Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде конечно убава вест.Инаку Љубов Една пошто си нов на форумот и пишуваш од прва рака па кажи ги има ли некој друг превземено работите во своја рака пошто гледаме неколку добри трансфери а наши услови како најголем стефан па тренерот и стоперот.

Сите што пушеа кур кај свињата први го папаа курот…Ќелавиот го пушеше и на крај на клоци го избркаа , гача као најголем комитс сврти грб на навивачите сакаше политики и се си уништи…Ќелавиот се збори дека дебело го фатиле кај што краде па по тоа го набркале, Ристовски е добро појачување доколку е вистинито ќе биде одлично , но веќе сме негатива 8 бодови

Комити и официјално во бојкот на натпреварите на ФКВ.
Ја почитувам нивната одлука, но според мене непопуларна и лоша, од причина што ако не е Миленко, ќе биде некој сличен на него.
Не е проблемот во него, туку во тие над него. Тие се за стап.
Демек ако се тргне Миленко, се ќе биде како што треба. Да, тој е главниот виновник, но некој му дал одврзани раце да прави што сака.

Ја почитувам нивната одлука, но според мене непопуларна и лоша, од причина што ако не е Миленко, ќе биде некој сличен на него.
Демек ако се тргне Миленко, се ќе биде како што треба. Да, тој е главниот виновник, но некој му дал одврзани раце да прави што сака.
Точно.

Бојкот до крај и кој им ебе матер. Зошто некој треба свесно да клима глава на вакво куроболие, а притоа да биде плукан и омаловажуван? Луѓе, збориме за персони кои буквално не знаат патики да си врзат, два и два да соберат, не па нешто покомплицирано да спроведат… Зарем нема нешто подебилно од тоа некој со два грама мозок да ти диктира услови? Ете им нека си прават приватна забава, па нели тоа го сакаа, нели ќе купеа навивачи на стадион?

Почитувам сѐ што си пишал, но вака беше и за Бранко, Грујо, Заев и компанија, односно „добри се они, тие околу нив не чинат". Прво, основно и најважно, некој што планира нешто сериозно со клубот, а тоа да не е криминал, не поставува фаци како Миленко на чело на клубот. Вардар и после 5-10-15 години ќе биде должен на донот преку милион сателитски фирми и познаници.

Ниту еден бојкот никогаш не сум почитувал додека сум бил активен, ниту пак сметам дека бојкотот е какво било решение. Навивачите се тие што го бранат клубот, бојата и територијата. Е сега, како да браниш и сочуваш нешто кога го бојкотираш?

Во овој случај, со рамноземјашов и пајташите од ДПМНЕ, кои очигледно не знаат кај тераат и сакаат само да украдат што повеќе додека не ги вратат СДС на власт, оваа одлична генерација на Комити едноставно не може да се снајде. И тоа не по своја вина, ниту по своја желба.

Секоја чест што не се продадоа, како што некој очигледно посакуваше да се продадат.

Бојкотот, убеден сум, кај сите постари генерации што го читаат ова им дава горчина во душата. Но, нека се стават во кожа на денешните момци, во денешно време. Без она гомнајадење: „Ама во наше време...“

Не зборете „ама во наше време“, затоа што знам какви бевте во ваше време. Не серете!

Поддршка за Комити. Без респект кон никого и без подлегнување на провокации од било кого.

Гомнава едноставно не се трпеа и тоа е тоа.

Ниту еден бојкот никогаш не сум почитувал додека сум бил активен, ниту пак сметам дека бојкотот е какво било решение. Навивачите се тие што го бранат клубот, бојата и територијата. Е сега, како да браниш и сочуваш нешто кога го бојкотираш?

Во овој случај, со рамноземјашов и пајташите од ДПМНЕ, кои очигледно не знаат кај тераат и сакаат само да украдат што повеќе додека не ги вратат СДС на власт, оваа одлична генерација на Комити едноставно не може да се снајде. И тоа не по своја вина, ниту по своја желба.

Секоја чест што не се продадоа, како што некој очигледно посакуваше да се продадат.

Бојкотот, убеден сум, кај сите постари генерации што го читаат ова им дава горчина во душата. Но, нека се стават во кожа на денешните момци, во денешно време. Без она гомнајадење: „Ама во наше време...“

Не зборете „ама во наше време“, затоа што знам какви бевте во ваше време. Не серете!

