Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 54: Забрана за имиња во деминутив и други глупави имиња)

Ова се дел од коментарите на веста на Фејсбук дека Дарио Ивановски освоил седмо место на Медитеранските игри.

На вакви идиоти не им треба ре-едукација, само забрана за пристао на интернет. За овој што ке го дигнел на хауба му треба и добар бугарски ќотек, само штета што не може да се дознае кој е имбецичлот, затоа што е лажен профил.

1000057613.jpg

@bijons тагнато е новото дете, кога ќе дојдеш на ред ќе го отворам мислењето што го пиша и ќе ти го препратам. Добра тема имаш.

Сфи пензионери да се пра...
Шалу се.

Моја нова тема е у врску сс наши имиња.
И па е у питање забрана.
Океј моја прва тема немаше забрану, него да ги напраесмо наши планине и пензионери поживи, док не умреф, фторите, хехе.

Сфи македонски мушки имиња што завшруеф на че, треа да се забраниф сс закон. Николче, Величе, Борче, Томче... Грефче.
Сфи македонски женски имиња што завршуеф на ца.
Елица, Милица, Катица, Деница, Боркица, Жифкица, Сунчица.

И да престанеф да крстиф деца по бабефци и дедофци.

И да, комотно може кум да иде у затфор ако даде некое фенси белосфетско име.
Себастијан, Максимилијан, Анисија, Аронија или друг вид на чај или некое куче сс педигре.

Само златна средина.
Преубави нормални имиња иамо, а они ги убиваф или сс некои аргатско заостанати или убер фенси дебармалски.
Фуј.

Ви што мислите?
Знам тија што вееф знаме на сфадбе ке су протиф овј предлог.

Последно уредено:
Сфи пензионери да се пра...
Шалу се.

Моја нова тема е у врску сс наши имиња.
И па е у питање забрана.
Океј моја прва тема немаше забрану, него да ги напраесмо наши планине и пензионери поживи, док не умреф, фторите, хехе.

Сфи македонски мушки имиња што завшруеф на че, треа да се забраниф сс закон. Николче, Величе, Борче, Томче... Грефче.
Сфи македонски женски имиња што завршуеф на ца.
Елица, Милица, Катица, Деница, Боркица, Жифкица, Сунчица.

И да престанеф да крстиф деца по бабефци и дедофци.

И да, комотно може кум да иде у затфор ако даде некое фенси белосфетско име.
Себастијан, Максимилијан, Анисија, Аронија или друг вид на чај или некое куче сс педигре.

Само златна средина.
Преубави нормални имиња иамо, а они ги убиваф или сс некои аргатско заостанати или убер фенси дебармалски.
Фуј.

Ви што мислите?
Знам тија што вееф знаме на сфадбе ке су протиф овј предлог.
Што и фали на Милица? Па и Катица, Елица, тоа се стари имиња.

Машки имиња со че, се слагам. Еднаш една бабичка ми имаше зборено за нејзиниот син Благојче, и јас Благојче го замислував како мало, ситно човече. Кога дојде Благојче, 200 цм, 120 кг, се запрепастив. :D

Само библиски православни и македонски имиња би увел. Би направил една листа што може а што не. Оние Леон Максимилијан, Лука би ги пратил на прекрстување. Највише ме нервира тоа, ставаат некои усташки католички имиња кои не постоеле овде никогаш.

Уште полошо на чо шо завршуваат, Благојчо, Иванчо ... :)

А за тие фенси имиња уште поголемо НЕ
Се родил на Илинден, Илијан, златен Илија гледа и се крсти :D
Или па Илче, како можи бе Илче да си го крстиш детето, кјут е додека е мало ама после Илче некако ми е (n)

Јас сакав некое моќно и ретко име, со библиско значење, Јаков ми беше од секогаш во мерак ама сека секој втор е Јаков и препуштив на сопругот да одбери :)

Уште полошо на чо шо завршуваат, Благојчо, Иванчо ... :)

А за тие фенси имиња уште поголемо НЕ
Или па Илче, како можи бе Илче да си го крстиш детето, кјут е додека е мало ама после Илче некако ми е (n)

Јас сакав некое моќно и ретко име, со библиско значење, Јаков ми беше од секогаш во мерак ама сека секој втор е Јаков и препуштив на сопругот да одбери :)
Мене не ми се свиѓа Јаков. Пример, земи не знам Стојановски презиме и спој го со Јаков колку чудно звучи.

