Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Татко ми човек у години веќе, идел низ град со другар му и воодушевени од шкотиве ги снимал со телефон ко животни у зоолошка. Не подотру у фамилијарната група на вибер со видеа мислиш којзнае што гледаме. Фаците на луѓево некои се френдли ама има доста што се као, “нек се мане манијаков со тоа цвикерите спуштени под нос” (пошто за далеку му е диоптерот).

Немора да објаснувам дека станува збор за класичен бумер со футрола на отварање на телефонот кој е некој Хуавеи носен три пати у Мобимак (така го вика Телеком) да му измерат кај му оделе гигабајтите пошто снемувал на секој 20ти.

Драга,
денес е 5 Октомври, датумот кога во 2000 година падна од власт Слободан Милошевиќ во тогашна Ср Југославија.
Дали беше грешка или исправна одлука времето покажува.
Подршка до сите оние кои во животите се борат со различни проблеми и предизвици, се бориме да не доживееме личен пад во борбата со проблемите.

Нека е честит 5 Октомври меѓународниот ден на учителите и наставниците.
FB_IMG_1791183837421.jpg

Драга
Многу ми е тешко
Зошто мислам дека сета несреќа на овој свет ми е дадена мене?
Наместо да бидам мазена и пазена како што и доликува на една жена,јас сум мажот во бракот.... се мразам

Да вистина е. Ниедена метода за прочистување на дигестивните цревни патишта не е ефикасна како отварање на инстаграм профили на “холистички лјфкоуч регрес терапевти, духовни ментори, психосоматика експертки, нлп коучи” и слични приучени глуперди од петпарачки онлајн курсеви.

Јасен ми е таргетот нивни, глупи жени на богати мажи кои се истураат од ебење со швалерки па овие сеа ќе бараат утеха и женска моќ во овие квази створења наречени “терапевти”.

Па тоа срањата што се пишуваат/кажуваат на нивните сториња? Две кила леблебија ја претвараат у пролив прскавец.

Кајг,
добро што го откажав разумниот совет кон 35 годишна мамица дека нејзиниот 8 год син пред некој ден се глупира на улица возејќи тротинет,
...денес истата мамица со сив мантил на штикла се качила на тротинет, а пред неа синот кој со двете раце околу столбот на троринетот игра некоја игрица и така двајцата среде улица на троринет тргнале на училиште, а таа горда со кренато лице мислиш е статуата на слободата.

l0vqeyo08pk71.jpg

...добро, кога ќе ги забранат овие тротинети, зошто за ваков народ нема ни кој да казнува се носат само закони нефункционални, нема да ме чуди ако има можност во утрински часови сите на еден тротинет да се возат фамилијарно на различни дестинации.

Драга,

Нема ништо полошо од бумер на интернет - овие кои спамуваат по Јутјуб, оние на социјалните мрежи кои паметиваат за се и сешто, а најмногу за спорт и политика и овие кои замараат со видеа/слики со вештачка интелигенција. Чест на исклучоци, да се разбереме!

Таман ми даде еден саат фри животи на Royal Match, ми се трупнаа не женами нејзините. Нема бе ја со лесно неможам да пројдам у животов за ништо.

Posle edna nedela nespien i bez trpenie patuvam 3 saata do Be4 vo vagon za tisina kaj sto maliot ne zatvori usta (site patnici te zeat kako marsovec).
Na aerodrom cekam 4 saati i RAYNAIR kasni eden saat pa potoa 20 minuti stoenje vo gangway pa 20 minuti vo mesto....pred da poleta pilotot veli deka avionot e defekt, se vraka na parking pa povtorno na spiker pilotot
- MAJSTORITE DOJDOA AMA nema skali (gangway) da se kacat....
Dobuvam nerven slom (maliot ne zatvara usta, zenite gi izvadila site ikoni, krstovi drebulii, kolbi od nekoi manastiri poradi defektot kako ke letime prava crkva vo avion, edna Grkinja me prijaviva deka stjuardesite deka imam nekoj disorder poradi bes......
Po 2:40 ( za 3 saati imalo nekoja kompenzacija za let avionot letnuva kako da ne e nisto) se prodavaat Versace parfemi, grepki, kozmetiki kako nisto da ne se slucllo....

Драга, многу ми е тешко да признаам дека град како Велес е посреден од поголем град како Куманово, али од фактите и боговите се клањаат.
Јебига Циц и Масо не уништија.
У минатото бевме град на културата и сатирата.
Сега се помалку сме дел од културата а се повеќе отупавуваме.

Последно уредено:
Драга,
забрането е реплика на оваа тема, а ќе се надоврзам на коментарот на членот погоре за споредбата Велес и Куманово.
Во Куманово врие од улични кучиња насекаде низ градот и приградските населби.
И мене а и други без причина понекогаш не лајат кучињата скитници.
Во Врање има многу помалку кучиња скитници, иако по број на население и јужњачки менталитет се двата града тука некаде, ама разликата е огромна.
Плус Врање е многу почист град и минимално има ѓубре низ улиците, додека Куманово е полно со ѓубре на улиците.

Back
На врв Bottom