Поддршка за Комити. Без респект кон никого и без подлегнување на провокации од било кого.

Гомнава едноставно не се трпеа и тоа е тоа.

Добро, ај една непопуларна тема и така е отсутен Кано па еве дел од неговите ставови ке ги превземам јас но не во целост секако, и ке те прашам:

До кога ќе се оградуваме од партии, ќе плукаме по партии, а после за секој проблем ќе чекаме баш партијата да дојде и да ни го реши? Чекај, не знаевме ние дека е ваков Вардар задолжен до гуша и пред гаснење ? Па ДПМНЕ тоа вети, нели океј еве ние нема да дозволиме да згасне клубот и ете не згасна. Што понатаму ? Зошто не го згаснавме клубот ? Еве и да си оди Миленко ? Мислиш на некој го заболе за Вардар ? Кој мислиш дека ке дојде ? Нормално некој што е бетер од Миленко. Пошто го спомнуваш ДПМНЕ, како актуелна владеачка структура, па чекај бе, па растур систем направи во СК токму тоа ДПМНЕ, значи луѓето од нив бараат сосем трети работи очигледно а Вардар им е небитен, барем според делата можам тоа да го кажам, а ДПМНЕ на власт ке дојде и без победа во Скопје, биди убеден и сигурен немој да мислиш дека на некој од Штип, Охрид, Прилеп или Кичево ги заболе за ситуацијата во Вардар, они си гледаат друго, до вчера им владееле нефи, фатмир дехари и др сега ги нема, заменети се други се, тие се во историјата.
Поентата ми е да не бегаме од реалноста па големиот СКОПЈАНЕЦ И ВАРДАРЕЦ НЕЛО КОМИТА, па тој ни го направи ова, не го направив јас.

Најлесно е да кажеш „оставка“. А после? Кој ќе дојде? Со кои пари? Кој ќе ги врати долговите? Кој ќе преземе одговорност?
И не знам колку луѓе ќе се согласат со мене, пошто не е баш популарно ова да се каже, ама така гледам на работите.
Многу лесно денес се собира народ околу тоа „антиполитика, антипартија“, сите партии не чинат, сите се исти. А на крај, сакале ние или не, пак од нас зависи кој ќе биде кадар во партиите, кој ќе дојде на функција, кој ќе ја води државата. Ама ајде, попопуларно е да се плука од страна

Добро, ај една непопуларна тема и така е отсутен Кано па еве дел од неговите ставови ке ги превземам јас но не во целост секако, и ке те прашам:

До кога ќе се оградуваме од партии, ќе плукаме по партии, а после за секој проблем ќе чекаме баш партијата да дојде и да ни го реши? Чекај, не знаевме ние дека е ваков Вардар задолжен до гуша и пред гаснење ? Па ДПМНЕ тоа вети, нели океј еве ние нема да дозволиме да згасне клубот и ете не згасна. Што понатаму ? Зошто не го згаснавме клубот ? Еве и да си оди Миленко ? Мислиш на некој го заболе за Вардар ? Кој мислиш дека ке дојде ? Нормално некој што е бетер од Миленко. Пошто го спомнуваш ДПМНЕ, како актуелна владеачка структура, па чекај бе, па растур систем направи во СК токму тоа ДПМНЕ, значи луѓето од нив бараат сосем трети работи очигледно а Вардар им е небитен, барем според делата можам тоа да го кажам, а ДПМНЕ на власт ке дојде и без победа во Скопје, биди убеден и сигурен немој да мислиш дека на некој од Штип, Охрид, Прилеп или Кичево ги заболе за ситуацијата во Вардар, они си гледаат друго, до вчера им владееле нефи, фатмир дехари и др сега ги нема, заменети се други се, тие се во историјата.
Поентата ми е да не бегаме од реалноста па големиот СКОПЈАНЕЦ И ВАРДАРЕЦ НЕЛО КОМИТА, па тој ни го направи ова, не го направив јас.