Името треба да ти одговара со презимето. Не е фер за цел живот да си го зацрниш така детето. :D

Што и фали на Милица? Па и Катица, Елица, тоа се стари имиња.

Машки имиња со че, се слагам. Еднаш една бабичка ми имаше зборено за нејзиниот син Благојче, и јас Благојче го замислував како мало, ситно човече. Кога дојде Благојче, 200, цм, 120 кг, се запрепастив. :D
Порано за да га прошеташ сфет, а да не си у играорно и да ти се смееф другари, мораше мушко име да заврши на че, за да имаш колко толко шансе да играш за македонску репрезентацију у фудбал.
Хехе.

Величе бе, ја да се викам такој, искољаја би се споро ал сигурно сс лажицу, како Клинт Истфуд у Алкатраз филм.

Стара македонска:
Не им фали ништо на Милица, Катица и ред другица, имаат вишок, букфи.
:icon_mrgr:

Последно уредено:
Мене не ми се свиѓа Јаков. Пример, земи не знам Стојановски презиме и спој го со Јаков колку чудно звучи.

Името треба да ти одговара со презимето. Не е фер за цел живот да си го зацрниш така детето. :D
Ќе му легнеше многу добро моето презиме :)

Порано за да га прошеташ сфет, а да не си у играорно и да ти се смееф другари, мораше мушко име да заврши на че, за да имаш колко толко шансе да играш за македонску репрезентацију у фудбал.
Хехе.

Величе бе, ја да се викам такиј, икољаја би се споро ал сигурно сс лажицу, како Клинт Истфуд у Алкатраз филм.

Стара македонска:
Не им фали ништо на Милица, Катица и ред другица, имааш вишок, букфи.
:icon_mrgr:
Даница, убаво име.

Катица Јанева, хахаха баш одговара. Стилски е.

А дали вие имињата си ги поврзувате со луѓето? Пример еве Катица, ме асоцира на Катица Јанева, Зоран ме асоцира на Заев, да ме утепаш така не би си ги крстила децата.

Само библиски православни и македонски имиња би увел. Би направил една листа што може а што не. Оние Леон Максимилијан, Лука би ги пратил на прекрстување. Највише ме нервира тоа, ставаат некои усташки католички имиња кои не постоеле овде никогаш.
Поправославно од Лука нема

Вие за демунитиви сте се фатиле, абе еден од Пласница во војска беше со мене Лумумба се викаше :facepalm:
Се лутеше кога го викав тулумба, ама кој го шиша.
Инаку многу од имињата се настанати од такви демунитивни форми. Сашо, уствари е Александар, па во рускот е Саша нагалено и тргнал возот по пола Европа.
А па Горани, Зорани?????
Кај нас за телиња и ждребиња се практикува оваа пракса на Велигден, Велко... На Ѓурѓовден Ѓуро....................:D

Лука е православно библиско име, господине 137.

Вие за демунитиви сте се фатиле, абе еден од Пласница во војска беше со мене Лумумба се викаше :facepalm:
Се лутеше кога го викав тулумба, ама кој го шиша.
Инаку многу од имињата се настанати од такви демунитивни форми. Сашо, уствари е Александар, па во рускот е Саша нагалено и тргнал возот по пола Европа.
А па Горани, Зорани?????

Кај нас за телиња и ждребиња се практикува оваа пракса на Велигден, Велко... На Ѓурѓовден Ѓуро....................:D
Има многу убави руски имиња, ама кога не одговара со македонското презиме, не одговара.

Или замисли кумот ти дава име а името на некој бивш/а кој не можиш да го/ја смислиш
Out The Window Goodbye GIF

Back
На врв Bottom