ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Неприсуствотоо нема врска со терминот. Трета утакмица по ред не се навива.

Што и да коментираме се е залудно, се води војна и од трибина. Ова е баш тоа што му одговара на управата моментално, тие си прават што сакаат а никој нема кој да се побуни. Губи вашиот клуб, а губи и цела тифо сцена без меѓусебните дуели помеѓу тие групи што останаа. И така мотивот е мал да се оди на трибина, затоа секогаш ке бидеме на најниската скала во Европа за навивање.
За жал тоа е моментално, се надеваме на подобри времиња со други генерации. Поздрав М*р*е секое добро.

Што и да коментираме се е залудно, се води војна и од трибина. Ова е баш тоа што му одговара на управата моментално, тие си прават што сакаат а никој нема кој да се побуни. Губи вашиот клуб, а губи и цела тифо сцена без меѓусебните дуели помеѓу тие групи што останаа. И така мотивот е мал да се оди на трибина, затоа секогаш ке бидеме на најниската скала во Европа за навивање.
За жал тоа е моментално, се надеваме на подобри времиња со други генерации. Поздрав Марче секое добро.
Залудно е веќе да пишувате,не ги очекувајте Комити на фудбал оваа полусезона,еднина светла точка во тунелот е ракометот каде може ќе се појави некоја подруга.
Ова ќе биде убедливо најлоша сезона во прва лига на мак Тифо сцената.Втора лига каде каде поинтересно.

Можеби задоцнето прашање но сериозно што е причината и позадината за термини во работна недела веќе години наназад. Освен намерно да направат да нема публика има ли некоја оправдана причина

Можеби задоцнето прашање но сериозно што е причината и позадината за термини во работна недела веќе години наназад. Освен намерно да направат да нема публика има ли некоја оправдана причина
Наводно тие што вршат преноси (сега Арена, претходно МТВ) им ги одредуваат термините. Намерно ставаат вакви термини за дерби утакмиците за да може во ударните термини во сабота и недела да даваат странски првенства. Претходно МТВ снимаа со една кола и мораа да ги ставаат утакмиците во 4 дена.
Стигна муабет дека за сезонава им барале да се играат утакмиците во сабота/недела од 11-12 часот.
Пошто ФФМ и клубовите ги заболе стапот дали ќе има публика и им одговара да има што помалку, немаат ништо против термините.

Баки ја знам ситуацијата, а ти уште чекам да ми кажеш како редовен си долги години а не си знаел дека за Нерези дадовме брдо пари. преку 19.000 еуро казни... чудно дека ова не го знаеше, нели пиша пред некој месец.
Baki a me interesira mnogu li bea slapani ili malce taka im dadovte po edna dve samari za pamet
Баки ја знам ситуацијата, а ти уште чекам да ми кажеш како редовен си долги години а не си знаел дека за Нерези дадовме брдо пари. преку 19.000 еуро казни... чудно дека ова не го знаеше, нели пиша пред некој месец.
ova kako sto go bildas slucajov taka i mojava ja nabilda aktiven deka sum , da be i koreografii pravam celo vreme taks ti zborev neli togas hahaha ebate filmadziite pred 16 god bese nerezi ne sum pamtel golem kur sum lazel deka sum bil sum lazel deka idam ta preku kurot mislis zborime za akcijata vo brodec… tragedija

Не бев ја таму, ми кажа чоек што работи у локалот у Дебар Маало. Нема некое големо тепање таму, поентата беше зашто бегање по паркинг, зошто на некој не му одговараше 2 на 2 . чиста ситуација, Муабетот е зашто ПОВЛЕКУВАЊЕ на таа страна.

Нерези точно дека е случка од 2009та година. Меѓутоа, пари се собираа некаде до 2022ра година, за огромните казни изречени на суд. Значи до пред 4 години некаде.
Не сум филмаџија ич, а речников не ти чини баш за према постари членови (постар од тебе).

Не бев ја таму, ми кажа чоек што работи у локалот у Дебар Маало. Нема некое големо тепање таму, поентата беше зашто бегање по паркинг, зошто на некој не му одговараше 2 на 2 . чиста ситуација, Муабетот е зашто ПОВЛЕКУВАЊЕ на таа страна.

