Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Мене се ми мириса на финал 4 во лига европа, само Серафимов да си ја врати формата и да си ја крени самодовербата шо ја имаше
ne tuku se glupirajte pred tri strani so 4to mesto zadovolni bevte

Со Нтанзи и одбраната да се среди не гледам како во она другата тема не местат дека сме имале 10% шанси да освојме, мислам дека најлесно ќе освојме ова година од сите досега. Вардар се класа послаби од лани, само Охрид ќе не мачи.
И ти ли со истата констатација? :D
Значи никако не може да сме класа послаби од лани.
Си замина само Хориха од поважните кој цела полусезона не играше апсолутно ништо.
Освен можеби Боно, сите други што си заминаа беа статисти.
Марчињак на десен бек го заменуваме со арапот што е класи над него. Од старт не може да сме послаби од лани, само ради оваа позиција.
Рано е да се каже за Љевар и Фадуил, делуваат слабо, ама и ко такви не може да се послаби од тие што заминаа.
Сите други играчи се исти, не знам како сме класа послаби.
Цели подготовки играме без Мечка, сам знаеш како се смени играта лани кога заигра Мечка. Јанковски исто има повреди. Бразилецот е повреден, а тој ги ротира сите бекови и игра одбрана.

Да кажеш неизвесна е трката, секој може да одвои ќе сфатам. Ама дека сме класа послаби од лани е пресмешен заклучок за некој што редовно прати спорт.
Вистина е дека екипата е далеку од квалитетна за во Европа, ама во првенствово горе-доле сите сме тука некаде и секој од четирите екипи може да освои во зависност од моментум и пред се' повреди.

И ти ли со истата констатација? :D
Значи никако не може да сме класа послаби од лани.
Си замина само Хориха од поважните кој цела полусезона не играше апсолутно ништо.
Освен можеби Боно, сите други што си заминаа беа статисти.
Марчињак на десен бек го заменуваме со арапот што е класи над него. Од старт не може да сме послаби од лани, само ради оваа позиција.
Рано е да се каже за Љевар и Фадуил, делуваат слабо, ама и ко такви не може да се послаби од тие што заминаа.
Сите други играчи се исти, не знам како сме класа послаби.
Цели подготовки играме без Мечка, сам знаеш како се смени играта лани кога заигра Мечка. Јанковски исто има повреди. Бразилецот е повреден, а тој ги ротира сите бекови и игра одбрана.

Да кажеш неизвесна е трката, секој може да одвои ќе сфатам. Ама дека сме класа послаби од лани е пресмешен заклучок за некој што редовно прати спорт.
Вистина е дека екипата е далеку од квалитетна за во Европа, ама во првенствово горе-доле сите сме тука некаде и секој од четирите екипи може да освои во зависност од моментум и пред се' повреди.

Јас мислам и лани ни Охрид ни Вардар не беа појаки од нас и сплет на околности со Раул и глупостите шо ги напрај тој се деси то шо се деси и ни пропадна сезоната, мислам дека имаме најдолг ростер и можиме освен на голман на секоја позиција не дај боже ако имаме повреда да покриеме, вие не можите. Ете Мечка се повреди не играте како шо треба.

Ај сега и малце остај не навивачки да си пишиме тука:D.

Многу нереални очекувања пред старт на сезона. А големи очекувања носат и големи разочарувања.
Незнам од каде тој оптимизам се црпи после изгледани 3 пријстелски утакмици.
Во недела е правиот тест.

Според моите лаички познавања на ракометот…
Вардар на исто ниво од лани.
Охрид поквалитетен годинава и на исто ниво со Вардар.
Ние со промашени засилувања, но појачани на тренер и добивме дисциплина која треба да му ги помеша сметките на овие две екипи погоре.
Алкалоид мислам дека ќе доживеј дебакл ова сезона и од наредна сезона ќе го напуштат полека ионцептот на клуб/репрезентација.

Шансите за титула :

Вардар 30%
Охрид 30%
Ние 25%
Алкалоид 15%

После прво коло за нас ќе имаме појасна слика.

Јас мислам и лани ни Охрид ни Вардар не беа појаки од нас и сплет на околности со Раул и глупостите шо ги напрај тој се деси то шо се деси и ни пропадна сезоната, мислам дека имаме најдолг ростер и можиме освен на голман на секоја позиција не дај боже ако имаме повреда да покриеме, вие не можите. Ете Мечка се повреди не играте како шо треба.