Најлесно е да кажеш „оставка“. А после? Кој ќе дојде? Со кои пари? Кој ќе ги врати долговите? Кој ќе преземе одговорност?
И не знам колку луѓе ќе се согласат со мене, пошто не е баш популарно ова да се каже, ама така гледам на работите.
Многу лесно денес се собира народ околу тоа „антиполитика, антипартија“, сите партии не чинат, сите се исти. А на крај, сакале ние или не, пак од нас зависи кој ќе биде кадар во партиите, кој ќе дојде на функција, кој ќе ја води државата. Ама ајде, попопуларно е да се плука од страна
Океј е све, но ти како би постапил?
Нема друго решение освен негово заминување од Вардар, сакале или не.

Таа е вистината, за жал.
Домашни големи компании никад нема да вложат сериозно во МК фудбал, па останува клубовите да се финансираат од општински/државни пари и по нешто ситно од приватни фирми. Затоа ако власта дигне раце, никој нема ама ич да се замара. Може да превземат група ентузијасти, ќе го држат на шкрги клубот и толку.

Да, гад е Миленко, нечовек, провокатор и рушач на рејтингот на власта, но јас им замерувам баш на нив што дозволиле да дојде токму тој и што сеуште го трпат.

И доста со тоа Дпмне, Сдс... Не се они криви, ние сме, што им дозволуваме да прават што сакаат во државата. Да ја побараме вината и на наша страна.

Не зависно од ова што пишав, давам поддршка на НГ Комити... Ако се повлече МН, барем може ќе дознаеме дали било до него, иако сум сигурен дека не е така.

Сите прашања што ги поставуваш се на место и практично самиот си даде дел од одговорите. Јас би одговорил малку пошироко, без да навлегувам во сите детали.

Реално, работите околу ФК Вардар, а и генерално во приватниот сектор, знаеме дека најголем дел од фирмите на некој начин се поврзани со едните или со другите партии, додека малите независни фирми најчесто се борат сами и без некоја посебна поддршка и со нормално послаб резултат. Но, суштинската разлика не е само во тоа кој стои зад фирмата, туку кој ја менаџира и каков резултат постигнува.

Исто така, не би го гледал ДПМНЕ како една хомогена целина. И таму има различни луѓе, фракции, интереси и поединци со различни способности и намери. Можеше од таа структура да се постави некој што знае да менаџира, што има визија и што ќе направи резултат.

Ама токму тука е проблемот.

Наместо способен човек, беше поставен човек за кој уште од старт можеше да се претпостави дека нема капацитет да го води клубот на ниво на кое заслужува Вардар.

И сега го имаме резултатот.

Затоа јас не би ја свел целата приказна на „ДПМНЕ е криво“ или „Миленко е крив“. Не го заборавај О:К !!! Политичката структура што носи одлуки е одговорна за тоа кого поставува, а човекот што е поставен е одговорен за тоа што прави со шансата што ја добил.

На крајот, тоа е менаџмент. Можеш да имаш пари, политичка поддршка и услови, ама ако на чело ставиш неспособен човек, резултатот најчесто ќе биде токму ваков.

Затоа не ми е доволно само „оставка“. Прашањето после оставката е многу поважно: кој доаѓа, што знае да направи и кој ќе преземе одговорност за Вардар?

Тоа е суштината.

Интересна анкета на Вардар Инфо, од 11% гласачи да остане МН, актуелен играч, играч на позајмица и екс репрезентативец гласале да остане, па сега погодувајте кој се :)

Интересна анкета на Вардар Инфо, од 11% гласачи да остане МН, актуелен играч, играч на позајмица и екс репрезентативец гласале да остане, па сега погодувајте кој се :)
zamisli da si fudbaler, i da sakas covek kako Milenko opsto da e vo fudbalot i da ima bilo sto so ovoj sport u zemjava, pa uste da e i vo klub za koj igras.
I posle zasto ni e dno fudbalov u Makedonija, eve koj mindset treba da go poseduvas za da go sakas ova, realno da praime muabet.

Grevovi, teski grevovi. :pov:

Пато и Ристовски ми беа очекувани одговори. Околу сегашниот играч се двоумев меѓу повеќе фудбалери. Мане машина си гледа шанса за репрезентација :D
Риле ми личи дека е ептен подложен на влијанија и малку има изгубено осет за реалноста.

Back
На врв Bottom