Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Трапчин Дол
Ливада
Липково
Подгорци
Поградец
Калишта
Велешта
Обедник
Врапчишта........низата
Селце
Лопате
Обедник
Лисец
Мала речица
Слатино Тетово
Гајре
Зајас
Автоматски споено мислење:

Селце
Лопате
Обедник
Лисец
Мала речица
Слатино Тетово
Гајре
Зајас
Фк Слога
Фк искра
Селце
Лопате
Обедник
Лисец
Мала речица
Слатино Тетово
Гајре
Зајас
Непроштено
Пршовце
Доброште
Бојане
РаДУША
Крушопек

Сега шкавелот ако е мангуп нека каже по татко негов кој му дедовците како се викаат и која вера се.
Еве го мојот рапоред
Павел ( син)
Горан( јас )
Љупчо- татко
Трајан-дедо
Ванчо- прадедо
Ристе - пра прадедо
Јонче( јован) - пра пра прадедо
Раде- пра пра пра прадедо
И ако таткото на Раде е тука роден и е Македонец ајде да видиме твоите од каде се и кои се .

Последно уредено:
Селце
Лопате
Обедник
Лисец
Мала речица
Слатино Тетово
Гајре
Зајас

Фк Слога
Фк искра

Непроштено
Пршовце
Доброште
Бојане
РаДУША
Крушопек

Сега шкавелот ако е мангуп нека каже по татко негов кој му дедовците како се викаат и која вера се.
Еве го мојот рапоред
Павел ( син)
Горан( јас )
Љупчо- татко
Трајан-дедо
Ванчо- прадедо
Ристе - пра прадедо
Јонче( јован) - пра пра прадедо
Раде- пра пра пра прадедо
И ако таткото на Раде е тука роден и е Македонец ајде да видиме твоите од каде се и кои се .

Ако земеме да редиме им нема крај на македонските топоними со шиптaрско население демек автохтони

Топлица
Градец
Сенокосе
Ѓурѓевиште
Равен
Симница (Џемо Хаса ака Џем Симница)
Корита
Балиндол
Речане
Србиново
...

Ова последново оти ептен им боде очи го прекрстиле во Сермново ама само за нив важи оти заведено е секаде како Србиново.

Ако земеме да редиме им нема крај на македонските топоними со шиптaрско население демек автохтони

Топлица
Градец
Сенокосе
Ѓурѓевиште
Равен
Симница (Џемо Хаса ака Џем Симница)
Корита
Балиндол
Речане
Србиново
...

Ова последново оти ептен им боде очи го прекрстиле во Сермново ама само за нив важи оти заведено е секаде како Србиново.
Па знам дека боди очи, затоа и го пишав за да ако има грам мозок да размили како 100 % албаснко/ муслиманско село има име Света Петка ? Нека пробуричка која вера бил Скендер бег, кои имиња имале неговата фамилија, како пола население е католици а пола муслимани, а во тој што се клањаат ( Скендер бег) православец.Нека побара зошто албанското знаме е православен модифициран симбол.

Последно уредено:
Auuu ne ja sfakjate poentata

Koj voopsto go spomna islamot ?
Па знам дека боди очи, затоа и го пишав за да ако има грам мозок да размили како 100 % албаснко/ муслиманско село има име Света Петка ? Нека пробуричка која вера бил Скендер бег, кои имиња имале неговата фамилија, како пола население е католици а пола муслимани, а во тој што се клањаат ( Скендер бег) православец.Нека побара зошто албанското знаме е православен модифициран симбол.

Site ste ludi, se kolnam hahahahha

Последно уредено:
Пак ли се староседелциве?

Makedonski znamina nasekade niz centarot na Tirana za Denot na nezavisnosta a vo megjuvreme nema Makedonci vo Tirana dodeka vie placete za albanskite znamina vo Makedonija iako 30% od naselenieto e Albanci hahahaha
Прегледај го приврзокот 486810
70% од населението во т.н 'албанија' Бела Гора се потурчени Македонци посебно јужно од Тирана, а 99% од топонимите во Бела Гора се и ден денес Македонски. Додека турски остатоци од Кавказ во Македонија според последниот попис има околу 24%

70% од населението во т.н 'албанија' Бела Гора се потурчени Македонци посебно јужно од Тирана, а 99% од топонимите во Бела Гора се и ден денес Македонски. Додека турски остатоци од Кавказ во Македонија според последниот попис има околу 24%
Hahahaha zatoa Albancite imaat dagestanski lica (kako sto velite vie) zatoa sto se Makedonci hahahaha

Hahahaha zatoa Albancite imaat dagestanski lica (kako sto velite vie) zatoa sto se Makedonci hahahaha
Да, Белогорците(потурчени Македонци во т.н албанија) имаат Македонски лица и тие живеат од Драч до Луково на Јонско море, додека турските отпушоци од Кавказ кои живеат на север, на Космет и во Македонија немаат ништо општо со Македонците. Затоа и се разликуваме толку

Да, Белогорците(потурчени Македонци во т.н албанија) имаат Македонски лица и тие живеат од Драч до Луково на Јонско море, додека турските отпушоци од Кавказ кои живеат на север, на Космет и во Македонија немаат ништо општо со Македонците. Затоа и се разликуваме толку
Mislam deka i Grcite i Bugarite se nekoj vid gorci isto taka mozebi so druga boja znaes ima Crnogorci Belogorci mozebi tie se Zelenogorci i Plavogorci (bidejki sum siguren deka i tie se) interesno e site ovie narodi zaedno mozebi se okolu 30 milioni ili povekje mnogu interesno tie se kako 30 milioni asimilirani Makedonci a Makedoncite denes se okolu 2 milioni mnogu interesno

Ooo bruda nekoi osnovni raboti kazav nekoi vojni shto se sluchile i iminja na nekoi sela ne kazav deka Aleksandar Veliki bil od Drachevo kako nekoi drugi
бруда, кога веќе го спомна Александар, би сакал да те прашам, има веќе извесно време имам забележано Албанци се расправаат со јужниве цигани за тоа дека Александар дали бил Албанец или Грк. Не дека ми смета да го сметате Александар за Албанец, кога веќе јужниве можат, што не и вие, ама ме интересира од кога Албанците почнаа со таа теорија, барем ја не бев запознат или во минатото воопшто не постоеше.

Back
На врв Bottom