Јован Јованов

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520
Колку и да е несалам, Александар Принц пишуваше добри песни за поп изведувачите, имаше и свои добри песни, Ружица од Ареа (ако ги пишува она) пишува феноменални текстови, Игор Џамбазов е ЦАР, и.т.н.

Чекај како го викаа еден од 50 години што е текстописец демек..... Леле не ми текнува. Нешто во стилот на Ј.Јованов е :)

Ах, кога ке ми текне ке пишам и за него :) Типот продава текстови од 500 евра како алва :) Ама тоа е има толку многу ретарди-поп изведувачи овци во мк, што МОРА да има некој да ги стрижи :)

Ми текна - мислев на Григор Копров :)

Член од
11 февруари 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
J.J ... Сра*е .. не виделе нашиве подобро нешто па којзнае што е ЈЈ :tapp:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Пак ќе кажам (не сакам да се караме) дека имаме други музичари кои имаат подобра музика од Јован Јованов и компанија. И како нема песна за предлог, искрено не верувам во тоа. Постојано се вадат нови албуми од македонски групи. На пример Ареа само што го извадија новиот албум пред недела-две. Не знам за тебе, ама за мене најважен е квалитетот на музиката.
Ареа извадиле сеа, извадиле пред 16 години и ќе извадат следен ко ќе се женам ко свадбен поклон да ми дојде :helou:

Шо потреба да те лажам... освен имево друго нишо не ни е заедничко :)

Тој заедно со Елвир, Тони Зен, Врчак и компанија моментално ја движат музичкава сцена... некој од овие мора да извади песна во неделата или на две недели барем...

Останатите ги има на фестивали, ретко понекогаш сингл, и еднаш на 3,4 години или повеќе албум... тоа е реалната ситуација :helou:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Цела тема за една песна? А за песната па коментарите..... Абе не го бива ич, самиот наслов си кажува.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Што мислите за новата песна/клипчето на Јован ? Ви се допага ли ?
Според мене најубава песна досеа а и најубав клип. На почеток коа ке збори женската ми се свига повеке хехе.

Ете и видео.

Хеј,овој на спотот дечкото на почетокот.
Нели е тоа Zbratko?!

Дивајн,Еко или кој и да му текнува на него,нека се изјаснат брзо! :)

Едит- damn! он бил :(
Ај ваљда го ошурил за да се појави.
Каква само никаква приказна има спотов :|

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Тој е, види наназад, веќе му подарија чупалица :pos:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Во спотов освен девојката ништо друго не ми се допадна...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Абе... Како на никој не му се свиѓа, а пак е на прво место песнава?
Џеј Џеј ги контролира Мак Топ листите :icon_neut

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе... Како на никој не му се свиѓа, а пак е на прво место песнава?
Џеј Џеј ги контролира Мак Топ листите :icon_neut
Има некој кој гласа на тие Мак Топ листи? Јас мислам дека гласаат само тие што слушаат македонска музика стриктно а тоа е ретко кај нас....

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Ареа извадиле сеа, извадиле пред 16 години и ќе извадат следен ко ќе се женам ко свадбен поклон да ми дојде :helou:

Шо потреба да те лажам... освен имево друго нишо не ни е заедничко :)

Тој заедно со Елвир, Тони Зен, Врчак и компанија моментално ја движат музичкава сцена... некој од овие мора да извади песна во неделата или на две недели барем...

Останатите ги има на фестивали, ретко понекогаш сингл, и еднаш на 3,4 години или повеќе албум... тоа е реалната ситуација :helou:
Не е баш така. Само затоа што не ги гледаш работите, не значи дека не се таму. Ако Елвир и Врчак ни ја движат музичката сцена, треба сите да земеме и да се фрлиме од Камени. Значи очигледно не си чул за ништо друго освен нив. Можда забегувам кон македонската рок андерграунд сцена ама сепак само тоа е квалитетно од музиката во Македонија. Едино Ареа може да се покомерцијални малце. Друго :toe:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Не е баш така. Само затоа што не ги гледаш работите, не значи дека не се таму. Ако Елвир и Врчак ни ја движат музичката сцена, треба сите да земеме и да се фрлиме од Камени. Значи очигледно не си чул за ништо друго освен нив. Можда забегувам кон македонската рок андерграунд сцена ама сепак само тоа е квалитетно од музиката во Македонија. Едино Ареа може да се покомерцијални малце. Друго :toe:
Ама андреграунд сцената така ?
Значи во странство се пробиваат бендови за кој 80% од народот нема ни чуено , како на пример SMUT , тие се македонци и успеале да се најдат на иста сцена со Hatebreed , Madball и Biohazard кој се врвни музички имиња. Ама колку од вас ги знаат ? Имаат чуено од вас ??
Ретко кој . :)
Иако се македонци , не се дел од македонската музичка сцена бидејќи всушност , ги нема на сцена никаде...Благодарение не ЏејЏеј продакшн !

Kajgana Shop

На врв Bottom