Фан клуб: Милан

Дали Кардинале треба да го продаде клубот?

• Вкупно гласачи
    23
Исти дефанзивни проблеми на секој натпревар.

Аморим зборува за пресинг, но тој често е неуспешен, лесно го пробиваат противниците.

Изборите што ги прави, лошите комбинации, а плус и кондициската подготвеност, уште како да се на подготовки.

Ама битно убава игра имаме

Ама битно Леао не им руши атмосфера у соблекувална :cool:

Дечки Бенфика го издоминира Милан на Сан Сиро. Го победи рутински со пола сили, мислиш со Гимараеш игра.

Ај 35 годишната девица што клика од кај мајка му од подрум знаемо дека не чини со главата, ама вие другиве што го браните Аморим вечер треба да се засрамите

Кој го бранел Аморим и кој пишувал дека убаво играме?

Гледам тоа се повторува цело време.

• Хаха
Reactions: Mud
Дечки Бенфика го издоминира Милан на Сан Сиро. Го победи рутински со пола сили, мислиш со Гимараеш игра.

Ај 35 годишната девица што клика од кај мајка му од подрум знаемо дека не чини со главата, ама вие другиве што го браните Аморим вечер треба да се засрамите
Нема со кој да се објаснуваш. Пола фан клуб искрено веруваа дека ради Леао не играле добро играчи.

Еве го Аморим со изјава дека незнаел дали ќе имал време да ги поправи работите у Милан. Дава ваква изјава на 16ти септември.

Па пичка ти матер ако не те бива што си ја прифатил работата. Уствари паметен си е, ќе си земе отпремнина и од Милан и ќе одјебе у Боависта од Јануари. Се да му ебам и него и на Кретенале.

За Леао кажаа сите скаути, спортски директори и тренери во поголемите клубови низ Европа, што е многу повеќе од половина фан клуб.

• Хаха
За Леао кажаа сите скаути, спортски директори и тренери во поголемите клубови низ Европа, што е многу повеќе од половина фан клуб.
Еве сега Рамос трча у одбрана. И голови дава и ем цврста е одбраната :cool:

Еве сега Рамос трча у одбрана. И голови дава и ем цврста е одбраната :cool:

Јас тоа што го пишував за Рамос кога го купија, воопшто не беше ни приближно позитивно како твоето за Леао, дури и премногу негативно пишував. А и општо ваква споредба нема логика, но ти си скаран со логика.

Тоа што излезе дека никој озбилен клуб нема да сака да го земе Леао, како што ти пишував, мислев ќе те натера нешто да разбереш за фудбал, но џабе сум трошел време. Но, што да се прави, верувам дека на секој треба да му се помогне. :icon_lol:

• Хаха
Прв пораз и хејтерите и огорчените веднаш се ситат.
Да Аморим не е многу флексибилен тренер и има конкретен замислен систем.
Да Милан нема многу квалитетен ростер.
Но промена на Аморим нема да смени ништо, не треба да се направи истата грешка што се направи со Фонсека.
Потребно е трпение ако сакаат да излезат од кругот во кој се вртат цело време.
Продолжуваме понатаму со позитивен мајндсет.

Forza Milan !!!

Бартезаги,2 метри човек со нозе како шпагети не може да изблокира шут на лик што 4 пати фејкираше и ја водеше топката до подобар агол додека нашиов Де Шиљо играше пајдушко. На најслабата позиција ги оставија да ротираат Еступидан и Бартезаги,ова во комбинација со криминалот од игра на Чуквезе ги кошта скоро сите примени голови оваа сезона. Не знаев дека олку голем инат и дегенерик човек бил Аморим,нека ги почува Салемакерс и Мореира за Нова Година кога ќе изеде пакетче од кобласици и омлет на око.
Да имаш класа А шпиц што си го платил 70милиони и да не знаеш да направиш тактика и формација за тој шпиц,прво да дојде до топка,второ да почне да дава голови. Конте беше присутен на стадион вчера,нека земат нека го молат да го превземе тимов дур не е цела сезона отидена во шааааашко

Играва не заслужува никаков коментар....

П.С.

Едно прашање до сите фанови, можи убаво е да се стави и како анкета.....
Кога би купувале дрес во моментов, од кој играч би купиле?
Мене задњи дрес ми е од Пато. Пато koга беше 17 годишен и кога играше боље него у цела останата негова кариера.
Автоматски споено мислење:

Ова говно неспосбно треба вечер да се набрка, па макар и Пиоли го вратиле
Bro is cooking !
images

Последно уредено:
Тоа што уште летово изгледаше дека ќе биде проблематично со него, се покажа и на почетокот на сезоната, премногу позициски статични, што се гледа секое прво полувреме или поточно до првите замени. Ниту еден натпревар не почна, а Милан да беше офанзивно опасен.

Најмногу што успеа беше пресингот против Торино, но пак не знаеа што со топката во последна третина.

Води инает, уште од сам старт лошо менаџира со фудбалерите.

И тогаш, иако бев за друга опција, сакав да успее кога веќе го донесоа, исто е и сега, не е аматер тренер, но за тоа што Милан уште изгледа лошо, не се виновни само фудбалерите и дали ги прифаќаат и знаат да ги имплементираат неговите идеи, туку и самите идеи.

Тоа што уште летово изгледаше дека ќе биде проблематично со него, се покажа и на почетокот на сезоната, премногу позициски статични, што се гледа секое прво полувреме или поточно до првите замени. Ниту еден натпревар не почна, а Милан да беше офанзивно опасен.

Најмногу што успеа беше пресингот против Торино, но пак не знаеа што со топката во последна третина.

И тогаш, иако бев за друга опција, сакав да успее кога веќе го донесоа, исто е и сега, не е аматер тренер, но за тоа што Милан уште изгледа лошо, не се виновни само фудбалерите и дали ги прифаќаат и знаат да ги имплементираат неговите идеи, туку и самите идеи.
Јас мислам Леао дека е виновен најмногу. А можда и Алегри :cautious:

Јас мислам Леао дека е виновен најмногу. А можда и Алегри :cautious:

Па како не е виновен Алегри, кога лани го плукаше повеќе и од мене?! :icon_lol:

Да го сменат Аморим, можеби и со него ќе почнеш да замараш.

Аматер е!

Back
На врв Bottom