Што пиете во моментов ? (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата shutrak
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби једино ок шпанско пиво. За Сан Мигел прв контакт имав у мајорка, го прашувам тој што работеше таму, го бива пивово, зашто имаше многу и мораше да изберам неколку, ми вика најдоброто у светот. Коа го пробав, како не, не е најбоље у маалото а не па у светот. Јбг Шпанци и пиво, нек си се држат до вино, фудбал и фламенко.

Кои ти се теткиве пред тебе ? :love:

Врска немам, туристки.

Можеби једино ок шпанско пиво. За Сан Мигел прв контакт имав у мајорка, го прашувам тој што работеше таму, го бива пивово, зашто имаше многу и мораше да изберам неколку, ми вика најдоброто у светот. Коа го пробав, како не, не е најбоље у маалото а не па у светот. Јбг Шпанци и пиво, нек си се држат до вино, фудбал и фламенко.

Искрено, ниедно од пивата што ги пробав во Шпанија не ми остави некој посебен впечаток, а Сан Мигел и Естрела можат да се најдат и во Скопје. Ваму кај што бев сместен во продавниците не забележав многу странски пива, Хајнекен само.

Инаку, посетив и винарија која имаше многу вина со разни овошни вкусови (урма, праска, цреша, лимон, портокал, малини итн.) и пробав од сите, и сите беа преубави, се опив уште пред 12 часот. :D

20260914_112543.jpg

Mahou е предобро Шпанско пиво, класичното е Cinco Estrellas, Mahou Classica е нешто помека верзија од првото, за мој вкус подобар избор.
Има и некои премиум сорти од ова ама не ги пробав.

Утре веќе ми паѓа забраната за пиење, но не додржав и денес се почастив со една чаша:

1790245234366.png

Силно е ко за мене, ја сакам малку послаби и помеки вискија, но сепак одлично, полн вкус и има добар послевкус. Ја го пробав без лед чисто и го препорачувам ко такво.

Back
На врв Bottom