Stremio (гледање филмови и серии онлајн со превод)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно пуштија нов update за AndroidTV кој го среди багот со исклучување на апликацијава.
Автоматски споено мислење:

Play Torrio го пуштија и за Аndroid

Само што мене многу споро ми се симнува апликацијава.
5547.jpg

Последно уредено:
На Hisense VIDAA верзијата на Stremio торент стримови не работат бидејќи е некаква си Lite верзија и колку што успеав да најам на Reddit коментари
треба да го имате овој адон кој вади стримови што не се торенти.

Преку телефон или компјутер го инсталираш адонот и потоа на телевизорот во Stremio во Addons правиш Sync Addons. Потоа кога бирате било кој филм или серија избегнувајте се што е торенти и само бираш стримот на кој пишува WebStreamr | Hayduk.

Некој од тие стримови можеби нема да работаат или ќе ги вади лоша слика ама тоа е што е.

Друга опција е да платиш real debrid.

Го пробав и Nuvio на телефон кој е скоро ист како Stremio само малку поинаков интерфејс кој повеќе наликува на Netflix, HBO Max и слични. Има да си правиш профили.

Го знаев од поодамна ама не сум знаел дека може истите адони од Stremio да се користат таму.

На ова за разлика од Stremio секогаш прво ми вади торенти или линкови кој се поголеми GB а помалите се скроз подоле на листата.

Може да се инсталира на Android, AndroidTV, GoogleTV, Samsung Tizen, iOS, Web os, Windows, Linux, го нема за Hisense со VIDAA.

Е сега некој ако знае што е подобро да се користи Stremio или Nuvio за на телевизор? Дали има некоја разлика голема и дали има нешто плус јас да не сум заприметил?

Последно уредено:
Isto e se. Za mene Nuvio nekako mi e podobar poradi poefikasniot i pobrziot interfejs. Mene me zanimat da te prašam kade da gi najdam starite i relativno novi filmovi od Evropa posto ni na Stremio ni na Nuvio gi nema linkovite/streamovite.

Isto e se. Za mene Nuvio nekako mi e podobar poradi poefikasniot i pobrziot interfejs. Mene me zanimat da te prašam kade da gi najdam starite i relativno novi filmovi od Evropa posto ni na Stremio ni na Nuvio gi nema linkovite/streamovite.
Слабо има од европа филмови. Јас барав на Stremio српски и македонски серии и филмови, српски некој се наоѓаат ама наши слабо зошто не ги ставаат на познати торент сајтови.

Од кога инсталирав Nuvio нема неполна цела недела и еве денес гледам го избришале од Play Store. Се надевам ќе го вратат.

Nuvio има поубав интерфејс дизајн и побрз пристап до подесувањата додека гледаш филм или серија директно можеш без да го гасиш видеото да смениш боја, дебелина на фонтот на титловите. На самото почетно мени горе ти дава предлог филмови и серии со голема слика

Вака да беше Stremio ќе беше поубав. Се надевам ќе го направат во иднина вака и Stremio.

Новата верзија Nuvio одлична. Кој и да работеле на ова завршиле одлична работа a колку што прочитав коментар во тимот има и поранешни од Stremio програмери кој не се сложувале како се движат работите во Stremio.

Nuvio има подобар интерфејс каде во инфото за секој филм/серија ти дава кој се актерите со нивна фотка и може да кликнеш да те однесе на нивна биографија и филмови/серии во кој играат.Исто има така има и за продукцијата која е со логоа, си кликаш и те носи на избор се што е од таа продукција.
Има повеќе опции за подесување. На AndroidTV имаше опција да наместиш да ти вади на македонски насловите и краткиот опис на дел од содржините. Може да подесуваш адоните по редослед како да ти ги вади, на почетната исто редоследот како да ти го вади, дур гледаш содржина може да го подесиш стилот на титлот. Ископиран е стил на Netflix, HBO Max и другу стриминг сервиси па така може да ги скипаш/прескокнуваш интрата на сериите.
Денес поврзав во Nuvio Trakt и во инфото за филмот/серијата почна да ми дава и коментари и оценки од корисници кој го гледале филмот/серијата. Претпоставувам од Trakt ги зема
Штета што нема вака од IMDB да ти вади коментари

Изгледа претерано подобро од Stremio. Моја препорака доколку имате AndroidTV инсталирајте.

Има адд он за тв канали?
Има. Тебе ти треба за спорт?

Ќе се најавиш на нивната страна Nuvio.tv и таму има во менито Collection ќе го бараш eден од тие за Sport и ќе го додадеш во профил кој сакаш. Ќе пробаш во Nuvio може да е најдоле и види дали отвара зошто врска немам јас не сум гледал телевизија преку ова.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom