ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Слем со Саша како прв носител ќе бидееее доброо
Prv nositel a nikad ne bil na prvo mesto na atp listata, ova do sega ne se slucilo vo teniskata istorija nekoj da e prv nositel na slem a nikad da ne bil prv na atp lista u kariera.

US OPEN 2026

20260825_222622.jpg

...подебилен потег немам видено, да се покрие устата со рака демек се договараат да не слушне никој, а околу нив пукнало огромен тениски терен, занесување и ароганција на ниво на овие двајцата, демек недостижни сме, кој ве шупчи!

20260825_222518.jpg

шеп, шеп, шеп, пссст! :pos:

20260825_222714.jpg

US OPEN 2026

Прегледај го приврзокот 485828

...подебилен потег немам видено, да се покрие устата со рака демек се договараат да не слушне никој, а околу нив пукнало огромен тениски терен, занесување и ароганција на ниво на овие двајцата, демек недостижни сме, кој ве шупчи!

Прегледај го приврзокот 485829

шеп, шеп, шеп, пссст! :pos:

Прегледај го приврзокот 485830

Постојано е така во светот на дубл натпреварите.
Да, се согласувам дека е грубо за гледање ама тоа е.
Пример ќе ставаат рака на усна а со рацете бришат зној од лицето или се чешкаат по телото, топчињата за тенис ги допираат и играчите и децата од организација.
Полошо и од време на короната.

Земал Данил се пријавил на Винстон Салем и таму го јадел одма. Готов е овој , со оглед на тоа што надмина и 30ка полека може да мисли на пензија. Неизбежен блам ќе му се деси и наредна недела на Флашинг Медоус.

Сепак доби вајлд карта за УС опен Вавринка откако претходно играч кој добил вајлд карта го откажал настапот поради повреда.
Последен настап на слем турнир во Њујорк за Вавринка.

FB_IMG_1787779428819.jpg

Би рекол дека прв пат гледаш дубл меч :)
...мешан дабл, женско и машко, да, прв пат гледам, тотално несериозни, немам видено никој вака да шепотат со дланките на уста како оговарачките на селска чешма не ми личи ич на спортско однесување, а и не ми иде ,,сила" насочено од мушко кон женско и обратно во тениско поле!

...а не сум гледала дабл ни пинг понг, ич не сакам двајца да се вртат по топка, ај еднаш ја, ај еднаш ти, клај, клај, шеп шеп, хи хи хи хаха, после освоен поен! :tapp:

Која е веројатноста втор слем по ред да играат Беретини - Вавринка. Кој победи оди на Ноле , се надевам Стен за да ги видиме уште еднаш и да се вратиме носталгично во 2015.
Чилич може да го шутне Рубљо , а Циципас ќе го јаде немиен од Филс.
Алкараз нема ништо посериозно до 1/4 финале , Бублик е најзвучно име. Точно 4 натпревари убаво да се загрее за 1/4 финале потенцијално со Шелтон/Филс.
Ноле многу веројатно прошетки до 4 коло ,а таму многу веројатно Накашима/Микелсен. Предобра прилика за да игра 1/2 финале и тоа поодморен , му се падна четвртината со Медо. Пошо шансите да биде Медо се мали, Тиафо го чека пред Алкараз.
Саша пациентот има пак на изволте финале , но нов блам во најава и би имале пак финалист налик Коболи од РГ.
Пак Фриц/Ходар/Меншик/Тиен како можни опции.

...мешан дабл, женско и машко, да, прв пат гледам, тотално несериозни, немам видено никој вака да шепотат со дланките на уста како оговарачките на селска чешма не ми личи ич на спортско однесување, а и не ми иде ,,сила" насочено од мушко кон женско и обратно во тениско поле!

...а не сум гледала дабл ни пинг понг, ич не сакам двајца да се вртат по топка, ај еднаш ја, ај еднаш ти, клај, клај, шеп шеп, хи хи хи хаха, после освоен поен! :tapp:
Две работи кои треба да ги знаеш:

- сите играчи во дубл го прават ова и со покриена уста се договараат како дс го изиграат следниот поен
- микс дубл турнирот на УС Опен веќе 2-3 години е полу-егзибиција. Се рачуна како освоена ГС титула, ама ако примети сетот се игра до 4 гејма, играат во главно најдобрите сингл играчи и е класично америчко шоу за публика... па од таму и несериозноста на терен на дел од играчите

... британскиот тенисер Артур Фери и Перуанецот Игнасио Бусе играат сега во финалето на турнирот Винстон-Салем Опен (Winston-Salem Open) во Северна Каролина, САД , ништо посебно!

... британскиот тенисер Артур Фери и Перуанецот Игнасио Бусе играат сега во финалето на турнирот Винстон-Салем Опен (Winston-Salem Open) во Северна Каролина, САД , ништо посебно!

Koj osvaja US Open mashka konkurencija ?!?!!?!?!? Koj e Shampionot za 2026ta godina ?!??!!?!

Back
На врв Bottom