Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Поранешниот директор на „Државна лотарија“, Перпарим Бајрами, утринава сам се предал на надлежните органи откако повеќе од една година беше недостапен за органите на прогонот и по него беше распишана меѓународна потерница.

Овие уште му замеруваат на Мицко за зборот Талог, чудна работа од луѓе на Заев кој Македонците ги нарече државни непријатели, само затоа што не се согласуваат со неговата Маќејадонија и не го гласаа него, туку него едно малцинство го гласаше.
Неговиот портал се изнапишал денес, племе шошонско.
Komunjarive ne se talog tuku odpad.

Поранешниот директор на „Државна лотарија“, Перпарим Бајрами, утринава сам се предал на надлежните органи откако повеќе од една година беше недостапен за органите на прогонот и по него беше распишана меѓународна потерница.
Веќе се има договорено што и како ке биде судењето и затоа ,,се предал,,. Исто како Груби, само што овој Парпарим можно е да има договорено и 30 дена да помине у притвор, да не се бунтува рајата.

ПИСА ГО ВКЛУЧИ АЛАРМОТ: РЕЧИСИ ТРОЈЦА ОД ЧЕТИРИ МАКЕДОНСКИ УЧЕНИЦИ НЕ ГО ДОСТИГНУВААТ ОСНОВНОТО НИВО ВО ЧИТАЊЕ

Ама за тоа се светски прваци во скролање, наизуст ги знаат сите бреинрот, роблокс и мајнкрафт растураат.

Се ова овозможено и дозволено од зафатените родители со курвање, кладилница и кафана, инфлуенсерство, хелоу септембер постови со пожутени лисја краветина 40 годишна а детено незнае врвки да си врзе. Е тоа е. Со овој памет никад немаше фамилија да правам у ова ќумуров.

Веќе се има договорено што и како ке биде судењето и затоа ,,се предал,,. Исто како Груби, само што овој Парпарим можно е да има договорено и 30 дена да помине у притвор, да не се бунтува рајата.
Рајата нема причина за бунтување, оти „брачата„ се предале „доброволно„....нели.

Лажат комунистите дека се‘ е договор(ено).

Ја‘ им веруем „на збор„.

Јас не би ставил никој од браќата во затвор, националниот идеал треба да е над се, реално обичниот македонец не добива ништо ако груби се осуди.
Нека крадат клептомански па после наплати им дупло со подршка од надворешен фактор.

ПИСА ГО ВКЛУЧИ АЛАРМОТ: РЕЧИСИ ТРОЈЦА ОД ЧЕТИРИ МАКЕДОНСКИ УЧЕНИЦИ НЕ ГО ДОСТИГНУВААТ ОСНОВНОТО НИВО ВО ЧИТАЊЕ

Ама за тоа се светски прваци во скролање, наизуст ги знаат сите бреинрот, роблокс и мајнкрафт растураат.

Се ова овозможено и дозволено од зафатените родители со курвање, кладилница и кафана, инфлуенсерство, хелоу септембер постови со пожутени лисја краветина 40 годишна а детено незнае врвки да си врзе. Е тоа е. Со овој памет никад немаше фамилија да правам у ова ќумуров.
Шо ќе му е да чита, има електричен тротинет да се вози, секако во германското училиште ќе го научат да чита.

Пред некој ден ми излезе видео кај што детево и мајката се бунат против читање лектирата Орхан зошто имало голи жени, а тоа детево сирото нивото на читање му е толку ниско, не разбира што чита, и се мачи да прочита оти тоа биле слики во алваџиски тефтер.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Јас не би ставил никој од браќата во затвор, националниот идеал треба да е над се, реално обичниот македонец не добива ништо ако груби се осуди.
Нека крадат клептомански па после наплати им дупло со подршка од надворешен фактор.
Се согласувам...ако зотими Грубими ќари „ќорка„, тоа не ме засега мене, туку него. Работата е во тоа, ако не биде спречен и казнет начинот на „празнење„ на државното чекмеџе, тогаш секоја будала, која ќе фати фотелја и функција, ќе брцне во чекмеџето...што се случува редовно!

Плус, ако ова „добороволно„ пријавување „на граница„ стане норма на однесување, тогаш секој „празнач„ на чекмеџето ќе го користи за „себеамнестирање„ од правен прогон и казна.

Овие уште му замеруваат на Мицко за зборот Талог, чудна работа од луѓе на Заев кој Македонците ги нарече државни непријатели, само затоа што не се согласуваат со неговата Маќејадонија и не го гласаа него, туку него едно малцинство го гласаше.
Неговиот портал се изнапишал денес, племе шошонско.
мене па ми е интересно како баш тие се препознале во Талогот.

Шо ќе му е да чита, има електричен тротинет да се вози, секако во германското училиште ќе го научат да чита.

Пред некој ден ми излезе видео кај што детево и мајката се бунат против читање лектирата Орхан зошто имало голи жени, а тоа детево сирото нивото на читање му е толку ниско, не разбира што чита, и се мачи да прочита оти тоа биле слики во алваџиски тефтер.

За жал не се ова тие што ќе одат за Германија. Ова се исто деца на веќе ситуирани родители кои немаат потреба за Германија а и ги плаши редот таму. За 10 години денешните деца во Македонија ќе бидат бетер од мигрантите во Германија, нека стои ова.

денешниве генерации ни таму нема да ги научат, ојдено е све у курац

Пројде времето во 90ти кога се раѓавме со 137 IQ. Денешниве зумери едвај 90-100 вадат. Изгорен им е мозокот од телефони на рано доба.

Пројде времето во 90ти кога се раѓавме со 137 IQ. Денешниве зумери едвај 90-100 вадат. Изгорен им е мозокот од телефони на рано доба.
Не дека не си у право ама сумљам дека си 90ти роден, ми личиш на посегашен :icon_lol:

Одамна сме во дното на ПИСА и уште одиме. Ова е еден од најважните фактори што не водат кон крајот на оваа држава барем во овој формат. И сеуште неписмени се примаат како учители.

Шкипе по твитер се курчи дека биле пред другите од околина и некои земале го отвориле извештајот и кај шкипе од шкиперија со * стои дека не е најрелевантно зашто недозволиле од помали училишта да се прават тестирања туку од одредени поголеми училишта. И ги анализирале и кај нас податоците пошто во Македонија се полагало на македонски и албански.
околу 30 до 40 поени се нашите шкипе послаби од тие што полагале на македонски или во превод како да се 1 учебна година наназсд.

Back
На врв Bottom