Катастрофа трансфер период, некоја оцена би била 3/10. Тотално аматерски, кога клубот обезбедува ЛШ, конкуренцитата ти се засилува јако, ти да си дозволиш ваков траксфер период е бедно, иако ова е веќе видено и добро познато сценарио. Оние изговори од типот не можеме да ја добиеме првата цел, како во случајов со Хол, па до муабетите нема ништо квалитетно на пазарот се смешни и само глуп човек може да поверува во нив. Едноставно ниту планираа, ниту имаа желба да донесат пред се лев бек, па и други позиции кои ни се за покривање. Ќе биде весело во декември. ЛШ не верувам дека ќе пројдеме во нокаут фаза, а и да пројдеме одма ќе испаднеме. Во лига добро е што 5 екипи одат во ЛШ, па се надевам ќе фатиме некоја од тие 4-та, 5-та позиција. Минатото ни вика дека кога имаме повеќе утакмици тоален крах доживуваме на секое поле, а реално немаме играчи ни доволно квалитетни во стартна 11-ка, ниту па на клупа. Во 2026 година нас уште Лук Шо ни е лев бек, Хари Мегваер ни е стандарден првотимец, Диего Далот, кој ни у Милан не го сакаа, ниту било каде можеше да игра уште пред 5 години, нас ни е прв избор на десен бек.
Од овие што дојдоа, ајде Тилеманс ми е и до некаде добар трансфер, ниска сума, добар играч, големо искуство и во ПЛ и репрезентативно. Да се гледа дека уште не е на потребното физичко ниво, ама за брзо ќе биде. Сантос ми е тоталка глуп трансфер ко Маунт на времето. И тогаш бев за него против, а и сега за овој го имам истото мислење. Резерва у Челзи, лани пола сезона повреден, втора половина ист како и сите у Челзи лани, затоа и завршија таму кај што завршија. Балеба да не зборам, играч што беше мизерен лани, резерва у Брајтон, кога и да го ставеа на терен беше жива мизерија, го вадеа на полувреме, ние решивме дека треба да ни биде нас прв и еднини деструктивец. Ние треба да го оправаме и да го враќаме у форма и живот. Дај Боже да се испаднат ко што треба сите тројца, ама не сум некој голем оптимист, од една страна и поради изборот на играчи кои ги донесовме, само во средина, а одбраната ни е катастрофа, од друга страна и како целина, за ЛШ нема што да правиме муабет за било каков успех (успех го сметам четврт/полуфинале, за освојување ни на крај памет не ми е), а и за ПЛ, после третото место лани, целта сезонава требаше да ни биде најмалку задржување на третото место или евентуално скалило погоре да отидеме, секако за титула немаме шанси, но како се појачаа и какви тимови имаат другите, Арсенал, Сити, Челзи, Ливерпул се пред нас со квалитет, така да мислам 5-место некако ако исчупаме ќе биде добро.