Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    308
Зашо била? "БИлигер ЛАден"

Лидл концептот ти е fast track.

Шо ќе ми е огромен маркет со три-четири метра рафтови за чипс или за чоколадо со различни цени од нормална до 4х на исти квалитет со различна амбалажа паковани во иста фабрика?

Па заради тоа за да компензираат загуби од овој без везе концепт, цените и на тие нормалните производи ќе бидат поскапи од другите маркети.

Друго после работно време уште еден саат шетање низ маркет ми фали и да споредувам амбалажи и цени (пошо ако не ги споредуваш на крај сметката ќе скокне на 4×)

Влегуваш, земаш за 15 минути и излегуваш, а знаеш дека дисконтот ја напраил математиката за тебе.

Лидл секогаш ја следи конкуренцијата и има најниски цени во однос на другите маркети, додека нивните сопствени брендови во пати подобри на квалитет од другите брендови на конкуренцијата и тоа на иста цена.

Не за џабе реков дека за Била треба 1500 еур просек (незнам како опстојуваат го БГ). Ама по квалитет неможе Лидл ни трошки да носи. Кога патувам во земјите каде што има Била можам да се заборавам цел ден таму.

Евентуално може и Алфа Вита (АB) од Грција ако влезе со полн капацитет (како оној до солунска Икеа).

Ама Била ми е топ маркет за пазарење по мој терк. Па тоа пекара, па нивната clever програма, па готвени јадења, пакувани тапаси, избор на пиљара, месо, сувомеснато и млечни…Уште сега ми доаѓа вкусот на leberkasse со грч ладно пиво на стоенка :love:

Не за џабе реков дека за Била треба 1500 еур просек (незнам како опстојуваат го БГ). Ама по квалитет неможе Лидл ни трошки да носи. Кога патувам во земјите каде што има Била можам да се заборавам цел ден таму.

Евентуално може и Алфа Вита (АB) од Грција ако влезе со полн капацитет (како оној до солунска Икеа).

Ама Била ми е топ маркет за пазарење по мој терк. Па тоа пекара, па нивната clever програма, па готвени јадења, пакувани тапаси, избор на пиљара, месо, сувомеснато и млечни…Уште сега ми доаѓа вкусот на leberkasse со грч ладно пиво на стоенка :love:
Не знам што подразбираш квалитет на била о на лидл. Продуктите се тие: Нутела не прави разлилен крем за Била и за Лидл.

А ако ги споредиш clever продуктите на Била, не верувам дека се подобри од Лидл.

Концептот на Била не е да шитка клевер продукти, затоа се на најдолниот рафт. Тие таму се "ради реда" и таков и е нивниот квалитет.

Лидл е нешто друго.

Не можат грчки маркети да се натпреваруваат со гигант како лидл. Секогаш може да ги бутне со цена и квалитет. Имаст логистика и маркети во секое ќоше во Европа.

Не знам што подразбираш квалитет на била о на лидл. Продуктите се тие: Нутела не прави разлилен крем за Била и за Лидл.

А ако ги споредиш clever продуктите на Била, не верувам дека се подобри од Лидл.

Концептот на Била не е да шитка клевер продукти, затоа се на најдолниот рафт. Тие таму се "ради реда" и таков и е нивниот квалитет.

Лидл е нешто друго.

Не можат грчки маркети да се натпреваруваат со гигант како лидл. Секогаш може да ги бутне со цена и квалитет. Имаст логистика и маркети во секое ќоше во Европа.

Еве непакуваните продукти, пекара, млечни и сувомеснато, месо. Избор на различни производители, здрава храна. Сите овие се далеку подобри (и поскапи) во Била. Да не зборам колку е подобар experience-от за пазарување во Била наспроти Лидл, ама тоа е најнебитно за нас.

Еве непакуваните продукти, пекара, млечни и сувомеснато, месо. Избор на различни производители, здрава храна. Сите овие се далеку подобри (и поскапи) во Била. Да не зборам колку е подобар experience-от за пазарување во Била наспроти Лидл, ама тоа е најнебитно за нас.
Во македонија идеме у тие маркетите што личат ко руси да мучат некој терорист онде за 2 денари помалку да се плати, кој црн експириенс. Утепани сме ние за тоа за жал. Но така де, ти го кажа точно тоа. Иначе Лидл има пекара, за другото, да, би било добро да има и Била.

Непакувани продукти, млечни и сувомеснати, хмм пробај да минеш граница со нив дури и пакувани. Јас би го одминал тој дел.

Непакувани продукти, млечни и сувомеснати, хмм пробај да минеш граница со нив дури и пакувани. Јас би го одминал тој дел.
Зашто? Сум прошол 1000 пати :) Секое идење горе се враќам ко на пазар да сум бил. Си има. продукти што ги купувам од Австрија, Словачка, Чешка кога и да одам натака.

Зашто? Сум прошол 1000 пати :) Секое идење горе се враќам ко на пазар да сум бил. Си има. продукти што ги купувам од Австрија, Словачка, Чешка кога и да одам натака.
Ти си знаеш. Не е тоа за мене.

Јас од купување во маркет не ми се праи experience да слушам една иста песна на repeat :pov:
И после на каса тој "experience" да ми го наплатат дебело.

Сакам тишина и без distractions.

Пресмешно. Мекдоналдс работеше одлично и пред 20 години кога просечна плата беше 6000 и невработеноста 40 посто. Сега со еден куп странски брендови, немало да се носат со Гиро беко и Ројал.
Други беа времињата. Сега Мекдоналдс нема да има конкурентни цени како тогаш, зашто е сосема поинаков концептот. Доколку Ист гејт ја зема франшизата, очекувам двојно па и трипати поголема цена во однос на локалните бургери.

Други беа времињата. Сега Мекдоналдс нема да има конкурентни цени како тогаш, зашто е сосема поинаков концептот. Доколку Ист гејт ја зема франшизата, очекувам двојно па и трипати поголема цена во однос на локалните бургери.
Доволно е да се појави една трафика од тип "Чичко Стоилко" пред east gate и толку од франшизата.

Не може мелдоналдс да се носи со локалните бургери, чак и да ја пушти цената двојно поефтина од локалните бургери.

Али има и друг момент: логика кај iphone, starbucks, Tesla, свашта има на светов. Колку му ја качуваш цената, толку трчаат оваа новата соја генерација.

Можно е да има различен квалитет. Во пакет со различна цена.
Примерот со крем, можно е Нутела да продава во маркет со 18% лешник и цена 5 евра.

Истовремено, можно е Нутела да произведува и пакува крем под "private lebel" за било кој маркет со 12% лешник и цена од 2 евра.

И тоа е сосема легитимно, си гледаш сооднос цена/квалитет.

Можно е да има различен квалитет. Во пакет со различна цена.
Примерот со крем, можно е Нутела да продава во маркет со 18% лешник и цена 5 евра.

Истовремено, можно е Нутела да произведува и пакува крем под "private lebel" за било кој маркет со 12% лешник и цена од 2 евра.

И тоа е сосема легитимно, си гледаш сооднос цена/квалитет.
Искрено, кремот од еден друг маркет (не Лидл) Нутела и чоколадото (во споредба со Милка) да ми ги дадеш да ги пробам со врзани очи, не ги разликувам.

Back
На врв Bottom