IMAX (и останати премиум формати)...

• Креатор на темата Креатор на темата Hellz Guardian
  • Време на започнување Време на започнување

После неколку часовна војна успеав да дојдам до карти за предпремиерата на Дјун 3 :vozbud:

IMG_1224.PNG

Бтв За филмов мислам дека ќе биде подобар за гледање во ГТ Ласер кино наспроти овие олд скул филм проектори ради многу темни сцени и во пустини. Ќе го оставам тоа за втора рунда на викендот 18/19. Позз

Последно уредено од модератор:
  • Љубов
Reactions: wot
:tapp: каква врска имаат едното со другото?

Што снимала камерата батка? Убави пејсажи креирани од компјутер, освен фацата на луѓето ништо не е реално. :kafence:

Што снимала камерата батка? Убави пејсажи креирани од компјутер, освен фацата на луѓето ништо не е реално. :kafence:
Мешаш баби и жаби другар каква врска има резолуцијата и квалитет на сликата со техника. Дали е на тропска дестинација, пустелија, или пред грин скрин не мења ништо.

Ова Имакс ко 3д што беше пред 15 години, ќе изгледаш некој филм и толку. :D

Прегледај го приврзокот 485987

Биди попрецизен кој?
Првиот и мене не ми е посебен, вториот ми е најдобар лично.
Ниеден, дупло да плаќаш за малку поголема слика и малку подобра акустика.
Ќе им дојде памет на луѓето, како што потенцирав 3д се хајпаше помина некое време полу-празни кино салите.

Ниеден, дупло да плаќаш за малку поголема слика и малку подобра акустика.
Ќе им дојде памет на луѓето, како што потенцирав 3д се хајпаше помина некое време полу-празни кино салите.
Кажи ми дека никад немаш глеано филм во IMAX без да ми кажеш. Сиктер од темава ако не те интересира да научиш нешто.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 485987

Биди попрецизен кој?
Првиот и мене не ми е посебен, вториот ми е најдобар лично.
Првиот е форматот што сакаш да го гледаш доколку е сниман со IMAX камери пошто ќе го исполнува целиот IMAX екран (нема да има црни ленти горе дело или од страна). Вториот е многу почест и не мора да гледаш филм во IMAX за да го глеаш, исто и со 70мм тоа е само постара аналогна филм камера наспроти модерните дигитални.

Back
На врв Bottom