Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka e bolje sto propadna dilov so Kamara, ke imaat cela polu sezona da uvidat sto tocno im treba i da zemat asalen igrac do Caicedo. Barco ke dobie povekje minuti zavisno od toa Lavia kolku ke ostane zdrav, ako vtoriov ostane zdrav togas ni on nema da se iznaigra mnogu osven kupovi, mislam deka idealen par se Lavia i Caicedo. James isto moze da pokrie i da mu odgovara ovaa pozicija, Henderson za sitni minuti i rotacii taka da, so ogled na toa deka ne igrame LS, ke se izgura bez problem ako ne ne zadesat mnogu povredi.
Sakam kvalitetna zamena tamu, nekoj defanzivno fokusira sto ke vrzuva odbrana so napad vo tranzicija, kako Lavia a Caicedo ke bide osloboden da bide Kante regen i da brka po cel teren ama aj da vidime, valjda ke trgnat po Scott sledno leto a mislam pogresen profil e za tamu ama zatoa ima Xabi vreme da analizira.

Тенко на средина. Со играч и пол сме. Касеидо кој треба да го пазиме од повреди и Лавиа кој прашање е колку ќе помине до наредна повреда. Не со прајте бајрам со мозокот. Енцо е играчиште и копиљ и од човек. Никад титула да не помириса со Мареска.

Монако идиотите договориле све и се повлекле поради Белгун во Евертон. Сега нека им дреме на клупа и ќе треба да го шиткаат за помалце од договореното со нас. Мада и нашите се за стап тука. Знаеше цел фудбалски сфет дека ќе заврши зѓијата во Сити. Земи договори порано не мора да се игра руски рулет.

Можат да земат слободен агент од средниот ред.

Не се остава трансфер за последниот ден, за последниот час, кога се знае дека копилето сака да си оди.

Тенко е, навистина, ќе мораат или да земат слободен агент или до јануари да чекаат. Нема да имаат многу натпревари, ќе има и репрезентативни паузи, густиот распоред е пред Нова, ќе се протнат и со овие играчи иако Хендерсон не е играч за 90 минути, а Лавиа е стаклен. Барко-Каиседо ќе биде средниот ред, со Џејмс и Густо алтернатива.

Проблем е поседот. Премногу игра му се дава на противникот.

Karma is a bitch. Им требаа пари на Монако, а ја имаа продажбата на Балогун договорено во Евертон, и бараа сума од 70м за Камара. Откако пропадна трансферот на Балогун поради медицински причини се договорија со Челзи за 50-55м. Потоа пак се оживе трансферот на Балогун и Монако се повлече од трансферот на Камара во Челзи во минут пред истекот на трансфер периодот. На крајот Балогун се предомисли и Монако останаа со празни раце :) Absolute Cinema.

Не е проблем бројот на играчи, 5 се сосема доволно за овој систем. Проблемот е достапноста на истите, знаеме дека Лавиа и Џејмс се ептен склони на повреди, прашање на време е само кога ќе закачат некој повреда. Треба да се молиме Каиседо да е здрав цела сезона, останатите ќе се ротираат.

Покрај тактиката дел од проблемот со посед на топката е и квалитетот и типот на играчите. Со Лавиа и Густо како пивоти толку може.

Баш неколку коментари прочитав по социјални мрежи дека Челзи имал слаб посед на топка.

Прво мора претпазливо да се игра, системот и формација што го бара Алонзо за два натпревари неможе да се имплементира кај самите играчи, припремите повеќе беа да се види со кои карактеристики располагаат играчите од што да се уигрува самата концепција.
Ниту одбраната е нова ниту пак средниот ред е истиот од лани.

Иако мене искрено и не ми смета дел од натпреварот да се препушти на противникот ако самите играчи од како ќе ја освојат топката ќе знаат како да ја завршат акцијата од што без идејно пимплање со топка како што имавме со дел од тренерите за да кога ќе се дојде до завршен пас Мадуеке, Гарначо и остали ја одиграат напамет.

За тоа каков индентитет ќе има Челзи со Алнозо може да коментираме таму средина на ноември месец, кога ќе се уиграат играчите на системот, ќе се знае кој ќе е прв тим.

Инаку кој дегажман има Мартинез секоја чест, сезонава можно е да направи неколку асистенции.

Не гледам толку проблем во посед на топката, колку што е проблем моментално одбраната. Се надевам со доаѓањето на Мартинез ќе се подобри, како и уигрувањето на играчите. Колвил се враќа од тешка повреда и моментално не е на нивото од пред повредата, моментално Хато > Колвил за LCB.

Мислам дека вака нешто би било најстабилна формација кога сите би биле фит и во форма.

Мартинез
Џејмс - Лакроа - Колвил
Палестра/Нето - Каиседо - Лавиа - Хато/Пеп
Палмер - Роџерс
Педро

Џејмс нема да игра на бек или ретко ќе биде.
Треба ни га за средину а на бек-а се троши и много поризично е за повреде.

Istoto go mislam, ako pocne redovno na bek da igra napred nazad so sprintovi, gotova mu e zadnata loza.

До толку ја исраа Монако со прстот вуста на крај . Денеска се вадеше на прес тоа директорот ама читам сега агентов вика чиста лага е тоа дека Камара им кажал на Монако дека сакал да остане.

Не сум сигурен дали Камара бил трансфер мета некое време или е паник бај. Ако е второто, можеби и подобро што не се случи.
Јас мислам како некој што пиша погоре, сега е време Лавиа да покаже што може и дали може да остане конзистентен и без повреди.
Барко можеби ќе се покаже, ќе видиме. А Џејмс очекувам редовно да игра во средина, особено откако Палестра ќе се опорави, па десно ќе ги имаме и него и Густо.

Каков Фудбал Менаџер трансфер период...

RCB, не вингбек. За вингбек иако би бил одличен и офанзивно и дефанзивно, тешко дека ќе може да игра таму без повреда. RCB и средина за него, иако мислам дека на RCB позицијата има помалку трчање од средина.

До толку ја исраа Монако со прстот вуста на крај . Денеска се вадеше на прес тоа директорот ама читам сега агентов вика чиста лага е тоа дека Камара им кажал на Монако дека сакал да остане.
Во Ливерпул сака Камара :sneaky:
Лапај си го во Јануари заедно со Естевао :kezec:

Што знам баш таа позиција што треба да ја игра Џејмс/Лавија/Хендерсон е доста одговорна, архитект на играта и конекција помеѓу одбрана, Каиседо и офанзивните играчи.
Треба да диктира темпо, одлучува дали ќе се игра со кратки пасови, на која страна ќе се префрли играта, осет за дијагонала, дијагонала да втрча шпиц, буквално мозокот на целата игра.

Фабрегас беше баш таква позиција играч и самиот Алонзо беше играч за таа позиција, па ако некој знае како и кој треба да игра на таа позиција тогаш тоа е он.

Ако некој сакам да ја има таа улога во Челзи тоа е Џејмс, сега колку ќе се снајде незнам, цела кариера он е бек, некој на кој ми текнува е Кимих кој успеал, мислам дека и Филип Лам имаше периоди.

Каде бе Џејмс во улога на Пирло/Фабрегас/Модрич/Крос. Ниту Лам ниту Кимих не брилиираа на таа позиција.

Собраа Сити добри средњаци да им ебам куртоните. Ама загубија доста со заминувањето на Родри.

Back
На врв Bottom