Авиони погодни за Македонија

  • Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.401
30 години ?! Произведен 2022-2023 ... Тоа можеш да ни збореваше ком 2050 друже.
Видовме што ни зборуваше преди 4 години , гледаме што се слочува :)
Е што се случува? 10 години збпреш за авиони дека ќе купете и на крај се решивте за старо америчко железо
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
12.592
Поени од реакции
1.704
Е што се случува? 10 години збпреш за авиони дека ќе купете и на крај се решивте за старо америчко железо
Па зборуваше дека нема да има потреба поради малата површина на РМ да ви обезбедува некоj воздушниja простор, па видовме дека Грциja, а подоцна може би и Бугариja ке го вршат тоа. По твоjaта логика балтичките земиja са исто мали па не мора да се чуват. Не гледам како авион произведен 2022-2023 со АФАР радар е старо железо.
 

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.014
Поени од реакции
1.018
вицот е што кенаправиш со ескадрила 12
или винг 16
со 8 само ако аирполицинг
ако има поголем зорт крстет се на член 5ако се сетат тогаш на вас!
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
12.592
Поени од реакции
1.704
вицот е што кенаправиш со ескадрила 12
или винг 16
со 8 само ако аирполицинг
ако има поголем зорт крстет се на член 5ако се сетат тогаш на вас!
Овде прашането не е што ке направиш со 1-2-5-8 или 16.
Прашането е дека некои членови овде преди 4 години збореха како на Македониja нема да треба да има air policing зашто имала мала териториja. Видовме дека тоа не држи вода. Видовме дека некоj от надвор ке мора да поеме таа функциja,както е поемена за Албаниja, Црна Гора (помала от РМ) и Словениja. Нема да има бегане от тоа
 
На врв Bottom