Кајгана форум

Raziel
Raziel
Aко не го изведат тој потег in respects со крајот кој го понудија, тогаш Mass Effect 3 станува некомплетен производ.
Max Legend
Max Legend
ME e role play igra,pa kako takva zasluzuva da ima varijacii(ama dzabe toa koga uste vo dvojkata se navesti poshuterska igra).No i da dadat razlicni varijacii,pak ostanuva problemot so potekloto i motivite na kosacite i kontradiktornosta so ME lore-ot.

Nekoi stvari mozea da gi ostavat ko klifhenger,toa ne e problem.

Artistic design?Bioware?Ne se mirisaat bas dobro ovie dve raboti.
Max Legend
Max Legend
btw,oti na profil?Mozevme na temata da si terame muabet.
Raziel
Raziel
А, нема ли варијации? Освен во последниот дел и самиот крај, целата игра врие од варијации. Ако го изземеш крајот, мислам дека доследно беа пренесени сите одлуки и сите комбинаторики од претходните делови.
Raziel
Raziel
А, крајот како таков, на долго и широко пишував(а и други пишуваа) зошто е таков. Затоа и не сакам дополнително да трубиме на темата.
Зошто пак не artistic design и Bioware? Мора да се уништи архетипот за да се создаде нов. Така се добива на реноме, или што би рекле америте, it ups the ante. :)
Max Legend
Max Legend
Крајот со исклучок на трите различни експлозии е ист-цели флоти на вонземски раси се заглавени во нашиот сончев систем,мас релеите се уништени и нема шанси да се вратат,Нормандија и друштво се на некоја далечна планета каде формираат инцест колонија.
Max Legend
Max Legend
Инаку од Бајовер би можело да дојде длц ама само за да даде заклучок на некои сегменти кои останаа недоречени-баш да видам дали теоријата за индоктринација е точна или само фанфикциска замисла на некој фан.
Max Legend
Max Legend
За уметноста-Бајовер многу повеќе ми личи на блокбастер холивудска фирма која во последно време сака да привлече и лица кои не се по ролплеј игри(не дека е тоа лоша работа ама не мораа да го прават МЕ шутерски-тоа нека биде за друг продукт).На ист начин го зезнаа Драгон ејџ,а тоа не им требаше.Ако некоја игра им е онака артси тоа за мене е КОТОР.
Raziel
Raziel
Изгледа телепатски го искомунициравме делот со драгон ејџ, баш за тоа сега пишував на темата :)
За крајот, се објаснив неколку пати, а и во последниот пост се повторив дека најверојатно е wishful thinking.
Raziel
Raziel
Ако не е и во DLC продолжението го прифатат како canon....без конкуренција преставува најголем ужас од сценарио ever written.
Raziel
Raziel
Уметноста е прашање на вкус, освен во моментите кога сценариото не може да се објасни конвенционално.
Затоа целиот муабет за рушење на архетипот под притисок и скрупула од EA. МОРАА да симплифицираат. На EA и требаат пари. DLC-a, курци, палци. Во таков случај, artistic solution+twist ако ништо друго барем им го одржа интегритетот и реномето.
Не заборавај за кого работат сега. EA не се Interplay.
Max Legend
Max Legend
Za EA si vo pravo.No poveke ke sakav Bioware da si go terase kursot so ME kako sto sakase pred EA da gi kupi.ME nemam namera da go igram pak,ne e poentata sto krajot e los,tuku sto Bio si ja unisti reputacijata kako dobri pisuvaci na prikazni so 10 minutno katastrofalno finale.
Max Legend
Max Legend
Mac Walters ne smee da bide glaven scenarist-mozebi e ok za kreiranje likovi ama zatoa za narativot trebase da go pustat Dru Karpisin.
Raziel
Raziel
off topic: Убо вака со информиран чоек да се разговара. Сепак не би навлегувал во ликовите на сценаристите и нивните respective таленти, поради опасност и двајцата да заличиме на enormous little nerds :D
Although, i think the damage is done. Both in the "enormous" and "little" parts :D
Raziel
Raziel
За делот со EA, се слагам.
Камо никогаш да не ги купеа. :)
Back
На врв Bottom