Фан клуб: Милан

Дали Кардинале треба да го продаде клубот?

• Вкупно гласачи
    22
Како замена за Леао купуваме 22 годишно крило што за 2 сезони у премиер лига дал 4 гола укупно.

Кој сака нека честита.

Не можеа да не се посерат на се полудобро што направија до сега,треба да си буквално ретардиран за ваков играч да потрошиш пари. Уште едно во низата ќумбиња што после флоп од сезозна ќе нема кај да ги истоварат,и ќе молат некој да ги земе бар на позајмица,а каков играч можеа да земат ако го земеа гркот,искина денес.
Очигледно пак се вратија на истите амбиции и крајот на сезоната најверојатно ќе биде пак ист,пласман Лига Европа и продавање на некој што ќе се покаже(Хила) за да се покријат сметки.
Мислев дека господинот Гери се опамети ама џабе пак си продолжуваат со вакви нелогични и пресомнителни трансфери.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Batali Leao on bese prezalen,ama od ovaa perspektiva mozea komotno da go ostavat Nkunku koj megudrugoto znae da odigra i kako lazna devetka,vaka ako se povredi Ramos ostanuvame samo so Camarda! Pa i da ne se povredi nema sansi sam da ja izgura cela sezona,mora rotacija po toa nivite vo Bugarija a ovie sega ke im go poklonat i Gimenez na Porto.

Нема многу време сега да се пазари посериозен играч па мора вака.
Омари ќе биде на позајмица со опција за откуп.
Ќе биде привремено решение, ако се погоди супер, ако не ќе го вратат назад.
Солиден млад играч со добри квалитети и простор за напредок.
Левоног крилен играч кој во кариерата играл и како АМ, вешт дриблер и добар асистент токму тоа што го бара Аморим.
Ќе игра како backup опција десно позади Рамос.

Проблемот настана кога не го договорија Карецас, чекајќи да го продадат Леао. Требаше тогаш да реагираат побргу и така не беше премногу скап.

Потоа не се договорија со Арсенал за Нванери.

И сега останаа со опција дај да пробаме со некој, па во јануари или следното лето да се бара друг.

Слично сценарио може да гледаме и со дефанзивец.

Омари ќе игра во потполно различен систем и позиција од Леао и не е директна замена за него.
А Леао последниов месец дена направил многу проблеми и драми позади сцената, сеуште не се објавува ништо но ќе се открие се кај и да е.
Леао изјави на крајот од минатата сезона дека сака да си оди од Милан и откако цело лето немаше никаков интерес за него потоа реши дека сака да остане во Милан.
Кардинале мораше лично да разговара со него да му каже дека не сметаа на него и да си бара чаре.
Милан цело лето не можеа да земат нов АМ бидејќи не се знаеше каков ќе биде исходот со Леао, затоа и го испуштија Карицас.
Но ќе ја решат таа позиција веќе во Јануари евентуално следното лето.
Милан беа спремни да го плаќаат ако Леао не си отидеш и да не го играат по цена да не донесат нов АМ.
Леао сам се заеба што изјави дека сака да си оди со тоа сам си ја намали и таа некој вредност што ја имаше.

Леао го продадовме за 38 мил. Официјално таа сума се врти.
А неговата вредност е 50 мил и тоа со падната форма.
Смешки од управа.

• Ми се допаѓа
Најјако е што црнчево од Енглеска со 4 гола има 50 миљони клаузула ако сакаме да го земеме :pos:

Ама Леао не чинеше.

Најјако е што црнчево од Енглеска со 4 гола има 50 миљони клаузула ако сакаме да го земеме :pos:

Ама Леао не чинеше.
50 миљона клаузула што нас ќе ни ја наплатат 80 со бакшиш да се почастат за јакиот бизнис.

• Ми се допаѓа
Back
На врв Bottom