Македонска ракометна суперлига

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кои 4 екипи ќе влезат во завршната фаза од првенството?

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Абе види , тоа што се сфаќа така и не е така лошо. Јебига пасија , сакаш да победи твојот тим, у Макеоднија па тоа се мери и со градови , не е само ракомет во прашање. И се е тоа ок. И тоа дека не се игра таков ракомет. Ок , не ни мора да играта тркачки ракомет, али зборам генерално на индивидуалниот квалитет на ракометарите. Има двајца тројца во лигата кои двојат ( Јака, Фитиљ) и тоа е. Нема потези од бекови , крила , па и одбрана се игра килаво. Го немаат ракометарите тоа знаење да се каже дека лигата е квалитет. Затоа и викам дека е повеќе израмнета него квалитетна. Ќе биде газење до самиот крај. Детаљи ќе одлучуваат.
Дефинитивно, квалитетот на играчите е ограничен и истиот е најголемиот фактор. Ниту еден „капиталец“ нема дојдено да игра овдека после 2019-та.

Јас не знам шо е со изјавите на Ројевиќ и вчера со Вардар и денес со Пелистер. Зошто воопшто дава онакви изјави шо треба жал да ни падни или па да се расплачиме …

Дефинитивно, квалитетот на играчите е ограничен и истиот е најголемиот фактор. Ниту еден „капиталец“ нема дојдено да игра овдека после 2019-та.
Нема за жал.. затоа и треба да се работи на популаризирање на лигата и секако зголемување на буџетите на тимовите. (ова не знам колку е реално ). Кога би доаѓале еден по еден капитални ракометари , и тоа во секој од четирите тимови , е тогаш веќе може да правиме муабет за квалитет и плус неизвесност. Исто така лигава кубури со мањак на квалитетни и авторитативни судии.
Автоматски споено мислење:

Јас не знам шо е со изјавите на Ројевиќ и вчера со Вардар и денес со Пелистер. Зошто воопшто дава онакви изјави шо треба жал да ни падни или па да се расплачиме …
Немам видено , ама претпоставувам дека плаче ко пиче на судии. Тоа многу ме нервира кај било кој тренер. Овој посебно го има тој момент , на плачење уште на непознат натпревар. Не е дека немаше некои одлуки кои беа против Охрид , ама па и на другата страна имаше грешки против Пелистер. Така да тоа плачење после натпревар и барање алиби е тапа. Да победеше сигурно немаше да биде така.

Абе достата не била квалитетна лигата била израмнета , коа е бе поквалитетна освен Германска , која Шпанска , Маџарска , Португалска , Француска ….

Абе дома овие клубови со сите екипи од тие погоре дома можат да се носат.

Ама ај можи ако кажи некој србин тоа оти паѓате во несвест на србите можи ќе биди така.

Друго абе убо пиша некој сами ние се неќиме , ќе дојди некоја умрена екипа во умрен куп гефлор се мести овде паркети , па не се најде бе ни рфм да се договори на тв .

Па кој ги еба Арена нека одеше на МТВ сигурно има и други коментарори во дежавата не се оние 5-6 во Арена само.

А тие па умрените термини Звезда Партизан , патриоти на батерии , ако се патеиоти нека напрат и 4 ка Арена и таму за македонски спорт.

Страмота е ова на толку вложуваеа во ракомет и не се само овие четири клуба на јутиб преноси бе.

Телетабиси

Абе достата не била квалитетна лигата била израмнета , коа е бе поквалитетна освен Германска , која Шпанска , Маџарска , Португалска , Француска ….
Германската нема што муабет да правиме, Француска, Шпанска, Полска, па и Португалска полека доаѓа и кош со нашата. Зборам за концентрација на квалитет и ракометари, а не за изедначеност. Ни треба уште квалитетни засилувања во секоја екипа за да кажеме дека ги јадеме овие и дека сме квалитет.

