Што според вас е статусен симбол и/или класа, а што комплекси и/или кич?

Не само, пак викам, он е признаен меѓу топ светски гитарски виртуози, заедно со пако де лусиа и карлос сантана, и не сум сигурен дали и стиви реј вон не беше у таа група, ќе каже некој што е поупатен. Но влатко секако беше.
Да не бегаме од темава, ама Влатко е далеку под Стиви Реј Вон, но сепак пошироко и доволно познат како гитарист, особено како/преку „дуо„ со Тадиќ.

Албумот „Крушево„ го има слушано еден аудифилски коментатор на „ЈТ„ (се вика Стив Гатенберг, самонаречен „Аудиофилијак„) и има наведено пофални зборови.
Автоматски споено мислење:

Влатко Стефановски е елита за мене.
Влатко веќе е чиче во години, така да најмногу што може да се каже за него дека сепак има „стаж„ во неговата работа и тоа му е довлно како признание за досега стореното од него.

Последно уредено:
Секој може да згреши, битно е да се извини и да даде објаснување зошто така било тоа! Иначе како музичар е виртуоз па и општо земено како човек, ама ако сака да нема црна дамка ќе мора да објасни пред македонската јавност.

Tommy Hilfiger e za zapad ona sto e Waikiki za nas.
Totalno okej low-mid range brend sto ponekogas se prodava na akcija vo market.
RLPolo e mid range, LV, Gucci isto se skapi, a mid range kvalitet.
Hermes porano bea ekskluziva I rabotea so naracki, ama sega stancaat I tie...
Тоа не значи ништо освен што сме релативно сиромашни. За нас Зара беше бренд зашто 90% од предавниците носеа шутка роба увезена од кинезите во Солун. Како што расте стандардот, тие отвара простор за повеќе премиум брендови.

Тоа не значи ништо освен што сме релативно сиромашни. За нас Зара беше бренд зашто 90% од предавниците носеа шутка роба увезена од кинезите во Солун. Како што расте стандардот, тие отвара простор за повеќе премиум брендови.
Точно тоа ми беше и муабетот, ем расте стандардот и плус сега и самата облека стана доста подостапна. Да имаш лимит ако немаш пари, ама различно е. На пример у 2000-тите кога ќе отидев у гтц, јас сум спремил цели 500 денари за облека (за топтан), а тоа првата маица што ми се свиѓаше беше 1000 и тоа не беше некој марка. Сега е доста различно, не може луѓето да се вадат дека немаат стил зашто немаат пари.

Точно тоа ми беше и муабетот, ем расте стандардот и плус сега и самата облека стана доста подостапна. Да имаш лимит ако немаш пари, ама различно е. На пример у 2000-тите кога ќе отидев у гтц, јас сум спремил цели 500 денари за облека (за топтан), а тоа првата маица што ми се свиѓаше беше 1000 и тоа не беше некој марка. Сега е доста различно, не може луѓето да се вадат дека немаат стил зашто немаат пари.
U GTC na vremeto od pourbaniot stil od Quicksilver imav nekolku maici zemeni po 1200 den. Togas uste bea cekovi mi tekinja.

Беа, да, ама за мене беше недостижно тоа тогаш.
Ti pa mislis ja celo vreme, za rodenden, i u leto. Dva pati u godinata vakvi maici sum zimal. Nekolku godini.

ECCO shoping bese najevtino, ama i togas nemase bluzon dobar ispod iljadarka, a iljadarka u toa vreme bese bas mnogu.
Farmerki i togas nemase okej ispod 1200 den.

Далеку е Стефаноски од виртуоз, дискутабилно дури и за негово време, дефинитивно не во денешно време, типот живее на стара слава, далеку поспособни гитаристи има во денешницава од него (дури и во државава).

Далеку е Стефаноски од виртуоз, дискутабилно дури и за негово време, дефинитивно не во денешно време, типот живее на стара слава далеку поспособни гитаристи има во денешницава од него (дури и во државава).
Sepak on e eden od tie u toj rokerski pravec u Jugoslavija, koga svoevremeno se sledel toj trend. Denes rok muzikata i nema nekoj trend, se modificira u drugi zanrovi kako numetal.

Далеку е Стефаноски од виртуоз, дискутабилно дури и за негово време, дефинитивно не во денешно време, типот живее на стара слава, далеку поспособни гитаристи има во денешницава од него (дури и во државава).
Денес да, зборам за на времето, и за неговото време е доста ценет, ништо не е дискутабилно. Сега веќе не е фактор, сепак збориме за минато и постигнато назад.

Се што е гето блинг: сакам да ме видиш дека иам пари е кич. Од увезени бемвиња и мерцедеси, до пола маица/пола билборд гардероби (што се произведуваат за 5 долари а продаваат за 500), лавови на капија, саати, се е тоа за мене сељачка работа. Клошарски е да се носи тоа што ти наложува комшилук или реклами, или да мислиш ако го купиш ова, нешто добиваш на вредност во очите на другите.

Статус по мене е врзан за заслуги, како на пример, што си направил. Си спасил луѓе од проблем како детето во Кочани? Си направил систем за донации на технологија за деца што немаат пристап до неа? Си напишал книга, или извадил слика што на некој тектонски му раздрмува живот? Музика што вади некој од себе или бизнис што им служи на илјадници луѓе? Си му служел на општеството или луѓето околу тебе кога требало? Респект.

Се што е гето блинг: сакам да ме видиш дека иам пари е кич. Од увезени бемвиња и мерцедеси, до пола маица/пола билборд гардероби (што се произведуваат за 5 долари а продаваат за 500), лавови на капија, саати, се е тоа за мене сељачка работа. Клошарски е да се носи тоа што ти наложува комшилук или реклами, или да мислиш ако го купиш ова, нешто добиваш на вредност во очите на другите.
Песнава е точно за ова ремет:

Тој што навиваше за Северна?
Небитно е тоа. Човекот е класа.
Влатко веќе е чиче во години, така да најмногу што може да се каже за него дека сепак има „стаж„ во неговата работа и тоа му е довлно како признание за досега стореното од него.
Чичињата се најелитни луѓе. Без старца нема ударца.

Небитно е тоа. Човекот е класа.

Чичињата се најелитни луѓе. Без старца нема ударца.
Се согласувам, оти без „стаж„ во својата работа и резултати од неа, не може да се каже ништо пофални за никого.

Не знам еве, пример

Теа Таировиќ е кич.
Џејла Рамовиќ е класа.

Цеца е кич.
Лепа Брена е класа.

Сузана Гавазова кич.
Каролина Гочева класа.

Продолжете слободно.

Back
На врв Bottom