Кајгана форум

penkaloto
penkaloto
Si senor! Го имаш гледано ? :)
Tiny Tim
Tiny Tim
Мммхм. Преубав филм. Првпат како дете го гледав ама колку и да се обидував не можев да го ''сфатам'' филмот. Тек како малку постар успеав да уживам во него како што е потребно. Растргнат сум помеѓу овој филм и Бери Линдон на Кјубрик, кој има поубава кинематографија.
penkaloto
penkaloto
Ма прекраснотии од филм, да плачеш и да го гледаш. За тоа како изгледа да не зборувам. Седмиот печат и овој мислам дека ми се најомилени од Бергман:)
Кјубрик, Бергман, Куросава, Тарковски = генијални уметници. Во одлучувањето кој од овие два филма имаат подобра кинематографија, за жал ,не можам да ти помогнам.Мислам дека грев ќе ме фати
Tiny Tim
Tiny Tim
Најголема жалост што сум почуствувал досега во животот е кога ми отидоа јабана ДВД и ВХС колекцијата од Куросава. Од Тарковски Соларис ми е на срце приврзан додека Сталкер треба бајаги време и мисли да вложиш во него ама сепак на крај вреди.
penkaloto
penkaloto
Верувам дека досега ги имаш прежалено, посебно со излагањето на Блу Реј форматот, кој сака веќе да гледа на двд, апетитите само ни растат...:)
Mои омилени од Тарковски: Андреј Рубљов и Огледалото!
Куросава на времето кажал една мудра мисла која перфектно гo отсликува стилот на режисериве што ги збориме: ''A film is never really good unless the camera is an eye in the head of a poet''. Прекрасно!
Tiny Tim
Tiny Tim
Ако збориш за гледање Блу Реј на компјутер искрено ми се смачи така да гледам. И за ДВД рипови и ХД и било какви и да се. Можеби е клише тоа да се рече ама немам убаво чуство кога гледам така. Како некој вазелин да ми намачкал на очи.
Tiny Tim
Tiny Tim
А за купување Блу Реј искрено и страв ми е со оглед на тоа дека некој баксуз ме фатил последно време во врска со технологија. ДВД-то кое ме служеше долго време исполнето со среќни сеќавање реши да ме напушти и да оди на вечните ловишта, новото со кое го заменив, нешто се расипа и прсна едно цд накај моите очи, малку фалеше да ослепам.
Tiny Tim
Tiny Tim
Разни други тракатанци ми се исподесија и со мобилни и со играчки конзоли така да ме фати страв од технологија. Додека ти пишувам, со тастатурата со одалечен 1 метар од куќиштето за случајно да не ми експлодира.
Tiny Tim
Tiny Tim
А инаку Андреј Рубљев најомилен филм ми е од Тарковски. Уште ми е врежана во глава сценана кога ке завршат со градба на канбаната и момчено кога ке фати да плаче. Од Ходоровски имаш нешто гледано инаку?
penkaloto
penkaloto
Бог да чува и да брани, низ какви авантури си поминал, ко у некоја дебилна комедија :) Ме инспирира, па смислив еден "добар" наслов за ваков филм : ''Живот пише романе, а ја снимам филмове - Технологија је мој баксуз'' ахахахаха...
Инаку се уште немам ништо изгледано од Ходоровски... мислам, го знам типот и филмовите што ги снимил ама уште не му е дојден редот :)
Од жививе режисери кој ти прави најмногу ќејф?
Tiny Tim
Tiny Tim
Спилберг ми е на прво место затоа што детството ми беше исполнето со негови филмови и направи засекогаш да се вљубам во филмската уметност. Други Скорсезе, Ханеке, Гилијам, Џармуш, Вендерс. Мел Брукс иако тера накај 90 ако не и повеќе и веќе не прави филмови сепак си го сметам :D . Највеќе на неговите филмови се имам смеено.
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Неко вас посматра :D
Интересна дискусија :)
penkaloto
penkaloto
Благодариме :)
Слободно приклучи се :)
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
не фала добро ми е вака како воајер :P
penkaloto
penkaloto
како идеше песмата - шпиуни су меѓу нама, кваре нашу идеалну везу... тра ла ла ла ла :)
Еј, да не беше на Цеца случајно? хаха
Back
На врв Bottom