Кајгана форум

Erich Zann
Erich Zann
Таман си сфатил :) Пишувам нешто кое го започнав од минатото лето. Во слободно време по некоја страна и така се приближувам кон крајот.
OSHO-Lover
OSHO-Lover
Да а, браво браво... респект... што жанр е...?
Erich Zann
Erich Zann
Повеќе е некако драма со крими елементи.Опишен е животот на младо момче низ различни случки, на крај има една заплетка околу убиството и така, има повеќе настани и преввсрти, да ја допишам се надевам ќе средам околу електронска форма па можам да пратам да ѕирниш онака
OSHO-Lover
OSHO-Lover
Ок секако дека може, радо би ја прочитал... ти глеј да си ја издадеш ако ти е по ќеф... но незнам колку ќе ти требаат пари за во некоја издавачка ќука и плус за печатење... колку и да е скапо сепак вреди... :))
OSHO-Lover
OSHO-Lover
И еден мал совет... т.е. мое мислење... гледај да ти биде што подлабока книгата, да не биде онака површински безразлика што жанр е, гледај да им навлезеш на ликовите што подлабоко суштински во нивните чувства, и псхилошки во нивните карактери,
OSHO-Lover
OSHO-Lover
и добро е да се опишува детално секоја ситуација во зависност од темата, ако е тажна драма пример гледај да биде сцената поемотивно и детално опишана за да може читателот да навлезе во книгата како да му се случува пред неговите очи делото... Али мислам и се надевам дека ова веќе го знаеше, така да обрни му внимание... па можеш и втор дел да продолжиш после или друга книга... :)
Erich Zann
Erich Zann
Дури сега сум ги видел коментарите :S Се извинувам што закаснив да вратам. Инаку се трудам па ќе видиме како ќе излези. Иронијата лежи во тоа што јас одамна престанав да читам книги за чисто задоволство (освен оние за полагање од факултето, без некое задоволство).
Erich Zann
Erich Zann
Се обидувам да цртам со зборовиве, секоја сцена ја замислувам како филм и опишувам како да истата постои. Ќе видиме што ќе излези, не очекувам ништо страшно, битно ете минатото лето ми се присака да напишам, се надевам сега ќе ми се оствари и да ја завршам.
OSHO-Lover
OSHO-Lover
Ова што го имаш постирано сега во прозни искри... е дел од книгата или...? Како и да е ми се допадна, многу детално и со стил опишано... Бравос... :)
На врв Bottom