Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    802
Кога класичните либерали на меркел се водат како десница, овие можат комотно да се крајна десница.
Значи ако си ја сакаш државата, ако не сакаш да ти се населуваат разноразни илегални мигрантии без никакви документи, криминалци, силувачи, педофили, членови на Боко Харам , ИСИС и компанија си крајна десница?:cautious:

Ај куросвирецот што е штракнат и хај цело време, ама и овие знаеле за заробениците. Нека не глумат лудило.
Што сега се чуствуваат увреѓени и изненаѓени?
Им штетело на односите со Северна Кореа?
Па папучари едни, кога јуесеј и британија ви рекла да ги примите, што мислевте?
Проблем е што овој открил, епа ќе открие. Ако не тој, некој друг.
мислиш туку така одлучил да излезе во јавност со овие работи?
Дека нема позадина и дека Зеленски одлучува за такви работи?

Ај куросвирецот што е штракнат и хај цело време, ама и овие знаеле за заробениците. Нека не глумат лудило.
Што сега се чуствуваат увреѓени и изненаѓени?
Им штетело на односите со Северна Кореа?
Па папучари едни, кога јуесеј и британија ви рекла да ги примите, што мислевте?
Проблем е што овој открил, епа ќе открие. Ако не тој, некој друг.

Као демел ги изиграл. Не сакале да се користат за политички игри. Веројатно ќе ги разменат секако се некои од своите кои ги држат во С.Кореа.

Си пати Зељо од потребата да биде секогаш во центарот на внимание. Не за џабе беше комичар и глумец. Типот шизнува кога го игнорираат.

Трамп го советувал да патува во Москва за преговори. Овој “незадоволен” поради тоа.

Путин вика дека не планирале да ескалираа и само одговараат на провокациите на нато џганов.

Ќе биде лоша зима следнава. Овој пат мислам и за Русите. Со тоа што енергетските ресурси за цивилното население речиси и да не им се заштитени.

мислиш туку така одлучил да излезе во јавност со овие работи?
Дека нема позадина и дека Зеленски одлучува за такви работи?
Ок, се е игра во која диригентската палка ја држат британците. Не ми е јасно што ја дуваат овие работата? Ги фатиле живи ги фатиле, се ла ви. Поарно да траат, а може и нив им е речено да кокодакаат, за запад да има адути во јавноста против Зеленски.
Автоматски споено мислење:

Као демел ги изиграл. Не сакале да се користат за политички игри. Веројатно ќе ги разменат секако се некои од своите кои ги држат во С.Кореа.

Си пати Зељо од потребата да биде секогаш во центарот на внимание. Не за џабе беше комичар и глумец. Типот шизнува кога го игнорираат.

Трамп го советувал да патува во Москва за преговори. Овој “незадоволен” поради тоа.

Путин вика дека не планирале да ескалираа и само одговараат на провокациите на нато џганов.

Ќе биде лоша зима следнава. Овој пат мислам и за Русите. Со тоа што енергетските ресурси за цивилното население речиси и да не им се заштитени.
И на фронт не проаѓа сјајно РФ. Среќа па успејаа да направат некаква тампон зона, со ова над Бољшои Бурлук. Белгород е колку толку осигуран од удари.

Ок, се е игра во која диригентската палка ја држат британците. Не ми е јасно што ја дуваат овие работата? Ги фатиле живи ги фатиле, се ла ви. Поарно да траат, а може и нив им е речено да кокодакаат, за запад да има адути во јавноста против Зеленски.

И на фронт не проаѓа сјајно РФ. Среќа па успејаа да направат некаква тампон зона, со ова над Бољшои Бурлук. Белгород е колку толку осигуран од удари.
Се стабилизираа после неколку месеци присилна мобилизација. Околу 1 мил им се моментално на терен. Повеќето во тил секако. Со удариве на дронови купуваат време и се во позиција да вршат лимитирани офанзиви сега за сега.

Интересна е ситуацијата на Рф. Имаше силни гласини дека ќе се мобилизираат после избори. Поминаа изборите како сите да заборавија на тоа.

Путин вели имаат понуда за мирно решување на маса моментално. Но врвот размислува што е во нивен интерес.

Веројатно Дмитров има добиено од Кушнер и Вајтков што имаат Трамп/Зељо+Еу понудено.

Значи ако си ја сакаш државата, ако не сакаш да ти се населуваат разноразни илегални мигрантии без никакви документи, криминалци, силувачи, педофили, членови на Боко Харам , ИСИС и компанија си крајна десница?:cautious:
Неее, ниту тогаш не си „крајна десница„ туку си „ксенофоб„...:icon_lol:

Немај гаЉе, „владетелите од сенка„ имаат „точни„ називи за секое и сечие можно однесување, кое не им е по мерак...

Секогаш те утнувам бисеру на бисерите :icon_mrgr:

До кога ќе траат херојските чинови на лидерот, каде што неговите влечат луѓе по улица и ги пикаат во комбиња како најобични партали?

Херојски одлики нема што :tapp:
Што си трошиш време со овој, не гледаш дека е скроз одлепен?
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

1000007599.jpg

Ви чури главата од нервоза гледам. :icon_mrgr:

А и треба, пошто Украина прави парам парче на фронтот моментално.

1000007596.jpg

Ваљда мобилни ќе им бидат сега датацентриве. Со генераторчиња на дизел :cool:

Не ми е јасно како една од најголемите воени сили на планетава не можи да порази земја која и е сосед, опремена само со генераторчиња, без ПВО ракети, со преполовено население од кога почна војната, без струја, без бензиски, без локомотиви.
Taliban vibes. :D

Не ми е јасно како една од најголемите воени сили на планетава не можи да порази земја која и е сосед, опремена само со генераторчиња, без ПВО ракети, со преполовено население од кога почна војната, без струја, без бензиски, без локомотиви.

sto podrazbiras pod poraz?

jas na primer da begas kako picka od vojska u papuci nekolku pati...

ihaa ako taka gledame padot na britanskata, francuskata, spanskata, holandskata, germanskata imperija... site "zapadni" bivsi imperii ako gi racuname za poraz na zapadot kaj ke bide krajot?

rusija vs amerika diskutirame. amerite kako picki begaa nekolku pati, rusija drzi teritorija kolku portugalija vo ukraina, plus moldavija plus dzordzija...

amerika i od bliskiot istok momentalno se evakuira.

Не сакаат бе друже, што не ти е јасно. :pos:

Back
На врв Bottom