Не треба многу да се креваме во облаци, гледам и овие од ЕХФ не стегнале втори фаворити за ЕЛ

Не треба да го силиме комарот, кој шо сака можи да си објавува, ама има и многу на ламарини шо тропат, според мене во никој случај не сме втори кандидати за трофејот....ама ај.....баш од вакви причини се пумпа атмосферата и големите очекувања после, носат големи разочарувања, за мене успех ќе е да се помини оваа група искрено, заебана е групата, во ништо не треба да сме така лесно убедени, за после така лесно да се плука и фрла со дрва и камења по се и сешто како години наназад....
Далеку сме од трофеи барем годинава, но барем целта е јасна на сите, да се напрај подлога на тимот и база на играчи на кои времето ќе покажи дека имаат шампионски амбиции, не како секоја година јово на ново, 5 замини, 6 дојди и тренери менваме ала Јунајтед во фудбалот.....
Нема повеќе шалабајзерски екипи, сите ти играт ракомет, реков и после ждрепката одма, дека за НАС НАЈДОБРО Е шо играме 1 коло баш дома против директниот конкурент за тоа 2 место, прво коло малку потценет противник, недоволни припреми, домашен терен, атмосфера, се бива и мора да се искористи, баш ни е 1 на 10ка распоредот, мора да се искористи домашниот терен, ни се толку боси Ла Риоха, добра анализа напрај членот погоре, мора да ги искористиме то шо примат многу голови, играат ран енд ган, па се надевам дека Лино до сега ги анализирал добро и ќе го најди решението, не смеј да му дозволи да си ја играат нивната игра, познати се по 36/7 гола да се распуцаат, секој гол за нас е БИТЕН, за после во следниот меч кај нив да не влегвме тука со калкулации толку ни треба, помалце, повеќе даени да се прават математики.....
Со Гданск после во гости треба да добиеме, ама треба и некако тие ми се како фенерџии во групата, Гумерзбах е друга димензија......
Ако се прашвам јас, сега со новиот формат каде 3 и 4 место од ЛШ, после се приклучуваат дирек во ЛЕ, сакам да бидиме 2 место и да поминиме група, па после нека се паднат скУпјанчињата во Европа Лига, па да види Европа и ЕХФ шо е право дерби....