Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Fujitsu 18 kmta 6kw работа на 200w со фан 2 650м3 Оууу е оваа Климаа...
Е сега ...
Автоматски споено мислење:

Онаа за што грее No 1 Отпозади не може ни да сонувааа

Attachments

• Screenshot_20260925-203220.png
    Screenshot_20260925-203220.png
    131,4 KB · Прегледи: 15
  • Screenshot_20260925-204139.png
    Screenshot_20260925-204139.png
    1,2 MB · Прегледи: 15
Последно уредено:
Кој е од Тетово најдобар за монтирање клими? Ми треба од Тетово пошто зградата е во изградба и сега треба само инсталација да се пушти а за 2 месеци и целосна монтажа. Се работи за три клими, една 5.5 и две 3.5
@tzlatko предолг некој?

п.с. и да, не избегав од Gree, само една е Midea :):):)
5,5 Gree Airy
3.5 Gree мојата стара кој се сеќава што имав проблем под гаранција со Зорба
3.5 Midea Breezeless ефтината

Последно уредено:
Fujitsu Kmta 18 модулација 179w Оууу
Со 650м3 фан

Комфорт Лудило,

Attachments

• Screenshot_20260926-154442.png
    Screenshot_20260926-154442.png
    132,4 KB · Прегледи: 11
Здраво друштво, предлог за клима 2.5kw за спална соба од 15m2, а да не е од јапонските и да биде околу 30к денари? Со напомена дека планот е вратата да биде затворена. Исто така, дали ако често ја држам вратата отворена би било подобро да земам 3.5kw? Важно ми е исто така да биде колку што може потивка и да модулира добро, сепак е за спална со мало дете... :) Фала ви.

Здраво друштво, предлог за клима 2.5kw за спална соба од 15m2, а да не е од јапонските и да биде околу 30к денари? Со напомена дека планот е вратата да биде затворена. Исто така, дали ако често ја држам вратата отворена би било подобро да земам 3.5kw? Важно ми е исто така да биде колку што може потивка и да модулира добро, сепак е за спална со мало дете... :) Фала ви.
Да модулира добро, да биде што потивка а да не биде јапонска?! Овие три работи не одат никако во иста реченица. Без оглед на тоа што ќе добиеш разни предлози за кинески. Збориме за зидни, за парапетни не знам ама па тие тешко до 30.000 ден и кинески да се.

Moja preporaka e da ides na AIRY PRO 3.5kw.
AIRY.jpg

Ima niska modulacija na greenje spusta do 180W na greenje....sobata e 20m2...povekje za AIRY i merenja mozes da procitas na Benchmark forumot, cela tema ima za Airy 3.5.

modulacija.jpg

Sea malce e kratok periodot (do utre ima promo cena 35.999 no dobivas i 10god besplatna garancija bez doplakjanje) taka da toa ti e mislam najdobar izbor iako e malce nad tvojot buget no sigurno nema da zgresis u smisol modulacija i toplina.
Na istiot link imas i mislenje za niska modulacija so koj potpolno se slagam a i tamu se slagaat podosta od clenovite....taka da razmisli si.
Modulacijaopis.jpg

Последно уредено:
Да модулира добро, да биде што потивка а да не биде јапонска?! Овие три работи не одат никако во иста реченица. Без оглед на тоа што ќе добиеш разни предлози за кинески. Збориме за зидни, за парапетни не знам ама па тие тешко до 30.000 ден и кинески да се.
За спална соба немаш потреба да лупнеш 359900 +монтажа 100е жива будалштина ,земи си ја наефтината 3.5
Вивакс 16900
Фаворит 14900
Hisense 19900
Aux 19900
ќе ти заврши одлично работа и плус за спална не ги треба модулација...мада која и 3.5 да ја ставиш иста модулација има 250-300w,иако за спална не ти е потребна модулација ,со остатокот на парите прошетај некаде или почасти се нешто
Се друго ти е Глуп Јебе Збуњеног

За спална соба немаш потреба да лупнеш 359900 +монтажа 100е жива будалштина ,земи си ја наефтината 3.5
Вивакс 16900
Фаворит 14900
Hisense 19900
Aux 19900
ќе ти заврши одлично работа и плус за спална не ги треба модулација...мада која и 3.5 да ја ставиш иста модулација има 250-300w,иако за спална не ти е потребна модулација ,со остатокот на парите прошетај некаде или почасти се нешто
Се друго ти е Глуп Јебе Збуњено

Последно уредено:
Ако за во спална не ви треба тивка клима со добра модулација не знам што ќе ви е за во дневна ...

Ima niska modulacija na greenje spusta do 180W na greenje....sobata e 20m2...povekje za AIRY i merenja mozes da procitas na Benchmark forumot, cela tema ima za Airy 3.5.
Што компресор ви носи AIRY-во?
Не мом да проверам... не знам з'ш ама гледам на сајтот сте ги тргнале ERP LOT10 Reports на пола од моделите :D

Последно уредено:
Не мом да проверам... не знам з'ш ама гледам на сајтот сте ги тргнале ERP LOT10 Reports на пола од моделите :D
Nemom da razberam kako ne si go videl ERP LOT10 Reports
Vidi na Prilep Klimatизација moze ima ERP LOT10

Последно уредено:
Back
На врв Bottom