Нерези точно дека е случка од 2009та година. Меѓутоа, пари се собираа некаде до 2022ра година, за огромните казни изречени на суд. Значи до пред 4 години некаде.
Не сум филмаџија ич, а речников не ти чини баш за према постари членови (постар од тебе).
Ne nema nekoe golemo tepanje, tuku nema nikakvo tepanje. A za nerezi batali go muabetot, ne ti lezi na godinite da mi vikas lazam deka ne sum bil, ne ti kazav deka bev vo prva svetska vojna

Ne nema nekoe golemo tepanje, tuku nema nikakvo tepanje. A za nerezi batali go muabetot, ne ti lezi na godinite da mi vikas lazam deka ne sum bil, ne ti kazav deka bev vo prva svetska vojna

Има фаќање за гуша и тегнење и удари, ако си бил ти кажи дека си бил, немам друга верзија од тоа, до сеа.
Не ти реков дека не си бил у Нерези или дали си бил, туку ти се чудеше и се исмејуваше, кога пишавме дека се собираа пари за тоа до пред некоја година, дека огромни казни, ти рече дека не го знаеш тоа, како тоа толкави казни. Тоа беше чудно., зашто тоа го знаеа луѓе општо дека беше финансиски товар на групата, нема везе дали биле таму, може не сум бил ни ја, него дека финансиски се исцрпувавме пример , тоа беше долго време.

Последно уредено:
Има фаќање за гуша и тегнење и удари, ако си бил ти кажи дека си бил, немам друга верзија од тоа, до сеа.
Не ти реков дека не си бил у Нерези или дали си бил, туку ти се чудеше и се исмејуваше, кога пишавме дека се собираа пари за тоа до пред некоја година, дека огромни казни, ти рече дека не го знаеш тоа, како тоа толкави казни. Тоа беше чудно., зашто тоа го знаеа луѓе општо дека беше финансиски товар на групата, нема везе дали биле таму, може не сум бил ни ја, него дека финансиски се исцрпувавме пример , тоа беше долго време.
Da bilo nesto tegnenje i udari ke bea uapseni komiti odma , i*i e novinar i najgolem spiun a drugiot ke probase da vrati odma , samo trgnale nakaj i*i i ovoj zastanal v** i se smirila situacijata nemalo nikakov udar od niedna strana 100%

ЗА СКОПСКИ ВАРДАР И ДРУГАРИТЕ!

Меморијалниот турнир во чест на нашиот брат Никола Саздовски - Саздо и годинава го одбележавме достоинствено, како што му доликува на херој!

Деновите и годините ќе поминат, но црвено црната боја и сеќавањето нема никогаш!

Како подгрупа најавуваме уште многу нови активности и ги повикуваме сите членови и од населбата, но и сите останати. ЗАЕДНО ДО КРАЈ - За скопски Вардар и другарите!

Кисела Вода - комитска населба!
Борбата продолжува!

Attachments

• IMG_1873.jpeg
    IMG_1873.jpeg
    229,8 KB · Прегледи: 90
  • IMG_1874.jpeg
    IMG_1874.jpeg
    381,6 KB · Прегледи: 93
  • IMG_1877.jpeg
    IMG_1877.jpeg
    344,8 KB · Прегледи: 93
  • IMG_1878.jpeg
    IMG_1878.jpeg
    377,5 KB · Прегледи: 92
4489.jpg[БОЈКОТ - УПРАВА ОДИ СИ]

Групата на отворен состанок донесе одлука за БОЈКОТ на сите натпревари на ФК Вардар а истиот ќе трае се додека Управата на чело со лицето Миленко Неделковски, не поднесе оставка и не си замине од клубот!

Оваа одлука е донесена и со претходна консултација и разговори со сите подгрупи, на кои истата е едногласно поддржана!

Причините за бојкот се аматеризмот, како и примитивизмот кои владеат во клубот, а кои се директна последица на катастрофалните одлуки кои Управата ги носи на секое поле и поради срамниот однос кон навивачите, кој кулминираше на последниот натпревар кога обезбедувањето на Управата, по наредба на Миленко Неделковски се дрзна и ги нападна децата на групата и клубот, кој претставува последен срамен чин кој нема да се повтори никогаш повеќе, тоа ние ви го гарантираме!

Затоа, во понеделник на натпреварот кој ќе се одигра во 19:00 часот на стадионот ФФМ, против екипата на Арсими ќе присуствуваме за последен пат, за да ја покажеме првично нашата солидарност со младите Вардарци и за да изразиме незадоволство и револт против најсрамната Управа во целата историја на ФК Вардар!

Собирот ќе започне во 18:15ч на последна 5-ка во Ново Лисиче, од каде во 18:45ч заедно ќе се упатиме кон стадионот. СИТЕ ЗАЕДНО!

Уште сега јавно апелираме дека преглед на влезот ќе може да врши само Полицијата и дека нема да дозволиме никој друг да биде присутен. Ако биде присутно обезбедувањето што ќе се спротиви на оваа одлука, ќе бидат ВЕДНАШ нападнати од наша страна и затоа апелираме - берете памет!

По натпреварот против Арсими, започнува бојкотот и од тогаш фокусот целосно ќе го насочиме кон натпреварите на РК Вардар, за што дополнително ќе известиме!

Повикуваме на најголема масовност и полн стадион, сите Комити и Вардарци обединети до целосно ослободување на ФК Вардар!

ОБЕДИНЕТИ ЗА ВАРДАР!

Back
На врв Bottom