Македонска ракометна суперлига

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кои 4 екипи ќе влезат во завршната фаза од првенството?

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Тиквеш зеде 2 бода на гости во Струга, а пикеров нов од Аргентина одлично одиграл.

Иако пред сезона беше климаво таму, склопија ок тим - Ончев, Димковски од Пролет, тој од Еурофарм Пелистер 2 бекот, тука се Коцев, Симиќ, Димковски, голманот Велков. Не треба да бидат потценети во никој случај, тука се некаде на граница за плеј-оф.

Тиквеш зеде 2 бода на гости во Струга, а пикеров нов од Аргентина одлично одиграл.

Иако пред сезона беше климаво таму, склопија ок тим - Ончев, Димковски од Пролет, тој од Еурофарм Пелистер 2 бекот, тука се Коцев, Симиќ, Димковски, голманот Велков. Не треба да бидат потценети во никој случај, тука се некаде на граница за плеј-оф.
Годинава ќе имат жестока борба за плеј-оф. Младост, Струга, Тиквеш, Бутел, Прилеп.Сите имет респектабилни екипи мислам ќе бидит интересно Бутел годинава се послаби од лани ама се базирани на млади ракометари а тука се и Мулти Есенс да помешет прсти ќе скинат бодој сигурно на некој од екипите шо ги кажав. Се на се ќе бидит интересна сезона.

Годинава ќе имат жестока борба за плеј-оф. Младост, Струга, Тиквеш, Бутел, Прилеп.Сите имет респектабилни екипи мислам ќе бидит интересно Бутел годинава се послаби од лани ама се базирани на млади ракометари а тука се и Мулти Есенс да помешет прсти ќе скинат бодој сигурно на некој од екипите шо ги кажав. Се на се ќе бидит интересна сезона.
Nema sansa Mladost da e konkurent. Prilep ako ostane stabilen, Struga ako se pojaca, Tikves i nekako Butel. Toa se 4te ekipi spored mene za dvete mesta vo plej of.

Nema sansa Mladost da e konkurent. Prilep ako ostane stabilen, Struga ako se pojaca, Tikves i nekako Butel. Toa se 4te ekipi spored mene za dvete mesta vo plej of.
Како бе Младост нема шанси го има најдобриот лев бек и најдобриот тренер хахахах пази шо кажвиш дан прочитат Горан од негде

Јас типувам дека нема Бутел да се пласира во плеј-оф сезонава. Две сезони за ред го подмладуваат тимот и мислам дека сезонава ќе ја „платат цената“ на истото. Премногу неискуство собрано на едно место, посебно во одбрана. Тодески стекна некакво искуство, но нема адекватни партнери во Лешниковски и Марковски. Нормално, сезоната само што почна и уште еден куп фактори ќе бидат во игра, но како што сега стојат работите на хартија мислењето ми е дека нема да изборат плеј-оф.

Струга направи сериозен тим: Петров, Рајатоски, Јукиќ, Шилегов, Танкоски, Георгиевски, Крстаноски, Манасков, Костоски, Јовановски... сите овие имаат сериозно суперлигашко искуство, а неколку од нив и интернационално. Тука некаде по квалитет со Прилеп и Тиквеш.

З'ш немат нигде за некое трето полувреме во Струга, не разбрав дали меѓу домашни гледачи и гостите или некои играчи меѓусебно...вистина е интересна од почеток сезонава :ROFLMAO:

Не фали ништо, само ме интересира дали има и други форуми.
Не знам
Автоматски споено мислење:

Јас типувам дека нема Бутел да се пласира во плеј-оф сезонава. Две сезони за ред го подмладуваат тимот и мислам дека сезонава ќе ја „платат цената“ на истото. Премногу неискуство собрано на едно место, посебно во одбрана. Тодески стекна некакво искуство, но нема адекватни партнери во Лешниковски и Марковски. Нормално, сезоната само што почна и уште еден куп фактори ќе бидат во игра, но како што сега стојат работите на хартија мислењето ми е дека нема да изборат плеј-оф.

Струга направи сериозен тим: Петров, Рајатоски, Јукиќ, Шилегов, Танкоски, Георгиевски, Крстаноски, Манасков, Костоски, Јовановски... сите овие имаат сериозно суперлигашко искуство, а неколку од нив и интернационално. Тука некаде по квалитет со Прилеп и Тиквеш.
Ми се допаѓа што даваат шанси на млади играчи - пример се и за други екипи, но ако зборуваме за моментални перформанси и јас сум скептик за Бутел сезонава.

Битката за плејоф мислам дека ќе биде меѓу Прилеп, Тиквеш, Струга и Пелистер 2. Мулти Есенс и Бутел се доста млади и неискусни, ќе имаат киксеви. Можно е и да заглават во борба за опстанок со Младост и Куманово.

Последно уредено:
Вечерва прва утакмица на Вардар во Лига Шампиони. Мелсунген има сериозен тим мислам Вардар ќе требит сериозна утакмица да одиграт и голманите да бидат расположени да имат шанса за изненадување.

Гледав второто.
Вардар изиграа над очекувања со оглед повреди и казни - со муда.Малку поширок избор или овие набројани да беа активни, да имаа малку помалку грешки кун 40та мин. ќе имаа барем бод.
Се истрошија и во двата правци со бековската линија, браво за Воркапиќ 90% реализација.Абделхак со неколку бомби.И Гогов ги врати во второто со 5,6 одбрано по ред на 25-20.
Патем коментаторот на Арена 31,32 мин. две минуте за Вардара лопта ударила у глави Симича.Уствари не, две минути фаул од Мелсунген.МТВ вирусот се шири :ROFLMAO:

Богданци не успеа +7 да сочува со Прилеп, но покажаа дека дома можат да победат некој од тимовиве од долниот ешалон.

Залетанава Струга дебакл кај Охрид

Back
На врв Bottom