Кајгана форум

Raziel
Raziel
Си се потрудил да раскопаш малку, затоа и јас сите внимателно ги "разлистав", сосе коментарите, таму кај што ги имаше. Половина ти се утнати.
Raziel
Raziel
се или неутрални, приоѓаат од чисто известувачка перспектива и не завземаат страна, или пак донекаде ги оправдуваат заминатите.
Raziel
Raziel
Една колумна и една изјава на муфтија. Од две држави иедно поголемо малцинство во трета држава. Од 5 милиони народ во сите три. Само две реално критички настроени текстови, со коментари долу кои повеќе беа за поддршка на заминатите одошто за осуда. Втората е дури и спорна, муфти се плаши за сопствената кожа, овие кога ќе се вратат, ќе пробаат да го рушат.
Raziel
Raziel
Имаме проблем, пуно. Гледам дека не бил само кај албанците во Македонија. :/

Tи ја поддржуваш идејата да им се одземе државјанство оти учествуваат во терористички акции во Сирија и да бидат протерани? Без разлика дали косовско, албанско или македонско. Си за такво решение?
puno
puno
puno
puno
puno
Сигурен сум дека и во Косово има реакции, ќе ги најдам и ќе ги постирам...

Ако сакам Косово или Албанија да им одземе државјанство секако дека и за Македонија мислам особено...
Raziel
Raziel
Aма јас нели во постот на таа темата реков "релевантни ликови и релевантни медиуми"? Прочитав долу од коментарите чисто како надополнување, си се потрудил, да не те акам за џабе. Ама немој сега со форуми, со анонимуси, ќе го раштимам гугл траслејт. :)
Raziel
Raziel
Еден ист батка двапати ми го праќаш. Муфтијата косовски двапати ми го праќаш. Тоа се двајца луѓе, а за муфти ти кажав зошто лелека. Во Албанија можам да прифатам дека има дебата, поинакво ми е донекаде мислењето за тамошното општество, иако и тие влегуваат пак во националистичка хистерија. Во Косово и овде таа ваша, ај без наводници, интелектуална елита си молчи. Кој молчи, прифаќа.
На врв Bottom