Кајгана форум

MEDDLE
MEDDLE
у сваке време.. ти уште студираш или работиш некаде?
Splendora
Splendora
Ееее, за жал дипломирав одамна, пред 6-7 години :) А се‘ би дала да сум вечити студент..
Работам иначе, веќе 4ипол години во струка.
MEDDLE
MEDDLE
бравос.. и како иде работата..?
Splendora
Splendora
Хехехе, ме возиш нешто или ми се чини? :))) Ко сеир да ми пукаш се осеќам, али сеедно ќе ти одговорам :) Напорно ептен е, солидна плата, која иако сум сама, пак не ми стига..
кхм, платата :))
MEDDLE
MEDDLE
Хаха, зашо би те дриблал? мислам, работиш 4 години, земаш плата, и тоа ко што кажуваш солидна, тука ти завидувам, затоа што јас цркавам од работа - волонтирам, а плата не добивам.. јебеш... иначе како бре тоа не ти стига?

кхм платата, иако си сама?
Splendora
Splendora
Епа имам многу трошоци во однос на сметки, бензин, храна, и кога искачам не се контролирам и многу трошам, така што стварно не ми стига, не се сеќавам од кога не сум си купила нешто гардероба, а женско сум замисли :))
Ти каде волонтираш?
MEDDLE
MEDDLE
Па добро бре трошипаро, аман! Мислам, во колкав стан живееш за да имаш толкави трошоци, а за искачање да не праам муабет.. ццц шљокаџике.. иначе волонтирам во ОЈО - Ск.
Splendora
Splendora
Аахахахахаха, трошипаро :))))) Нема везе, не е за вака муабетов..
Туку, има шанси да те вработат во ОЈО?
MEDDLE
MEDDLE
Па има шанси.. од Јануари ќе видиме со новиов ЗКП, ќе бараат поголема администрација.. А чудна работа знаеш.. луѓево се тресат од страв дали ќе ги примат на работа или не (не само кај мене него сегде), а мене низ глава ми се врти фактот дека римската империја пропаднала поради административна загушеност и пренормираност, и патем правејќи си парелели со денешницава.
Splendora
Splendora
Јас искрено да ти кажам, да ме тепа некој не би работела во администрација. Сепак, има работни места кој би сакала да ги работам, ама кај нас е неможно ако не си партиски чоек, така да долга е оваа дискусија..
Ајде кога ќе се прави собиранка, ќе ти кажам, па може во живо да продолжиме ;)
На врв Bottom