џимеј
Поени од реакции
25.451

Профил пораки Теми и мислења За мене

• И јас би сакала да се запознам со тебе....
    Ко ќе ме запознајш ќе видиш дека не сум барбика влезена во некој нискобуџетен филм.
    Се надевам дека нема да ти преминам на игнор листата:smir:
    P
    :) :) :) Леле,леле,леле мајко! Ц ц ц! Ајде опраштам шта ме срамиш по профил..само ради то што си неодољиво задоволство на природу.
    Супер сте..и бре не те зиам за зет,за мене че те зему. :pipi: :)
    За по дома. Чисто из љубав. :vozbud:
    Фала за доставено..убаво..бат да не ме ухфатив егоцентрик моменти ѕирна на брзинку.
    Како си ти? Чо паич? :back:
    За првото прашање, What is felt, realized and gathered at the club Silencio?
    Се чувствува љубов, болка, невозвратена љубов, страв, загуба. Почнува да се сфаќа илузијата, се е лага. Тука Бети ја добива сината кутија.

За следното прашање, Can you hear the title of the film that Adam Kesher is auditioning actresses for? Мораше да ѕирнам на нет за ова за да се потсетам, зашто оваа сцена не ми остана баш во сеќавање.

Another hint that we deal with alternate realities.

We hear on the set that Adam Kesher is auditioning for the leading role in the "Sylvia North Story"
    (stagehand announcing: "The Sylvia North Story, Camilla Rhodes, take one." just about when Blond Camilla walks in).
    This movie title is mentioned again by Diane at Adam's dinner party. Wilkins tells that Bob Brooker directed the "Sylvia North Story" and Camilla was great in it.

Judging from the title, "The Sylvia North Story" is presumably a tragic story of a fallen starlet, for which both Diane and Camilla were auditioning. Irony to their tragic ends.

Одговорот на ова прашање всушност содржи дел од моите објаснувања за каубоецот.

За каубоецот, иако и мене не ми е сосема јасна неговата улога, имам неколку објаснување. Можеби Даен посакува да имала некаква поддршка во нејзината филмска кариера, дека тој е една фигура на татко. Се однесува на тоа дека во сонот, каубоецот го убеди Адам да ја прими Мелиса во главната улога. На крајот на филмот се спомнува како Камила ја добила главната улога во филмот за кој и двете конкурирале. И самата кажува дека имала голема желба да ја добие главната улога.

Друго објаснување е дека каубоецот го претставува Холивуд, дека таму функционираат насилството, парите, интересот, а најмалку талентот.

Сигурно има и други објаснувања за каубоецот, но мене натака ме носат размислувањата.
    За младичот во Винкис, прво да разјасниме дека и тој беше дел од сонот на почетокот од филмот.
    Ако примети, младичот во Винкис всушност постоеше и во реалноста. Тој упати поглед накај Даен во моментот кога таа му ги предаваше сликата и парите на убиецот. Ова беше при крајот на филмот.

Можеби Даен се посомнева дека тој ја дозна нејзината намера, па така неговиот кошмар всушност претставуваше страв, вина, кои се појавија во сонот на Даен, страв да не биде откриена. (Сон во сон :))

За клучевите, убиецот требаше да и' остави син клуч на Даен за знак дека убиството е извршено.

Имаше уште еден клуч во сонот, во торбата со парите на Рита. На нет прочитав објаснување дека клучот може да се сфати како вината на Даен која сака да ја префрли, па затоа тој клуч не е кај Бети.

Клучот од тетка Рут кој и' го даде Коко на Бети за да влезе во апартманот, според мене нема некое посебно значење, иако прочитав некое објаснување дека тој клуч претставува влегување во светот на соништата.

И за убиецот, тој во сонот беше убиец и макро, но не знам дали имаше некое посебно значење. Требаше да ја убие Камила и да го остави синиот клуч.

Се надевам дека нешто разјаснив. :)
    edit:
    Се потсетив малце на сцената во сонот со убиецот. Тој уби неколкумина, но тоа го направи многу невешто. Можеби оваа сцена претставува каење на Даен, која посакува убиецот да не го изврши нарачаното убиство, па затоа тој во сонот е претставен како неспособен убиец.
    Хехе убаво...јас дремам пред компјутер на ова снежно,ладно попладне...се симнав по цигари и измрзнав...башка и подмрзнато е,па ме мрзи да ставам ланци и да идам низ град...
    Ооооо, душичка бе! Фала ти многу! Среќна нека ти биде и на тебе, ти посакувам многу здравје пред се, љубов, среќа. Да бидеш насмеан и весел, исполнет со убави емоции! Гушкааа
    Хух можеби...мене ми изгледаше како да се навракаат во минатото во вториот дел од филмот.Нема веза,заебан филм во секој случај...
    Па јас го сфатив вака:Онаа плавата (незнам како и беше името поодамна го гледав) всушност го извршила убиството и и се одмаздуваше на таа актерката што беше што правеше сообракајка...Плавата го спремила целото сценарио поради тоа што во вториот дел од филмот актерката и раскина нејзе и отиде со режисерот...:):)Но пак имам некои нејасни работи...кога актерката слегна од ридот во градот,како се погоди токму во куката на плавата да влезе маму и јебем:) Ти како го сфати?
    Фала! За анализа, ќе треба маалце да почекаш, треба да му направам на ТонИнтер, уште одамна чека он.
    Еј ај среќна нова и се најубо ( со мало закаснение ама нвм) многу здравје среќа љубоф и све шо сакаш кежуал да ти се исполнит... поздраф од твојот кежуал френд
    Нека ти е среќна и тебе и се` што сакаш да си имаш и доживуваш или со други зборови - од убајни да не куртулиш!:vozbud:
    Ај така па се гледаме ко ќе се договорите да ми дојдите на кафе:smir:
  • Вчитување…
  • Вчитување…
Back
На врв Bottom