Times Square, New York.
Сестра ми и јас живееме во Америка веќе 12 год. и секогаш се радуваме кога ќе слушнеме нетко да говоре македонски јазик.
И точно на Duffy Square на 46th поминува покрај нас тип со плаво одело и наочари во друштво со двајца бодигарди, едниот ситен и низок, други висок со поглед на сериски убиец. Ниски забрзано одеше позади други типови и нешто молеше да се слика со нив, мислам, или им бараше автограм, не знам, и на одличен анлиски језик им вика-Let me tell you something, let mе tell you something.
Типот со плавото одело слушнавме го како говоре на македонски јазик со високиот бодигард, нешто му рече како-не можеме да ги стигнеме, не сум во форма, заборавив да вежбам, а сестра ми, откачена каква што си е, рече му нешто на англиски, како во стилот-познат сте ми од негде, овој тип се расклешти и ме потсети на лик од еден цртан филм-Баљум, Баљум, и мислам дека малку и се подмочка среќен дека некој го препознал сред New York, и сликаа се, сликите ги гледам, мора муце и напрчени усти сестра ми да извади, инфуенсерски живот, што да се прави...