Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум разочаран, едноставно тоа се фактите. Дали се гушнавте со Боки војвода? Најјак од патриотите ви е.
Убави работи се дешаваат, вие на све мора негативно да гледате :kafence:

Која петарда е Мицко, дури не ми се верува дека може таков Шабан да ни биде премиер. Дно. Државата за забавата потрошила 0 денари, затоа што биле големи домаќини. Парите ги дала општествено одговорна компанија - Лотарија на Македонија :pos: :pos: :pos: Кој е он идиот, уствари кои сме ние идиоти...

Могуќе е зотими Грубими да вратил дел од „позајмените„ пари од „Лотарија„ па со нив да е платен зотими Гета...:unsure:

Могуќе е зотими Грубими да вратил дел од „позајмените„ пари од „Лотарија„ па со нив да е платен зотими Гета...:unsure:
Зоти Артан ако сакал да враќа ке земел кредит, немало да прави криминал... не е тој идиот па да враќа

Ау брате Трајко, аман немој....Нормално дека ќе одберат забава пред образование особено кога ќе видат дека за да си ја вработиш цела фамилија, мора еден од фамилијата да го стават Гувернер на НБРМ, па да можат брат му од обезбедување наеднаш да постани помошник координатор за летање во МНАВ...

Трајко Славески за лошите резултати на учениците: Не им оди учењето, но им нема рамни за забава

Ау брате Трајко, аман немој....Нормално дека ќе одберат забава пред образование особено кога ќе видат дека за да си ја вработиш цела фамилија, мора еден од фамилијата да го стават Гувернер на НБРМ, па да можат брат му од обезбедување наеднаш да постани помошник координатор за летање во МНАВ...

Трајко Славески за лошите резултати на учениците: Не им оди учењето, но им нема рамни за забава

Да бе, поради политика се забавуваат децата.

Се забавуваат бидејќи се млади и бидејќи допрва им проработуваат хормоните кога ќе влезат во пубертет и почнуваат да го истражуваат светот надвор од дома и надвор од училиштето низ поинаква призма во споредба со тоа што им го кажуваат родителите/старателите по дома и наставниците во училиштето.

Една работа која ни е заедничка на сите генерации е тоа што децата и младите не ги интересира ниту п од политика - со ретки исклучоци на социјално недораснати кои попрво би глумеле нечија партиска младина, ама фала му на Бога малку ги има. Секако дека во партиска младина ги токмат за партиски вработувања во иднина, и секако дека на долг рок ќе добиеме далеку побетер продадени души во споредба со зајко кукурајко и овој помладиов пвеводбенички јарец, но над 90% од младите ич не ни планираат да пратат политика, а не па да се занимаваат активно со политика.

Ги пратам јужниве после настаните во Леринско, жизофренијата Sky is the limit, какви идиости или испрани мозоци има таму, не е нормално, некој пршват "Од кај дојдоа овие, кој им дозволи" , или "што правеше локалното население, зашто не реагираше", не знаат ни дека постојат, па сега се изненадени.

Да беше Харис Џиновиќ или евентуално ДЈ Крмак сигурно немаше да напињате за журката

801883144-2294445744725745-1618393609696799561-n.jpg

Ги пратам јужниве после настаните во Леринско, жизофренијата Sky is the limit, какви идиости или испрани мозоци има таму, не е нормално, некој пршват "Од кај дојдоа овие, кој им дозволи" , или "што правеше локалното население, зашто не реагираше", не знаат ни дека постојат, па сега се изненадени.

Da ne ti e cudno. Toa e posledica na informativen mrak okolu Makedoncite vo poslednite decenii. Isto taka nasite se vardea a i ne im bese dozvoleni do srede 1980tite voopsto da peat na Makedonski. Potoa poleka zedoa hrabrost ama samiot gledas do denes pritisokot e prisuten, diskriminacija ima (prekinuvanje na peenje) i so toa stravot sekogas e prisuten. Od druga strana sekoj pritisok koga i da e ke izbuvne od druga strana pa sega golemiot broj nastani se posledica od toa. I so segasnive komunikaciski nacini i ne ni mozes nesto da kries.

Fakt e, Makedonci ima vo znacitelen broj. Treba da se izjasnat i da baraat jazikot da go ucat vo drzavni skoli (go baraat ama ne im davaat). Potoa slobodno da mozat da odlucat za licnoto ime da ne bidat prinudeni da zemaat Grcki iminja. Me iritira sto Makedonskata vlada cuti kako da ne bilo nisto. Ova ne e tema na iridentisticki baranja tuku osnovni covecki prava. Smetam deka vladata moze da bide poaktivna vo megjunarodnite institucii i da zabelezi, deka vo Grcija Makedonskiot jazik i tie sto go zboruvaat se institucionalno diskriminirani.

Со газда на кафана од солунска регија зборев летово на тема егејциве. Он е постар од мене едно 20 години најмалце ама си го имаме муабетот веќе 5-6 години. Му викам ти разбираш нешто што збориме на македонски, вика разбирам бугарски. А добро викам овие што ги протеравте од егејскиот дел на кој јазик збореле? Вика тоа биле грци ама комунисти. Абе викам до ден денес у тие села се пеат песни и ора на македонски му пуштам клипот од прославите, бугарски вика е ова незнаел од кај научиле.

За следното лето се спремам со материјал за понтски грци да го нападнам малце како успеаа таа збирштина гамад да ја соберат назад.

Sto ocekuvate od vnuceto na Veljan predavnikot od recica, sigurno ne nesto pametno. Slusnete si ja pesna za Argir Marince, negativecot vo pesnata mu e dedo ili pradedo na Trajceta Skopjanecot od Ohridsko

Со газда на кафана од солунска регија зборев летово на тема егејциве. Он е постар од мене едно 20 години најмалце ама си го имаме муабетот веќе 5-6 години. Му викам ти разбираш нешто што збориме на македонски, вика разбирам бугарски. А добро викам овие што ги протеравте од егејскиот дел на кој јазик збореле? Вика тоа биле грци ама комунисти. Абе викам до ден денес у тие села се пеат песни и ора на македонски му пуштам клипот од прославите, бугарски вика е ова незнаел од кај научиле.

За следното лето се спремам со материјал за понтски грци да го нападнам малце како успеаа таа збирштина гамад да ја соберат назад.
Да ти кажам право јас и малку сум изненаден од настаниве, колку што гледам млади генерации солидно го знаат јазикот, после 100 годишна тортура, тоа се веќе неколку генерации, Јас пред 35 години бев во едно село на пола сат возење од Солун, ојдовме кај една наша фамилија на два три сати да се одмориме, јас требаше да стигнам во Солун касно вечерта, па таму застанаваме на некое време. Тоа што го видов беше тажно, лугето многу тешко зборвеа Македонски, буквално се мачеа, мислев дека таму во егејот ништо не е наше останато а сега гледам дека се уште активно се зборвит нашиот јазик таму. Од коментариве што ги читам дел од грциве дури се жалат дека во места како Лерин по улица се зборвит само наши.

300 milioni proslava i toa david guetta go zemavte..
Бар народ се веселеше и на неколку часа заборави на се!

Само кога ќе ми текне на кога низ градовите на Македонија сдсnmk организираше прослави ради нато и „почнување на преговори“ со еу а на кои никој жив не им дојде.... :pos: :pos:

Тогаш никој не праша од кај пари за фијаско прославите.....

А филипче и остали душегрижници може слободно колку сакаат да завиваат на месечината

Back
На врв Bottom