Иднината на Македонија во услови кога ВИ ќе ја превземе контролата целосно?

• Креатор на темата Креатор на темата iMirisIUkus
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш би се пробал, што да не, ако доживеам со толку алкохол. Ај барем квалитетен маам :D
Kvaliteten samo sam ako si ja pecis rakijata i si go prajs vinoto.
I eve ti hobi, lozje za svoj potrebi. Em hobi, em ke znajs so pijas.
Win win situacija :toe:

полош совет здравје, тие (меѓу тие сум и јас - ме дели многу малку од таа одлуката*) што имаат лојза ги оставаат поради неисплатливост а не да да се сади нов насад кој да се подигне чини доста а кг гројзе ~25ден
* единствената причина е тоа што лојзето во семејството е со генерации но со џебот скоро и да нема место за "аманети"
п.с поради промена (влошување) на временски услови, зголемени трошоци... едвај се доаѓа на 0.

Сеа за сеа сум ги оставил ирците и северна европа да се грижат за моите етанолни потреби :D

полош совет здравје, тие (меѓу тие сум и јас - ме дели многу малку од таа одлуката*) што имаат лојза ги оставаат поради неисплатливост а не да да се сади нов насад кој да се подигне чини доста а кг гројзе ~25ден
* единствената причина е тоа што лојзето во семејството е со генерации но со џебот скоро и да нема место за "аманети"
п.с поради промена (влошување) на временски услови, зголемени трошоци... едвај се доаѓа на 0.
Ne mu rekov jas za biznis tuku za hobi. Parite ne mu se problem, poln ko brod e.
Baska i da go kosta povekje kilo za kilo rakija ili vino, kupecka so domasna, barem ke znaj so pija. Ke si se zanimava be, ke si go kopa, ora, rezi, beri. So kef ke ja praj i ke ja pija.
I kolku mu treba za negovi potrebi, dva tona grozje, mozi ni tolku.
Автоматски споено мислење:

Сеа за сеа сум ги оставил ирците и северна европа да се грижат за моите етанолни потреби :D
Se to vestacki oboeno i aromatizirano e.
Stegaj lozova , prirodno si e prirodno, gospo da te vidi. Dobro ne bas bukvalno da te vidi tuku znajs de :D
Plus vince, sakas laceno, sakas kominjace.
So ti lezi poke na srce, to :D

Ne mu rekov jas za biznis tuku za hobi. Parite ne mu se problem, poln ko brod e.
Baska i da go kosta povekje kilo za kilo rakija ili vino, kupecka so domasna, barem ke znaj so pija. Ke si se zanimava be, ke si go kopa, ora, rezi, beri. So kef ke ja praj i ke ja pija.
I kolku mu treba za negovi potrebi, dva tona grozje, mozi ni tolku.
Не сум голем ракијар, сакам да пробувам нови сорти, но не сум религиозен пијач на ракија. Но би си правел за душа, тогаш би пиел да. Живи и здрави, еден ден.

Не сум голем ракијар, сакам да пробувам нови сорти, но не сум религиозен пијач на ракија. Но би си правел за душа, тогаш би пиел да. Живи и здрави, еден ден.
Gledaj metilot da go oddelis, boli glata mnogu inace, drugoto manje bitno ;)
Ke se naucis be, ne e kvantna fizika :toe:

Gledaj metilot da go oddelis, boli glata mnogu inace, drugoto manje bitno ;)
Ke se naucis be, ne e kvantna fizika :toe:
Верувам не е, а и имам добар learning curve, би требало брзо да научам, со надеж пред да се отрујам или ослепам :D

Да упишеме хирургија викаш? Таму АИ нема да превземе, само ќе асистира. :icon_lol:
сака да ти каже да одмориш малце, калапи дур има кај што си, зашто никој нема да е поштеден.

Работа што се работи со 3 потега и пола мозок нема да ти е планот Б

Не си ни мал.

Прегледај го приврзокот 485914

.
.. ама од ниви, бавчи и плочки ќе се живеело :icon_lol:
Taka de, odis vo lokalnata prodavnica za plocki i mu velis, mi treba eden za na mesalica, eden da redi i dvajca za farbanje. I prodavacot ti veli, toj ubajot najnoviot so ni e za plocki zafaten e sega, imame postar model, ali ok za poevtino ke ti gi naredi Baterijata ne mu drzi kojznaj kolku, ke go drzis na polnac. Onoj za kalfa so ke go zemas, ne ni treba kojznaj kolku um za to, imame takvi nekolku, arni se, brkat rabota. Za farbanje, edniot ni e defek, samo eden na lager imame momentalno. Specijalno nadgraden e za otsecvanje i tavani.
Cena ?
Ako ti gi pustime sami da dojdat poskapo ke bidi, ako si gi tovaris sam druga cena e.
It tehnicar imas ili nie da ti pustime so niv.
Imam imam, edno komsivce gi razbira tie raboti, znajs mladite i tehnikata, so mobilen e rodeno.
Aham, a kolku kvadrati planiras. Paa stanot e 66 kvadrtati.
E ok, standard togas, odi kaj notarot pola stan ke ni go prepisis. I popust ti davam, redoven ni si, inaku so 2/3 standard odime, ali ok ,neka bega nesto.
Ok fala, se gledame utre.
Ok pozz i so lesno.

Taka de, odis vo lokalnata prodavnica za plocki i mu velis, mi treba eden za na mesalica, eden da redi i dvajca za farbanje. I prodavacot ti veli, toj ubajot najnoviot so ni e za plocki zafaten e sega, imame postar model, ali ok za poevtino ke ti gi naredi Baterijata ne mu drzi kojznaj kolku, ke go drzis na polnac. Onoj za kalfa so ke go zemas, ne ni treba kojznaj kolku um za to, imame takvi nekolku, arni se, brkat rabota. Za farbanje, edniot ni e defek, samo eden na lager imame momentalno. Specijalno nadgraden e za otsecvanje i tavani.
Cena ?
Ako ti gi pustime sami da dojdat poskapo ke bidi, ako si gi tovaris sam druga cena e.
It tehnicar imas ili nie da ti pustime so niv.
Imam imam, edno komsivce gi razbira tie raboti, znajs mladite i tehnikata, so mobilen e rodeno.
Aham, a kolku kvadrati planiras. Paa stanot e 66 kvadrtati.
E ok, standard togas, odi kaj notarot pola stan ke ni go prepisis. I popust ti davam, redoven ni si, inaku so 2/3 standard odime, ali ok ,neka bega nesto.
Ok fala, se gledame utre.
Ok pozz i so lesno.

како да ти кажам дека и сценариово, вакво какво што е, е пак поверојатно од тоа, во кое средовечен градски маж, што цел живот го поминал седнат во затворена просторија, станува плочкар и плочките се успешно залепени. :icon_lol:

Back
На врв Bottom