Германската нема што муабет да правиме, Француска, Шпанска, Полска, па и Португалска полека доаѓа и кош со нашата. Зборам за концентрација на квалитет и ракометари, а не за изедначеност. Ни треба уште квалитетни засилувања во секоја екипа за да кажеме дека ги јадеме овие и дека сме квалитет.
Која концетеација има во тие па имат по еден два клуба од кои од сите тие лиги
само Барса која е друга димензија и до негде Веспрем.
ПСЖ , Сегед , Висла итн ги видивме изминатата година барем дома му се држевме.

Вардар во минатото беше ноќна мора за сите екипи погоре набројани почнувајќи од Барса завршувајќи со Висла.

А која концентрација има во нашава лига ? Јака и Фитиљ. Дај не заебавај.. погледај Франција тимовите , се радуваме коа ќе потпише некој од тамо кај нас. Португал оние Спортинг до вчера со браќата, и компанија , Бенфика исто легија странци. Полска само Киелце и Висла да ги земеш со квалитетот на играчи во нивните клубови доволно е. Не ти го кажувам ова од инат туку гледам на терен. Дај боже да напредуваат тимовите , тогаш веќе ќе биде друга прича.

Многу се потценува клупскиот ракомет кај нас, остајте го муабетов барем за до ноември, па тогаш ќе се изјаснуваме и ќе објаснуваме за квалитет

Вака само на празно вергламе

Остајте да почне сезонава, не да се праи муабет ко да завршува..

А која концентрација има во нашава лига ? Јака и Фитиљ. Дај не заебавај.. погледај Франција тимовите , се радуваме коа ќе потпише некој од тамо кај нас. Португал оние Спортинг до вчера со браќата, и компанија , Бенфика исто легија странци. Полска само Киелце и Висла да ги земеш со квалитетот на играчи во нивните клубови доволно е. Не ти го кажувам ова од инат туку гледам на терен. Дај боже да напредуваат тимовите , тогаш веќе ќе биде друга прича.
Абе нормално дека се радуваме кога ќе дојди играч бидејќи кај на домашни ракометари се тие .
Тоа што набројуваш се сегде по макс 2 клиба од кои нашите дома нив можат да му се носат.

Немам видено , ама претпоставувам дека плаче ко пиче на судии. Тоа многу ме нервира кај било кој тренер. Овој посебно го има тој момент , на плачење уште на непознат натпревар. Не е дека немаше некои одлуки кои беа против Охрид , ама па и на другата страна имаше грешки против Пелистер. Така да тоа плачење после натпревар и барање алиби е тапа. Да победеше сигурно немаше да биде така.
Мене друго ми е кај него, уморни уморни.
Па кој ве тераше регионална лига и 2 турнири паралелно и сега уморни.
Па на крај летавте авионски Охрид - Тиват - Белград - Охрид.Во Будва во 5* хотел се спиеше.
И од финалето во Охрид турнирот 3 пати поре форсираш со 7 души мање више.Епа то е бате.

Мене друго ми е кај него, уморни уморни.
Па кој ве тераше регионална лига и 2 турнири паралелно и сега уморни.
Па на крај летавте авионски Охрид - Тиват - Белград - Охрид.Во Будва во 5* хотел се спиеше.
И од финалето во Охрид турнирот 3 пати поре форсираш со 7 души мање више.Епа то е бате.
Овој е ретко видена превара од тренер и капак на се, лајно лик. Од Србија на клоци го избркаа, 80% не сакаат да го видат. Сега најде нова тезга да продава филмови, како наседнаа Охрид, како цар го држат, уште и нов договор му дадоа брзо брзо.

Не сакам да ги коментирам многу тренерите (особено овие поискусните), ама мислам дека Ројевиќ нема да остани на клупата на Охрид до крајот на сезоната. Мислам дека избрзаа со продолжувањето на договорот до 2029. Не мора да е точно ова мое мислење ама по се што се случува на почеток на сезона така ми се чини. Ќе го прими Охрид и од Вардар и од Пелистер оваа сезона.

И тој и тој од порталот ми излезе на фејзбук му вика што ќе кажите на судиите што судеа за Пелистер хаахах не се нормални , армониката не уништи во прво полувреме.

Back
На врв Bottom