Кајгана форум

Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Ме интересираат книги според кои се правени филмови и СФ, друго слабо. ПО книжарнициве Фаренхајт
http://www.imdb.com/title/tt0060390/
што би ја земал уште, друго нешто интересно слабо. Има еден подзаборавен интересен филм
http://www.imdb.com/title/tt0069280/
брат ми книгата ја имал дома не знаев, добри се и книгата и филмот. Воен/фантазија.
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Стрипови...не знам каков вкус имаш? :)
Мене омилени ми се :
Hellboy Мињола има уникатен цртеж, стрипот многу убаво изгледа Хелбој е интересн лик, се среќава со многу интересни суштества...
Nathan Never - инспириран од Блејд Ранер, го обожавам зашто има таква атмосфера, мутанти/роботи...иако има понекоја епизода посветена на некој култен филм Годзила, Ентер Д Драгон, Апокалипса Сега...
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
(Од италијанскиве други, ако сакаш хорор тука е ДИлан Дог (помошник му е Гручо Маркс :), бољи хорор од ова здравје, или пак мистерија/авантура - Марти Мистерија (мене овој ми е поприлично досаден стрип :)
Judge Dredd
Spawn - многу јак лик, анти херој, брутален стрип ни мали деца не се поштедени буахахаха. *evil laugh*
Од хумористични : Asterix, Garfield, и Dilbert - овој е канцелариски хумор.
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Манга никако да седнам да читам... :)

Бетмен ми е интерeсен лик ама нема по мене добри приказни, и дијалози, и тие што ги фалат мене не ми се нешто освен The Dark Knight Returns на Френк Милер - е тоа е нешто стварно ново различно и интерeсно.
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
ОД други би ти ги препорачал : Wanted, Sin City, 300, Watchmen, V For Vendetta...Сите овие се екранизирани нели, Watchmen е потполно ист како стрипот никаква измена нема и тоа е малку безвезе, Wanted со Анџелина Џоли не ми е гледан, не верувам дека е толку добар како стрипот...
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Има еден крими стрип 100 Bullets, како ме изнервираа колку го упропастија само на крајот толку глупо го завршија (како Лост :p) а стрипов е толку добар на почетокот и таму негде до пола ама како што иде накај крајот, што да ти кажам се изгубиле тотално, а толку добри крими приказни има...

А ти што почна да читаш?
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Заборавив 3 стрипа
Hellblazer, The Sandman, Transmetropolitan.
Ги неам уште читано ама ги препорачуваат.
Читам лесни (акциони, хумористични) не нешто како ова на пр.
http://en.wikipedia.org/wiki/Maus
Ти сега почнуваш, ја на нив научив да читам. Првото прочитано нешто ми беше "зооинг" и "бооииинг". :) Мики Маус идеше по лилјани.
penkaloto
penkaloto
Ама си се распишал, кога ги видов осумтте известувања и сите од тебе, си викам којзнае што се дешава :)
Фала ти! Во главно од сите овие што ми ги наброја ми се познати и симнати освен ,Wanted,Nathan Never,Марти Мистерија,Spawn,100 Bullets,Маус , на нив изгледа уште не сум налетала. Инаку, гo дочитав the league of extraordinary gentelmen, супер беше па ги симнав и другиве на Мур.
penkaloto
penkaloto
Почнав и со Тин Тин, интересни авантури има, за Хелбој си во право, го разгледав набрзина, изгледа феноменално.
The Killing Joke ми се свиѓаше исто ( у стрип продавницата беше 500 ден, кој е тој херој што ќе ја купи.). Како херој ме бендисува Сенката па и него го симнав,30 days of night и овде има добра графика.
penkaloto
penkaloto
Добро што ме потсети на Дилан Дог, ич не ми текна на него,а мангава и мене не ми е нешто по вкус,барем од тоа што имам разгледано.
Хах, сега сум у некоја фаза кога незнам што попрво да прочитам, тотално навлагаш у друг свет:)
На врв Bottom