Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Немало никогаш официјална понуда за заеднички фаншоп.

Димитар е најдобриот човек што можеше да го добие фудбалот. Одличен избор е Димитар, најдобар избор. Различно е ракомет од фудбал, но е работлив човек, сигурно ќе се снајде.
Најпрво ќе ти посака добредојде на форумот и одважноста, со свое име презиме или прекар (неколку сме такви), немав влезено на темата за ракометот, па да посакаме успешна сезона, пред се да нема многу повреди, па после се друго и уште многу години да вложвате, да бидите општествено одговорни.

Ќе се задржам кратко околу идеата за заеднички фан шоп, нормално беше моја и инсистирав да дојди до реализација, во спротивно фудбалскиот да има сами. Александар Стефановски (екс претседателот на ФК Пелистер и одговорен за спортските објекти во градот) знам дека разговараше и тоа со Горан од кај вас и со Филип Ивановски од кошарката (сега пак во ракометот), идеата и предлогот беше да се најди заеднички простор на широк Сокак, се додека не се дислоцира теретаната од спортската сала, а потоа да се префрлиме таму напоменва заедно трите клуба. Ниту кај Горан, а ниту пак кај Филип имаше оптимизам, одговорот од двете страни беше дека продавате онлајн. Јас тогаш побарав да се испрати и официјален мејл од ФК Пелистер ама Александар рече дека тој ќе разговара. Разговорите беа телефонски.

Не го одговорам ова за да навлегвам во детали или да одам контра, само да точно е дека имаше предлог за заедно и дека на истиот се одговори како шо се одговори.

Димитар, најпоќе го знајте вие и мило ми е шо го имате то мислење.

П.С. Ако се прашвам јас, трите клуба треба да се спортско друштво како Барселона, сите да го носат истото име и истиот амблем, еден претседател, но различни спортско, технички директори итн. само да кај нас е то тешко изводливо.

П.П.С. Уште стојам на идеата дека треба да се има заеднички фан шоп на ударна локација, клубовите НИКАКО не се минус од такво нешто, напротив...

П.П.П.С Продолжете со маркетингот како што почнавте, браво

Последно уредено:
Како што и кажав претходно, немаше ништо официјално, официјална средба, муабет се пушти, но конкретно и официјално немаше ништо. Идеата е добра, но во случај кога не е се под ист сопственик, да не се лажеме ризикот, односно загубата може да биде доста голема.

Каднидатурата е поднесе за Скопје, а и реално гледано на работите не е возможно во нашата држава за толку краток период, зборувам краток за наши услови да има нова сала. Се освен Скопје Јане Сандански и Борис Трајковски е нереално да се очекува.
Чесно поарно од колку да се лажиме и надеваме на нешто повеќе второто дел од прашањето можи не го виде оти го едитирав додаов во постот ми беше дали сте размислувале во иднина да влезите и во фудбалот како општествено одговорни фирми оти реков таму е поголема исплатливоста исто и рекламата за разлика од ракометот и друго кога веќе сме тука до ден денес едно нешто не ми е јасно вистина сто арно се заборава само едно лошо и тоа се памети па така да прашам чија грешка беше тоа соопштението пред година две дека навивачите се пијаници итн...и дали размислувате да се смени името прво да биди Пелистер па Еурофарм или ќе си остани како сега Е.Пелистер тоа е мал но голем потег ако се смени и врари во нормала името ништо страшно само ќе се помажи и докажи дека се слуша народот а можи и грешам но сигурен сум дека ќе се зголема симпатиите и смени сликата за сплотеност
Автоматски споено мислење:

Најпрво ќе ти посака добредојде на форумот и одважноста, со свое име презиме или прекар (неколку сме такви), немав влезено на темата за ракометот, па да посакаме успешна сезона, пред се да нема многу повреди, па после се друго и уште многу години да вложвате, да бидите општествено одговорни.

Ќе се задржам кратко околу идеата за заеднички фан шоп, нормално беше моја и инсистирав да дојди до реализација, во спротивно фудбалскиот да има сами. Александар Стефановски (екс претседателот на ФК Пелистер и одговорен за спортските објекти во градот) знам дека разговараше и тоа со Горан од кај вас и со Филип Ивановски од кошарката (сега пак во ракометот), идеата и предлогот беше да се најди заеднички простор на широк Сокак, се додека не се дислоцира теретаната од спортската сала, а потоа да се префрлиме таму напоменва заедно трите клуба. Ниту кај Горан, а ниту пак кај Филип имаше оптимизам, одговорот од двете страни беше дека продавате онлајн. Јас тогаш побарав да се испрати и официјален мејл од ФК Пелистер ама Александар рече дека тој ќе разговара. Разговорите беа телефонски.