Ај сега и малце остај не навивачки да си пишиме тука:D.
Не бевме појаки, сигурно имавте најдобар состав лани. Пишував и во нашата тема, освоивме ради сплет на околности. Прво ни гостувавте во Скопје 2 дена после тешко европско гостување. Тогаш ние не бевме во форма и ни недостасуваа некои играчи. Да игравме два дена подоцна на пример, големи беа шансите да не тепате. После тоа се' ќе беше поразлично.
Начекавме за второто гостување да ви се повреди Тајник и да немате замена за среден бек, што по мене ја реши сезоната. Исто така ни се поклопи на некои гостувања во Охрид да им фалат повеќе бекови, слично како и на Алкалоид.
Сами се победивте ради лошата атмосфера во тимот и клановите, налик на ситуацијата сегашна во ФК Вардар.

Ако дојде французинов на среден бек кај вас, со сигурност ќе бидете рамо до рамо со нас. Сепак вие изгубивте многу првотимци (Манасков, Богдан, Хосни, Тајник и Абутовиќ). Сите тие знаеја како се играат дерби утакмици. Засилувањата не ви се толку звучни, барем не во споредба со тие што заминаа. Сепак имате далеку подобар тренер, подобра атмосфера, ќе немате притисок од порази во ЛШ како минативе години, а имате и добри млади играчи (македонци) кои допрва треба да покажат заби. И најважно, го имате најдобриот играч во првенството - Кузмановски (океј, може Малус е рамо до рамо со него).
Како што повеќе пати кажав, сите екипи се тука некаде во квалитет и многу нијанси ќе решаваат. Сепак ќе се играат 12 дербиња во годината и се' може да се случи.

Ohrid uste da go cuknine vo nedela I ojde u kurac skapuot proekt.
Ама ако изгубите тогаш ќе нема гајле нели, бидејќи секако правите тим за 3-4 години од сега.

Мислењава и амбициите ви одат од крајност во крајност.

Ама ако изгубите тогаш ќе нема гајле нели, бидејќи секако правите тим за 3-4 години од сега.

Мислењава и амбициите ви одат од крајност во крајност.
a ti si toj so najlamce treba da si zasegnat :toe:
ja naprajvte vie analizata uste ne pocnata sezonata vardar sigurno prv ohrid sugurno vtor rabotnik cetvrt oti neli vasite mislenja i ambici se skogas ok
mene ako me prasvas ni pobeda ni poraz ke bidi bolka za umiranje uste prvo kolo ama poznavajki ja nasata publika ke letat sajki i majki i pak ti treba da si najmalce zasegnat so to:D

a ti si toj so najlamce treba da si zasegnat :toe:
ja naprajvte vie analizata uste ne pocnata sezonata vardar sigurno prv ohrid sugurno vtor rabotnik cetvrt oti neli vasite mislenja i ambici se skogas ok
mene ako me prasvas ni pobeda ni poraz ke bidi bolka za umiranje uste prvo kolo ama poznavajki ja nasata publika ke letat sajki i majki i pak ti treba da si najmalce zasegnat so to:D

Прочитај ги вашите анализи па врати се на глупостиве што ги напиша, а кои и сам не можеш да ги разбереш…

Пелистер и Вардар се брендови, дајте малце да уживаме во ривалство, доста се препукваме, да бидеме горди на своето и секој да си гледа во својот двор.

Подобриот нека победи, овие брендови се најбитни во секој спорт, без нив нема спорт!

Последно уредено:
Прочитај ги вашите анализи па врати се на глупостиве што ги напиша, а кои и сам не можеш да ги разбереш…
vo red profesore ti kako so ke recis
tipicno pedersko skopski odgovor si dade kako i so te lici oti neznajs so drugo ko ke nema so da kazais
ti pisam najprosto so mozam za da sfatis i pak tesko ti e
vidi si sam so pisite pa posle lajna jadi a do togas kako so ti rekov ic da ne te boli tebe za nasite ambici kaj odat i kakvi se neli

Пелистер и Вардар се брендови, дајте малце да уживаме во ривалство, доста се препукваме, да бидеме горди на своето и секој да си гледа во својот двор.

Подобриот нека победи, овие брендови се најбитни во секој спорт, без нив нема спорт!
Za nas vardar e samo reka....

vo red profesore ti kako so ke recis
tipicno pedersko skopski odgovor si dade kako i so te lici oti neznajs so drugo ko ke nema so da kazais
ti pisam najprosto so mozam za da sfatis i pak tesko ti e
vidi si sam so pisite pa posle lajna jadi a do togas kako so ti rekov ic da ne te boli tebe za nasite ambici kaj odat i kakvi se neli

Не ме боли мене, него малку нерезонски е да имаш четири различни цели во сезона, а притоа задоволителен резултат да биде и титула и четврто место.

Back
На врв Bottom