A
Поени од реакции
104

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

• Taќно.

Инаку не се мразиме,само не се поднесвиме
    Исто ко кај вас населба со населба :)
    Стариот дел на Охрид е Варош.
    ние овде долу сме провинцијалци за нив :(
    Не реков дека е џабе, само реков дека засега е невозможно :) А млади и авантгардни умови се секогаш повеќе од добредојдени, во секое општество. Чак, и во нашево :))))

Ако размислуваш како што ми пишуваш, мило ми е. Зошто ретко некој на твои години би знаел да постави граница, со оглед на фактот дека тоа е период од животот кога слободата ја сметаме за... limitless :)

А да ти кажам, тој Дедо Мраз е многу голем лажго. Сегде нешо инсинуации дека летал со елени, а уствари имат закачено млазни мотори на тоа кочијата :))) (Којзнае шо халуцинации ствара тоа поларната светлина :) )

Мило ми е и мене. Кај мене никот е попрост, така да, сум ти се претставил уште со првата порака :)
    Во иста насока целиме со муабетов двајцава. Само, штом си средно (без навреда) сеуште не ти е доволно јасно колку само не можеш да смениш нешто овде. Емпириски докажано ми е ова, не зборам на памет никогаш.

А, ако се вратиме на муабетот од прееска: пази малу на тоа супстанците ако си толку млада бе. Имаш време да испробаш се, не брзај :) (добронамерно)

Бај д веј, феноменот според кој ти е никот ми е прилично омилен.
    Ти посакувам да имаш можност да живееш. Ќе ги видиш вистинските квалитети на тој народ и целото тоа поднебје. Само, немој ја да ти бидам крив за повраќањето кога ќе се вратиш назад и ќе сфатиш во кој смрад си живеела. :)

Ако си студент... знаеш кои факин бенифиции имаат студентите во таа земја? Е, ако за нешто можеме да ја наречеме „ветена“, тоа е за студентскиот живот. Да ти илустрирам - сосема спротивно од овде :)

Не си го троши паметот мислејќи на дневно-политичко-економски проблеми, и наоѓање на нивни решенија. Не дека сомневам дека имаш некоја идеја, сомнежот ми е нејзината евентуална реализација. Светлосни години разлика во размислување имаме. И не сакаме да одиме напред. Едноставно, уживаме да ги повторуваме стапките, за кои веќе знаеме дека еднаш не довеле во пропаст. Затоа, бесцелна е дискусија околу тоа. Прво треба да го избришеме тоа невидливото квази пред политика и економија, за да ги уклучиме виугите во сивата кора и да напреднеме.
    Не ти треба Холандија за тој начин на живот. Сум бил, сум споредил. Иако ми е во топ петте држави во светот, ради други фактори, не ти ја препорачувам за боемство. Ќе видиш дека тоа е само една голема реклама, која во реалност е сведена на некоја симболичност и е минимална.

Живееме во најпогодна држава за таков живот. Секој кој дошол, од каде и да дошол, кажал дека овде е хедонистички рај. Во секоја смисла и од секој аспект. Генерално, ускратени ни се работите само поради материјалната слабост на народот. Тоа е единствениот отсечен прст за ова поднебје.
    За такво уживање во алкохол ти зборев и јас другарче. Затоа ти реков, да ја осетиш голтката, а не да ја пиеш со цел да те снеможи :)

А за историјата на дејството на абсинтот, веруј ми дека појќе од доволно знам. Со оглед добро проучената историја на уметност, кога им влагаш на имињата не само како факт, туку комплетно во нивната животна патека. И интима. Само, колку да знаеш, Ван Гог не го исекол увото дек бил под дејство на абсинт, нит пак го излудил абсинтот. То е чиста лажга. Полудел од генетски фактор, имал историја на лудило генерации пред него.

И шо да не полудит... цел живот му се гребел на брат му за џепарац, и само измислувал оригинални начини да го убеди за „уште една месечна поддршка“ :)
    Со оглед на тоа дека не консумирам наркотици, Маре нема многу да ме попали :)

Осетлив сум на вкусови и уживам да ги откривам аромите во пијалоците. Според мене, тоа го дефинира квалитетот на голтката. И го бистри мозокот, колку и да ти е заматен :) Али, чим си мераклија чоек за ова, носи од Прага повеќе, па ќе се пазариме.

Али таму не пиј абсинт. Пиј Бекеровка. Оригинален и национален пијалок им е, а штом знаеш да цениш вакви ликери, ќе ти се допадне.
    Пишав на тема, знам дека не е оригинален. Мистер Џекил го продаваат, шо е бледа имитација на абсинт.

А инаку, абсинт кај нас има. И од полесниот, и од потешкиот :) Е сеа, не се продава во продавници, секако, но се наоѓа. Не на нелегален пазар. Само треба да го најдеш вистинското место ;)

И да, ако идеш да ми кажеш обавезно. Цена и фирма, ако ми запамтиш, имаш частење. Фала, унапред.
    Мачка од 4та ви го уведе у ЈБТ тоа, заедно со Маро (: Они се 2ца од тие "5" шо ти ги зборам :)
    Осим они, чисто сумњам дека некој друг знае шо збори :pos:
    Со нив си почнавме да си го користиме за се шо е убаво (:

Иначе, нема гајле, ќе чуеш коа ќе е готово (:
    Мои идеи, предлози и корекции, одредени делови се мои. Иначе траката е проекат на мое најдобро другарче (:
    Иначе, да :) Имаат уше од медот :) A дали е добар, незнам, i tend to keep it simple XD
    Ти од кого си го чула? (:
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
Back
На врв Bottom