Не го одговорам ова за да навлегвам во детали или да одам контра, само да точно е дека имаше предлог за заедно и дека на истиот се одговори како шо се одговори.

Димитар, најпоќе го знајте вие и мило ми е шо го имате то мислење.

П.С. Ако се прашвам јас, трите клуба треба да се спортско друштво како Барселона, сите да го носат истото име и истиот амблем, еден претседател, но различни спортско, технички директори итн. само да кај нас е то тешко изводливо.

П.П.С. Уште стојам на идеата дека треба да се има заеднички фан шоп на ударна локација, клубовите НИКАКО не се минус од такво нешто, напротив...

П.П.П.С Продолжете со маркетингот како што почнавте, браво
Се убо но фаншопот е само една алка а најважни се резултатите и инфраструктурата ова е убо да беше но и вака можи да се тера ко не се сите клубови под една управа кој сака можи да си купи карти и дресови тоа е важното

Јас сум човек што не се враќа назад, тоа што било, било и поминало, од тој момент до денес освоени се 3 титули.

Горан некои работи ќе останам воздржан и нема да ги одговорам, мислам дека на некои работи не се потребни одговори после 7 години, а од друга страна тоа прашање после толку што имаме направено, не е коректно да се поставува.

Јас сум човек што не се враќа назад, тоа што било, било и поминало, од тој момент до денес освоени се 3 титули.

Горан некои работи ќе останам воздржан и нема да ги одговорам, мислам дека на некои работи не се потребни одговори после 7 години, а од друга страна тоа прашање после толку што имаме направено, не е коректно да се поставува.
Бојан не коректно е, ако е лага, клевета или навреда прашањето (за соопштението) беше можи со поминат рок но било како било важно се увиде грешката но очекувам одговор на другиот дел за вложување во фудбалот дали има шанси?

Шанси не постојат, вложуваме во нешто што го сакаме, гледаме. Пратам фудбал, ама љубов ми е ракометот, да беше за профит ќе бевме во фудбалот, нас не ни е целта заработка, нас ни е целта да прајме нешто што е од љубов, а богами кај нас е тоа и традиција.

Реално Боки ви влезе со клизачи на темава и никој не го очекуваше ова. Ова го кажувам од перспектива на ривал, и тоа што сум на форумов од 2009та, јас не памтам некој од било која управа на било кој тим јавно да дојде и да одговори на сите прашања. Тоа покажува две работи, дека форумов е влијателен и се чита од сите страни, и дека општо се тресат еден куп глупости, чаршиски муабети и шпекулации кои влијаат на тимовите и на играчите. (негови зборови)

Ние може да се зафркаваме колку сакаме, ама според мене овој потег треба да го поштувате и да намалите со негативноста која се ствара околу вашиот клуб. Според тоа што објасни, клубот ви функционира солидно, нешто што во минатото не било случај, а за тековните проблеми и предизвици сигурно се соочуваат со истите работи кои се соочуваат сите клубови, и не секогаш е така како што ние мислиме дека е. Поздрав.
Кој клизачи, тој треба да е способен да седне со Хансен, Карабатиќ и да зборува, а не со сељаци . За Лино Червар нема муабет. Го има убедено. Секоја чест.

@sterjevbojan
Можи да имаш одговорено на овие прашања претходно, не пратам многу дискусијата се разводна на различни теми.

Дали е во план да се доведат нови играчи до почеток на сезона или ростерот е затворен ? (прашањето важи и за двојката)

Дали е во план конечно клубот да добие сопствен брендиран бус (не го рачунам оној на миг травел)?

Шо се случи со старите клубски канцеларии кај Пелагонка 2 ? Дали се сеуште во сопственост на клубот?

Зошто не склучивре соработка со Кромберг и Шуберт? Знам дека имавте контакти со менаџментот

Уште на почеток кажав дека во врска со нови играчи никогаш нема ништо да откривам, ќе бидам отворен, но до негде и не за се!

Автобус има нов, кој е на МИГ, ќе се брендира до средина на Септември.

Канцелариите се во соопственост на ЈП, на јавна лицитација, даваа ненормално високи цени, што значи не постојат.

Со Кромберг е пробано во неколку наврати, но за жал нема желба од нивна страна.

Мило ми е што конечно има малку позитивна атмосфера на форумот! Поголема транспарентност беше потребна, се надевам и форумџиите нема да ја злоупотребат со прашања на кои е нелогично да се одговори во јавност (има граници до каде транспарентноста е позитивна, а кога почнува да штети).

Јас ќе ја свртам малку темата на ракометот. Изненадувачки за мене доста добро изгледа екипата од тоа што можевме засега да видиме. Навистина лесна, флуидна игра. Малку се претерува со 7 на 6 (особено што мислам дека има екипата состав за 6 на 6), но се знаеше дека Лино тоа сигурно ќе форсира нема бегање. Со Партизан во првото полувреме имаше нешто што многу ми се допадна, на 3 и 4 со два пикери играме во одбрана и после тоа се трчаше реална транзиција, прв бран, при што Граховац и Ристевски се поставуваа на пикер, а иницијално имавме само 2 бека. Интересен концепт е тоа, не сум заприметил досега некој со два пикери да трча транзиција, а особено се вклопува ако планираш нападот да забави во 7 на 6, ако нема ништо после транзицијата. После тоа не го видовме ова многу, ќе видиме дали било нешто случајно или тактика што ќе се развива понатаму.

За играчите, Кузмановски фантастичен, Хенигман одличен во два правци (додуша тој и лани беше солиден во напад никогаш не сфатив зошто толку малку беше користен на таков начин). Петар Атанасијевиќ засега најпријатно изненадување сезонава. Одличен, точно тоа што се надевавме дека може да стани. Е тоа ти е самодоверба, која е добиена со тоа што знае дека ќе добие минутажа. Затоа често коментирам дека не треба пренатрупување на екипата со играчи, битно е сите да си го знаат местото, особено младите играчи на кои им треба самодоверба. Секогаш е побитен квалитет отколку квантитет. Белистојаноски беше одличен вчера, ако вака продолжи, може да биде и прва опција на десно крило, зошто да не. Ристевски напредува, Граховац е солиден пикер во два правци. Има материјал во екипата. Котар покажа нешто, ама ќе видиме, рано е. Колаковиќ и Басанесе малку играа за посериозен заклучок. Видомски зачудувачки го одигра скоро цел натпревар а немаше ниту еден шут - како друг играч да гледаме во однос на лани. Многу поконтролиран, посмирен. Дали е добро или лошо ќе видиме, вчера јас позитивно би го оценил, затоа што беше вклопен во екипата, а не солираше. Калајџиески, има материјал во детето, се гледа, мора да добива повеќе шанса.

Се на се, добро изгледа екипата, ќе видиме против Охрид и во Европската лига кога ќе почне она вистинското. Се надевам дека ќе задржат некоја комбинација на транзиција и 7на6, оти ако се бавни константно не верувам дека е можен успех. Со Кузмановски како главен играч, 2 пикери за два правци, мора да играш транзиција...

Prvo toj slovenecot se pojavi ovde na forumot vo juni (garant toj gi nosese igracite) od togas go snema
Sega Boki
Uste Purino fali tuka i da bidi veselo :cool::D
Mala shala
Bravo za potegot , uspesna sezona dajboze da izlezi ovaja :pijani:

Бравп за потегот. Не знам дали некој досега кој што е на висока позиција на клуб воопшто вака комуницирал со своите верни навивачи . Браво за тоа.
Сите ние мора да сме со тимот и да не осудуваме пред време дали 7 на 6 е добар напад дали некој требаше да игра и слично. Сите сакаме да ги видиме новајлите и ке ги видиме сигурно Лино си го има планот за то. Форумот го следам подолго време и сега се решив да направам профил и по малку да учествувам во дискусијата. Оптимист сум за сезонава и најповеќе ни одговара што не потценуват.
Една добронамерна молба да се збогати и редизајнира веб страната, ваков голем клуб го заслужува тоа. Исто така и за претставувањето на играчите пред почетокот на некоја утакмица да се направи како порано нешто со светлосни ефекти динамична музика. Ние како публика би уживале во такви моменти. Вистинските навивачи кој оделе на сите утакакмици не само на дерби и европски натпревари ќе си го сакаме клубпт и во добро и лошо а другите се минливи и небитни.

Од секогаш кајгана форум бил читан од џандари, адвокати, програмери, инжинери, сп. директори, претседатели, играчи и тренери (зборам за Битола) :)
Од разни области сви на окупу :D Се сеќавам, тука една мува да се пуштеше за непријавено гостување за негде, плавите момци пред собир нацртани ќе беа :pos: Од играчи и тренери да не зборам, секоја гарнитура на играчи во таб го чуваше форумот, па налутени играчи, па ѕвони по бројој кој бил кој, зошто пишел така, да не ги плукале играчите :icon_mrgr: Свашта се дешавало со форумот, за на крај капак да биди со име и презиме, чисто и отворено дури акаунт да си напрај претседателот на клубот :cuc: Потег за поздрав искрено и чоек кој ќе одговори искрено на некои прашање во рамките на дозволеното, а не до сега, магарето лета и ај сите по него вистина лета....
Од наша страна, треба да се придржуваме на некои прашање, со АКАЛ да бидат, оти разно разни муабети и не се за форум и некои безвезни прашања ко за мали деца, да не набројваме од претходно на кои прашања се мисли, оти од друга страна има разно разни медиумчиња од метрополата кој како кокичиња никнуваат и ни ги копираат од тука мислењата и до сега милијарда пати видовме дека истите мислења од точка до запирка се копирани од тука и постирани на социјалните медиуми од некој чкљ медиуми (најбрз пример случката на мечот со Партизан).
Да не си дозволиме самите битолчани да си пукаме во нога и да си играат сеир другите, а за Бојан добредојре во најдобриот форум и се надеваме дека долго ќе разменуваме мислења на релација ракомет и Пелистер.

Уште на почеток кажав дека во врска со нови играчи никогаш нема ништо да откривам, ќе бидам отворен, но до негде и не за се!

Автобус има нов, кој е на МИГ, ќе се брендира до средина на Септември.

Канцелариите се во соопственост на ЈП, на јавна лицитација, даваа ненормално високи цени, што значи не постојат.

Со Кромберг е пробано во неколку наврати, но за жал нема желба од нивна страна.
Прво добро ни дојде на форумот се надевам нема да те фати мајата и да останиш овде 15/20 години како некој од нас :). Да не се повторумам со другите секоја чест шо не удостои со информации од прва рака, нека израсни ова катче форумско во место каде што ќе има квалитетна дискусија размена на мислења и идеи, зачинети со одличните ракометни мислења на tomasino и xsago идеално да ти започни денот со кафе и некоја квалитетна дискусија.
Дај боже да имае уште некоја локал патриотска фамилија како вашата која пред се ќе го сака духот на градот а потоа и спортот и ракометот воопшто. За нас ракометот е традиција пренесена од колена на колено, од дедо,татко па до нашите генерации едноставно од деца сме задоени како Пелистерци. Тоа што е Сервас за Киелце и полскиот ракомет и Диаз де Мера за шпанскиот ракомет тоа беше и Силјан за Пелистер и македонскиот ракомет.
Без тронка двоумење најголемиот претседател на било кој битолски колектив во градот , најзаслужен за она што е Пелистер денес, а богами си ја завршил работата и послем смртта, ти ја внел љубовта кон Пелистер.
Вечна му слава.
Да преминеме на денешницата, освоени се 3 последователни титули останува горчина за ланската но што е тука е , дека можеше подобро можеше сигурно и сами сте свесни, самите потези со одпуштање на некој играчи и со намалвање на плати да се знај дека никој не е поголем од клубот е добар знак, исто како и доведувањето на Лино на клупата, тука се смирија страстите. Нека ни е со среќа ме радва улогата на underdog, па ќе ја напаѓаме титулата од позадина.
Грешки се правеа низ годините кој е безгрешен нека фрли прв камен, но радва тоа што се реагира од клубска страна и намерите се искрени тоа е поважно од се друго. Се работи домаќински без скандали. Дали можи подобро , ДА посебно не би се сложил во делот на маркетингот имам чуство како да не е доволно искористено и испромовирано името Пелистер и во што можи да прерасни.
Почнувајки од мали детали ( во нив се крие ѓаолот) веб страна ме вади од такт кога ќе видам во клуб напишани 5 реченици за историјата на клубот за платформата и ништо друго, па нема ни еден дел од владениието на Циле и неговите успеси како претседател на клубот а ги има многу. Ни за едно големо име произлезено од Пелистер а што дале многу за европскиот ракомет, ни за Пепи, Кире, Боро итн. Сами си пукаме во нога. Ако незнај некој како има овде на форумот ќе ви го напрај то пробоно се кладам.Како шо кажа Ројевиќ кај Жика за Пелистер “Они имају навијаче како хорде ,никад нисам видео мање место а толико навијача” клубот мора да изнајди начин ова максимално да го искористи.
Околу сезонските колку се продадени и за разлика од прошлата година дали има зголемување ? Или споредбено со од пред 5 години. Дали можеби трееба да да се тргни кон агресивен маркетинг за распродажба на сите сезонски пред почеток? Како што стојат работите тешко но ако има новитети и станат привлечни зошто да не ( различни пакети, бенефиции, незнам шал со вграден qr ).
Имам уште многу за пишење да оставиме нешто и за понатаму. Нека ни е со среќа новата сезона.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom