена мера посветуваат повеќе внимание на некои политики. Тоа е при известување на партиите или емисиите на некоја телевизија. На пример во дневникот имаат релативно нормално покривање на настаните што се случуваат во земјата. Ова зборам за известување за внатрешни настани, за надворешни е малку различно.

Тука во Македонија правиме муабет за директно договарање на прилози на вести со лица од владата, ширење на омраза на лаги и невистини, оцрнувања, лапање на купишта државни пари за реклами итн. Тука имаш дневник на најгледана телевизија каде што водителот одржува десет минутен монолог целосно против опозицијата со зборење на секакви гнасни работи, омраза, небулози и невистини. Тоа личи повеќе на таа тетката од северно корејската телевизија него ли на дневник на некоја европска телевизија.

Има голема разлика на медиумско приклонување кон некои политики со овој хаос тука кај нас што се случува.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.875
Поени од реакции
36.921
Германија имала freedom of press. Да, ако си nigger loving cuck.
Германците се малку осетливи на тие теми како национализам и расизам поради искуства од минатиот век.
Инаку кај нив имаш еден куп на конзервативни регионални и национални медиуми како некои од најголемите весници. Таму редовно има колумни кај што ги напаѓаат политиките на Меркел за имиграцијата.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131

Дали ова значи дека на контрапротестот на гдом ќе се уништува споменикот на АСНОМ карши Собрание?
Ликот кој тоа го збори е тотален политички шлајм, но за тоа дека АСНОМ е погребот на обединувањето на Македонија, тоа е точно, сакал или не сакал, некој да признае.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
A во Германија живееш? И во слободно време бистриш политика за Македонија. ОК.

И знамето го продадоа, знаеш? И името.
Ti dali znaes koj go prodade? ili koj bese togas na Vlast. Imam MK pasosh i kako gragjanin na ova drzava mozam da bistram za nea kolku i ti.

Поздрави ги комшиите Мухамед, Љатиф, Фарик и Абд-Ал-Рахман. Се надевам дека ќерка ти знае крав мага.
Toa mozda se tvojte komsii, ako si od Skopje, Kumanovo, Tetovo, Gostivar, Struga, Kicevo. Mojte sigurno ne se. Nemam kerka tuku sin. Ajde sega na rucek majkati te vika.

Не знам дали ќерка му знае крав мага, ама сум сигурен дека тој не знае што е крав мага.
Pak si ti popameten, nema sto te ostavam da veruvas vo toa.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Се чудите како го сакаме Заев.Како можи ваков човек да мразиш.

Доследно,цврсто,храбро од сам старт па се докрај си остана на својот став и збор.

Ова, шо нема да оди во Виена, шо бара прво повлекување на законот за аболиција на криминалците, па поништивање на криминални избори, па седне договори, нека ви стани јасно и гласно и нека биде еден од многуте начини, за да научите како се седи доследно и цврсто на својот збор., како треба да изгледа вистински ЛИДЕР И ИДЕН ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

Ова се забетонирани ставови, овде нема кршење и потопување.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ликот кој тоа го збори е тотален политички шлајм, но за тоа дека АСНОМ е погребот на обединувањето на Македонија, тоа е точно, сакал или не сакал, некој да признае.
Вакви како тебе ме вадат од такт, се воздржувам да не те извреѓам и испцујам, читнете малце историја, а не само прикаски од селската чешма. АСНОМ бил погревот на обединувањето на Македонија, плукате по столбовите на државноста.

Па Чентро, Брашнаров, Шатев се клучните дејци од АСНОМ, и они ли се гробарите?

Срам да ти е.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
110
Поени од реакции
80
Вакви како тебе ме вадат од такт, се воздржувам да не те извреѓам и испцујам, читнете малце историја, а не само прикаски од селската чешма. АСНОМ бил погревот на обединувањето на Македонија, плукате по столбовите на државноста.

Па Чентро, Брашнаров, Шатев се клучните дејци од АСНОМ, и они ли се гробарите?

Срам да ти е.
Toлку глупости има истресено тоа чудо нешто нека дува трава и нека не тресе зелени.
Омилен актер ми беше ама сеа ми е одвратен пошто стана пиун за ширење глупа пропаганда

S

silmarillion

Гостин
Она кога на сељак пробуваш да му го објасниш концептот на луксуз и луксузирање добиваш 5 миљарди јавен долг и распад држава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom