Љубе во Хаг!

Дали Брат Љубе "ќе го крка"?


  • Вкупно гласачи
    25

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Се сменуваат обвиненија, искази на сведоци, па имаше барање за откажување од хрватското државјанство...прогноза за епилогот од целиот процес кој што се води против Љубе Бошковски.
 
Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Кликнав има шанси.
Мислам дека е заложник на Љубчо и Грујо.Ако победи опозицијата на овие избори,ќе се обиде да повика на предвремени парламентарни избори.Љубе е на јадица и со него ќе им се даде до знаење дека не треба да рипаат.
Ова е само мое размислување.
 

+_Inception_+

Quantum
Член од
30 јануари 2005
Мислења
230
Поени од реакции
2
Brat Ljube epten nemien ke go lapne :)
ne da ke go krka nego nema NIKOGAS vo zivotot veke da pomisli da se bavi so politika:)
bar taka mislam e sea mozebi i da izleze od dupkite na zakonot pribidejki vo ovaa nasa mala drzava imas mnogu GOLEMI moznosti za neposteno rabotenje...taka da :)
ostanue da vidime ali mislam deka ke go krka a isto taka i sakam!
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Денес неговиот адвокат изјави дека хрватскиот обвинител му признал дека го држат во притвор само колку да биде достапен за Карла Дел Понте. Му признал дека нема да се појават ни сведоци против него на судењето во Хрватска. Значи, во Хрватска нема да го крка според изјавиве.
А за во Хаг, малку веројатно. Да сакаа...и да имаа докази, до сега ке го кркаше одамна. Повеќе ми личи на друга игра целиот овој случај. Но, сепак има шанса за да го крка, никогаш не се знае:)
 
Член од
31 јануари 2005
Мислења
145
Поени од реакции
22
Vo slucajov se mnogu vazni faktori vo igra nemoze da se dade ni priblizno tocna prognoza sto ke se sluci so Ljube,da se nadevame deka se vistinata ke izleze na videlina i deka Ljube ke bide osloboden od site tie obvinenija :evil:
Da zivee Brat LjUBE i site pripadnici na edinicata za brza intervencia LAVOVI :D
 

+_Inception_+

Quantum
Член од
30 јануари 2005
Мислења
230
Поени од реакции
2
VaseSK напиша:
Vo slucajov se mnogu vazni faktori vo igra nemoze da se dade ni priblizno tocna prognoza sto ke se sluci so Ljube,da se nadevame deka se vistinata ke izleze na videlina i deka Ljube ke bide osloboden od site tie obvinenija :evil:
Da zivee Brat LjUBE i site pripadnici na edinicata za brza intervencia LAVOVI :D
ne se glupiraj be pa i ti :P
 
Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Љубе ќе оди во Хаг за Љуботен.Катастрофа!!!Ова е во очи втор круг.Шамар.
Да не испадне дека Интел е дволичен.Љубе не го сакам,НО ако тој оди во Хаг има барем уште двајца од другата страна кои треба да му прават друштво.

Ми смета што не дрндаат,видете само што и прават на Хрватска.Ако не го испорачаат Готовина ќе ги суспендираат преговорите за ЕУ.
Од друга страна Рамуш-мушки со авион на КФОР одлете човек јеботе,,,,па поздрави и честитки за потегот...ми се ..ај да не кажам.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.204
Поени од реакции
34.441
Ejh,
денес слушнав на вести дека уствари готов е, го обвиниле... КОЛКУ САМО САКАВ ДА ПИШАМ ДЕКА ОВА ЌЕ СЕ СЛУЧЕШЕ ОДМА ПОСЛЕ ЛОКАЛНИВЕ ИЗБОРИ, ама ме фати некоја мрза...
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Мамата скапана! Ко да предосеќав бе, копучаната. Значи каква неверојатна синхронизираност со завршување на избхориве еј, абе ...шо да кажам,...може малку попосле, сега имам премногу гнев насобрано во мене.
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Мене ме интересира пошто незнам...дали некој шо отишол до сеа во Хаг и бил обвинет успеал да се спаси и да му биде дадена ослободителна пресуда?
Или сите го кркале?
 
S

Svetovid

Гостин
Kako nema be pa i ti? Nemozham da se setam na iminja ama siguren sum deka imashe nekolku osloboditelni presudi. Inaku ovaa farsa so Ljube mislam deka nema da trae dolgo. Vo nekoj sluchaj duri mozhe i da e podobro shto Ljube odi tamu, oti kje se aktueliziraat nekoi prashanja, taka shto jas veruvam vo nash Ljube deka dobro kje se drzhi i ne samo toa tuku mozhe duri i pozitivno da bide i za nas i za nego. Oti ako go oslobodat, a se drzhi junachki, koj posle kje mozhe da mu zastane na patot vo trkata za Pretsedatel?! Moite misli se so Ljube i Johan! Hrabro momci!
Inaku kako shto rekov vo sluchaj na pobeda na Ljube vo Hag i potoa vo trkata a pretsedatel mozhe duri i konechno eden iskren patriot da stane Pretsedatel na zemjava namesto dosegashnite dva izrodi i eden predavnik. T.e. trebashe hronoloshki da gi naredam: izrod, predavnik, izrod (i predavnik)!
 
