Ја браниме нацијата од грчката агресија

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Ја спомнува Македонија...и ја спомнува Грција ... и сето тоа влегува во архивите на Ватикан.
Оние педофилине на света гора не се баш најсреќни заради тоа.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Абе шо е работава. ?
Бранење на јазик.
Бранење на народ.
Бранење на идентитет.
Или Јас сум ќор, или тука веќе никој не споменува бранење на име.

Башка тука никој и не го интересира тоа.
Или пак........вазелинот се погоди ?
Ne be, ti i tvoine od SDSM ke go branite imeto :tapp::tapp:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Ја браниме нацијата од грчката агресија
Македонија е подготвена за разумен компромис што нема да ги загрози нашиот јазичен идентитет, нашето достоинство и право на национално самоопределување. Она на што не сме подготвени е да прифатиме наложен диктат од Атина, истакнува Милошоски.....
Во секој случај ние не можеме да прифатиме дека спорот треба да се реши по секоја цена. Спорот не од секундарен карактер за националните интереси на Македонија, туку е од примарен карактер. И затоа, мислам дека тука треба да опстанеме на нашите принципи и на нашите национални интереси поврзани со уставното име. Од друга страна, очекувам дека во следниот период, иако шансите не се многу големи, разговорите што ги водиме со Атина да бидат уште една можност да го претставиме зачленувањето на Македонија во НАТО како нешто што е од заеднички интерес и за нас и за Грција. Ќе разговараме со силата на аргументите и ќе дадеме се' од себе.
Тоа што не зависи од нас, како на пример определбата на Грција да продолжи да ја применува политиката на блокирање, го имаме предвид и нема да не' изненади ако повторно се случи. Но, иако Грција може да ја блокира Македонија некаде и некогаш, не може тоа да го прави секаде и секогаш. И второ, ние сме убедени дека развојот и европеизацијата на македонското општество, како и напредокот на нашата економија премалку зависат од лошото дневно расположение на неколку политичари во Атина, а премногу зависат од нашата визија, посветеност на реформите и од вербата во успехот. ....:helou:

Ова е дел од интервјуто на министерот Милошоски
ИЗВОР
Glupost na decenijata...a da ne odbraneshe nekoj od portokalova agresija?Poagresivni vo gluposti stanuvame i od niv...kako na primer glupostite so baranjata za MPC i nepriznavanjeto od strana na SPC.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Spamer, ajde, sega kulturno, edne den odmaraj, za forumov da fati vozduh od tebe i da moze kulturno i natamu da se odvivaat diskusiite bez da imaat edno te isto troll postiranje od tebe.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сега ќе има ли “компромис“ или не?Ништо не ми е јасно,еден вели така,друг онака,а трет како ќе му текне.:toe:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
не знаев каде, па затоа овде - колку да се запознаеме со ЛУЛКАТА на демократијата- :pos2:

К примеру, первые страны, получившие помошть в рамках доктрины Трумэна, — Греција и Турција — в 1947-м году не были демократическими, там не было конкуренции политических партиј, не было честных выборов, не было свободној прессы и не было торжества законности.

В Греции в это времја бушевала гражданскаја војна между монархистами и коммунистами. США помогли монархистам, хотја их достоинства с точки зренија демократии были крајне сомнительными. Что, если бы там победили коммунисты? Греција все равно могла бы стать длја Советского Сојуза головној больју, как была еју југославија при Тито, или же экономическој обузој, как сателлиты СССР в Центральној и Восточној Европе. У Греции нет заманчивых национальных ресурсов, которые можно было бы разграблјать. Ничего интересного не представлјает собој греческаја армија. Греција вступила в Организацију Североатлантического альјанса в 1952-м году, но с тех пор так и не стала ни сильным военным сојузником, ни надежным экономическим партнером

http://www.armtoday.info/default.asp?Lang=_Ru&NewsID=29688&SectionID=0&RegionID=0&Date=08/12/2010&PagePosition=7

Kajgana Shop

На врв Bottom