S

Svetovid

Гостин
Катерина Блажевска не ми е омилена новинарка. Најголемата замерка што ја имам спрема неа е тоа што е НЕОПРЕДЕЛЕНА! Знам знам некој ќе рече дека новинарите треба да бидат непристрасни, не знам што. ГЛУПОСТИ! Но за ова во некоја друга тема. Сепак Катерина е една од ретките припадници на нејзиниот вид кои размислуваат со своја глава. Дел од нејзиниот текст во денешен Дневник. Одлично четиво за мизерните црвци кои би плукнале на Македонија во случај Љубе да биде третиран како херој!
“Не е точно дека на Љубе ќе му се суди во Хаг. Тој беше осуден овде, во Македонија. Тоа што денес го прави Карла дел Понте е само логично процесуирање на пресудата донесена од македонскиот "преки суд", кој во екот на воениот конфликт секојдневно ги сатанизираше "лавовите" како паравоена формација, како лична башибозучка единица на Љубе Бошковски, како збирштина од пијаници и криминалци, кои во слободно време решиле да бидат "патриоти". Иако беа само дел од сегментот на одбраната, станаа главна персонификација на злото заедно со нивната командна икона.

Неслучајно во длабок мрак беше фрлен фактот дека единицата беше формирана легално, со одлука на тогашната влада. Може долго да се дебатира за "неподобноста" на персоналниот состав на "лавовите", ама тешко ќе можеме да дојдеме до друг заклучок освен еден: "подобните" тогаш не беа овде. На тој факт ме потсетуваат многу млади момчиња, кои денес ги гледам како држат прес-конференции во разни партиски штабови, ги гледам како пратеници, како функционери, како членови на управни одбори, ама тогаш, во 2001 година - никаде ги немаше. За нив се слушна по две исклучително "херојски дела": прво со мито и врски си обезбедија пусулче за да ја избегнат обврската за одбрана на земјата, а потоа целиот свој капацитет го вградија во хотелските соби со пет ѕвездички ширум краците на Халкидики. И покрај тоа што беа голораки, гордо ја бранеа земјата помеѓу два залака гиро, со оружјето што им се најде при рака - молотови коктели од узо, влезници за дискотеки и нешто "ситно" за шопинг. Беа толку посветени на земјата, што со индигнација одбиваа да слушаат вести од Македонија за да не си ги нарушат кревкиот душевен мир и звукот на морските бранови. “
 

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Какво е обвинението против г.Љубе од страна на Хашкиот Трибунал?

За прекршување на ПРАВИЛАТА за ВОЈНАТА , а секаде се зборува ДЕКА во МАКЕДОНИЈА ВОЈНА НЕМАЛО ами само вооружен конфликт...нели?.
За тоа еве цитат што го кажал и адвокатот дека:


бидејќи Тарчуловски и Бошковски се товарат за прекршување на законите или обичаите на војување, а во Македонија во 2001 година немаше војна, туку оружен конфликт, па, според тоа, немало ниту војување - вели Апостолски.
подетално на страната

http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=22447
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Еве ги и официјалните документи за Обвиненијата на Љубе Бошковски и Јохан Тарчуловски од страна на Хашкиот трибунал :

Првично обвинение

Сослушувања и акузативни акти :

Одлука по првата аудиенција на Тарчуловски (PDF file)
Одлука по првата аудиенција на Бошковски (PDF file)

Разни одлуки за модалитетите на одржување на процесот :

Линк 1
Линк 2
Линк 3
Линк 4
Линк 5
Линк 6

Наредби и одлуки по случајот

Наредба за композиција на истражното и обвинителско биро

Разни решенија релативни на текот на истражувањето и на процесот :

Решение за текот на процесот на Љубе Бошкоски и Јохан Тарчуловски
 
Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
брат љубе можи да го крка стапо ко жртвено јагне

една работа не смее да се заборави, кога следните поколенија ќе прават рекапитулација и сумирање на случките од нашето време, ќе стои „јасно и гласно„:

- се гледа кои беа лошите, тие шо беа осудени во хаг

не е така наивна работава...

не се работи за љубе, туку за министер за внатрешни работи на една држава...

тоа е практиката која шо си ја практикуваат „светските лидери„, наместиму војна, победиго, осудиго и после ти си добриот, тој е лошиот, и нека плаќаат лошите на добрите оштети и слично :roll:

а кој беше жртва во 2001 знаеме сите: Македонија и Македонците

ама како ќе докажиш тоа коа ќе нема живи современици?

НИКАКО!!!!!!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom