Каде е границата меѓу односот со родителите и сопствениот брак?

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување
Бооо психијатриско одделење.
Абе што тука разврзувате муабети.
Јасна работа, пред да се жени машкото, пожелно е да ја отрујат свекрвата, ако не успеат со отров, да ја фрлат во езеро, со камен врзан на вратот.
Оти маж е еден, само жена му има право да го ебе у мозок. Секои други врски околу дупењето у мозок слободно може да се рачунаат како неприродни и воедно незаконски.
Тоа впрочем треба и со закон да се регулира, вака остануваат законски вакууми и неосновани неприродни дејанија.
Некој дупи овде е сега кој дупи и шо дупи не знајме :)

Познавам еден таков пар, девојката секое лето сама на одмор, на крај испадна покрај мајка си и некој пендрак одел со нив, ене го сега маж му е :)

Зошто го даунплејаш известувањето, што значи као чисто онака? Обожавате да филувате за да јачате смешни аргументи. Аceso, jaс ако сакам да поминам викенд со мајка ми нема зошто да ја викам и жена ми како приколка за да се осети битна. Јас сакам време со мајка ми да поминам, не со жена ми. Ако сакам со неа ќе отидам со неа. Јас ако тоа го сакам ќе ти кажам следниот викенд ќе одам таму и таму со мајка ми или со брат ми, сеедно. Ако она ме праша зошто не е викната, ќе и кажам само да порасне. Фрустрација осеќале, муабети за лудница.
Јас не го даунплејнувам, јас пренесувам како ми било кажано мене.

Иначе генерално гледано, ме нервираат луѓето кога осеќаат некаква потреба да бидат викнати негде. Обично кафе пример. Се договараме со другарка на кафе, и третата се лути зошто не сме ја викнале и неа. Може имаме муабет некој? Може не сакаме да пиеме кафе со тебе? Или може едноставно не ни текнало бе чоек, онака случајно сме се сретнале и сме седнале кафе да испиеме. Не сфаќам зошто има потреба да си правиме special invitations?

Ама, тој пример воопшто не е ист како ова со одењето на одмор. Едното е одржување здрави индивидуални граници во друштво, а другово повеќе ми оди на пасивна исклученост од партнерот. Мене ми е океј ти да си планираш quality time со родителот, ова го зборам тргнувајќи од себе и фактот што ја сакам да поминувам што е можно повеќе време со моите. Обичен ручек, вечера, кафе, или чисто онака да дремиме во двор. Дури и чистењето со мајка ми, ми е мене quality time. И од тој аспект, јас се обидувам да ги оправдам ваквите ситуации, ама не сфаќам како ако твојот најблизок член е слободен, и пример има исто толку слободно време како и ти, е проблем да го поканиш на тоа заедничко патување? Можеби ние сме поинаку воспитани, ама куртоазијата ми е bare minimum. Тука работиве се поставени ко жената да е надворешен посматрач во нивното семејство, and thats it. Јас мислам дека кога има дружби во семејството, најблиските членови треба да бидат involved и не смеат да бидат исклучени.

Јас не го даунплејнувам, јас пренесувам како ми било кажано мене.

Иначе генерално гледано, ме нервираат луѓето кога осеќаат некаква потреба да бидат викнати негде. Обично кафе пример. Се договараме со другарка на кафе, и третата се лути зошто не сме ја викнале и неа. Може имаме муабет некој? Може не сакаме да пиеме кафе со тебе? Или може едноставно не ни текнало бе чоек, онака случајно сме се сретнале и сме седнале кафе да испиеме. Не сфаќам зошто има потреба да си правиме special invitations?

Ама, тој пример воопшто не е ист како ова со одењето на одмор. Едното е одржување здрави индивидуални граници во друштво, а другово повеќе ми оди на пасивна исклученост од партнерот. Мене ми е океј ти да си планираш quality time со родителот, ова го зборам тргнувајќи од себе и фактот што ја сакам да поминувам што е можно повеќе време со моите. Обичен ручек, вечера, кафе, или чисто онака да дремиме во двор. Дури и чистењето со мајка ми, ми е мене quality time. И од тој аспект, јас се обидувам да ги оправдам ваквите ситуации, ама не сфаќам како ако твојот најблизок член е слободен, и пример има исто толку слободно време како и ти, е проблем да го поканиш на тоа заедничко патување? Можеби ние сме поинаку воспитани, ама куртоазијата ми е bare minimum. Тука работиве се поставени ко жената да е надворешен посматрач во нивното семејство, and thats it. Јас мислам дека кога има дружби во семејството, најблиските членови треба да бидат involved и не смеат да бидат исклучени.
Мене тука ми е искрено повеќе чудно мајка му зошто не ја поканила, од женска гледна точка сигурно знаела дека кусур ќе фати жената и мудро си премолчила.
Како шо рече ние кажуваме од наша перспектива, како сме ние воспитани и како би постапиле нашите родители, моите нема шанса да не ми речат викни го и твојот нека дојде, и обратно,дали ќе дојде или дали јас ќе одам мање битно, зборот е побитен.

Мене тука ми е искрено повеќе чудно мајка му зошто не ја поканила, од женска гледна точка сигурно знаела дека кусур ќе фати жената и мудро си премолчила.
Како шо рече ние кажуваме од наша перспектива, како сме ние воспитани и како би постапиле нашите родители, моите нема шанса да не ми речат викни го и твојот нека дојде, и обратно,дали ќе дојде или дали јас ќе одам мање битно, зборот е побитен.
Е тоа го реков и јас. Мајката требало да ја покани, ако ништо друго чисто од куртоазија. Сите знаеме да процениме кога некој нешто прави од куртоазија. Добро ако не сите, тогаш барем добар дел од нас. Мислам дека и тоа на некој начин би направило она да се чувствува involved. Ако е скромна, секако дека ќе ги остави да си уживаат во квалитетното време заедно.

Некој дупи овде е сега кој дупи и шо дупи не знајме :)

Познавам еден таков пар, девојката секое лето сама на одмор, на крај испадна покрај мајка си и некој пендрак одел со нив, ене го сега маж му е :)
Е се усреќил штом бабата го држела додека овој и го освојувал срцето.
Е тоа го реков и јас.
Што го речеше ти?
Можеш да кажеш што сакаш, твојот квалитет и доблести како мајка може да се видат тогаш кога ќе бидеш свекрива. Дотогаш се’ е смо јас мислам, ништо повеќе.
Оти јас имам доживеано и гледано три генерации жени како снаи или свекрви, баба ми, мајка ми, жена ми и снаата. Три различни видови на жени, три времиња, резултатот 95% ист.

Е се усреќил штом бабата го држела додека овој и го освојувал срцето.

Што го речеше ти?
Можеш да кажеш што сакаш, твојот квалитет и доблести како мајка може да се видат тогаш кога ќе бидеш свекрива. Дотогаш се’ е смо јас мислам, ништо повеќе.
Оти јас имам доживеано и гледано три генерации жени како снаи или свекрви, баба ми, мајка ми, жена ми и снаата. Три различни видови на жени, три времиња, резултатот 95% ист.
колку години имаш бре и шо прајш на форумов :pos:

колку години имаш бре и шо прајш на форумов :pos:
По прогнозите на парва во 2066 ќе имам 107.
Оти шо барам?
Па кој ќе ви каже дека се што лета не се јаде?
Автоматски споено мислење:

Е тоа го реков и јас. Мајката требало да ја покани, ако ништо друго чисто од куртоазија. Сите знаеме да процениме кога некој нешто прави од куртоазија. Добро ако не сите, тогаш барем добар дел од нас. Мислам дека и тоа на некој начин би направило она да се чувствува involved. Ако е скромна, секако дека ќе ги остави да си уживаат во квалитетното време заедно.
Шала настрана, ќе биде чоек од тебе :)
Имаш една нитка од машки карактер, што е нужна да се сфати и состојбата на другиот партнер, за разлика од множеството џенски, кои се: јас сакам, што сакам не знам, ама го сакам одма и сега.

Последно уредено:
@cholismo од километар си личи дека не се мирисаш со никој од роднините, освен со маж ти. Океј е, право на избор. Ама тоа по темите цело време да проповедаш дека мажот треба да биде закован до жена му, одделени од фамилија и сите тие работи, не се океј. Не се океј затоа што ако тебе не ти совпаднале коцките со твојата и неговата фамилија, не значи дека секаде е така. Ти смета да живеете кај неговите, ти смета да е близок со мајка му, ти смета золвата и децата, ти смета мајка ти, ти смета брат ти што ги плеснал децата на мајка ти. Не е се така црно, ни бело. Тоа е случај кај тебе, за жал. И ја сум за тоа да не се живее во заедница, пошто имам доста детски трауми од дедо ми и малата куќа во која живеевме со моите. Сега ми е убаво кога со женска ми седиме дома со моите, ама на два три дена и доста е. Нормално е, различни генерации, различни мислења. Ама јас сакам да поминувам време со моите, бидејќи не знам уште колку реално време имам со нив. Женска ми нема против тоа, дури таа ме тера да бидеме повеќе со нив.
Односно темата за одење на одмор со мајката. Што е проблемот? Можда жената немала можности како млада, можда и треба вистински психички одмор, зошто синот да не и го овозможи тоа? Тоа што жена му е запоставена ли? Ако е разбрана, ќе сфати.

Дали е нормално партнерите да одат на одмор одделно, и колку одделниот простор е здрав за една врска?
НЕ е нормално и само brainwashed simps го одобруваат тоа.

Жена што го почитува нејзиниот сопруг не ни помислува на таква тема воопшто. Just saying.

@cholismo од километар си личи дека не се мирисаш со никој од роднините, освен со маж ти. Океј е, право на избор. Ама тоа по темите цело време да проповедаш дека мажот треба да биде закован до жена му, одделени од фамилија и сите тие работи, не се океј. Не се океј затоа што ако тебе не ти совпаднале коцките со твојата и неговата фамилија, не значи дека секаде е така. Ти смета да живеете кај неговите, ти смета да е близок со мајка му, ти смета золвата и децата, ти смета мајка ти, ти смета брат ти што ги плеснал децата на мајка ти. Не е се така црно, ни бело. Тоа е случај кај тебе, за жал. И ја сум за тоа да не се живее во заедница, пошто имам доста детски трауми од дедо ми и малата куќа во која живеевме со моите. Сега ми е убаво кога со женска ми седиме дома со моите, ама на два три дена и доста е. Нормално е, различни генерации, различни мислења. Ама јас сакам да поминувам време со моите, бидејќи не знам уште колку реално време имам со нив. Женска ми нема против тоа, дури таа ме тера да бидеме повеќе со нив.
Односно темата за одење на одмор со мајката. Што е проблемот? Можда жената немала можности како млада, можда и треба вистински психички одмор, зошто синот да не и го овозможи тоа? Тоа што жена му е запоставена ли? Ако е разбрана, ќе сфати.
Скроз погрешно ме процени ама нема да ти давам отчет зошто имам такво мислење.
Да си ги сакате родителите колку јас што ги сакам старски домови нема да постојат ;)

Тоа што јас имам осет за некои работи и што сметам дека не е во ред некој на 76 години да варди немирни деца по цел ден, пази на 76 години не на 50, на 76 иако моите се витални луѓе снагата те издава, тоа нема врска со љубов и внимание.
Проблемот е што не ја ни прашале, сфаќаш, не е тука проблемот дека заминал тој со мама сам на одмор макар и тоа можи да се разглаба зошто маж би одел сам со мајка му на одмор али ајде добро секој си има право на избор.

Мамини мази сте бе едноставно прифатете го тоа.

Ко ќе ја земиш женскати за жена, здравје и деца ко ќе роди тогаш прашај ја дали сака сеуште да седи со твоите у врати се на темава ќе прајме муабет важи?
Кога ќе дојди дома пресно породена со хормоните во плафон, неспана една недела, со цицките изваени цел ден 24/7 нека и се претерват дома петко трајко во ниедно време ќе ја прашам дали сака да седи со твоите или сака да се мани в зид да се алоса.

Ми сметаат неразбрани луѓе кои не знаат кои им се границите и улогите, не знаат кога е време за одмор а кога за гости и банкети, ми сметаат луѓе кои ќе треба по сто пати да им повториш едно исто и не те слушаат си тераат по свое.
Автоматски споено мислење:

да се вратиме на темата и да расчистиме да нема забуни.
Ако сопругот разговарал со сопругата дека сака да оди со мајка си на неколку дена сам ете поради тие причини кои ги кажавте и ако таа нема никаков проблем со тоа океј е, нека одат.
Ама, во случајот не било така и жената се осетила запоставена и навредена и ако мажот и покрај тоа што знаел за тоа не ја поканил и свесно го изигнорирал тој факт и заминал со мајка си на одмир тоа не е во ред и можи да е проблем во бракот
Ако мајката знаела за ова и не ја поканила снаата исто така не е во ред.
Не знаеме чија била одлуката да одат сами без снаата, и зошто така се одлучиле, тоа ќе ни разреши мн дилеми.

Оти вие мажите со чест на исклучоци гледам за многу работи тука зборувате во име на жените без да се ставите во нивни чевли и без да знаете како би реагирале тие и како се осеќаат.
Зборувате за живеење во заедница како било океј, без да знаете како се осеќаат вашите жени да живеат со некој друг под ист покрив, оти за вас е тоа нормално тие ви се родители ама неа не и се ништо.
Ако одлуките ви се заеднички тогаш супер, поштовам ама ако си носите одлуки во бракот без да се консултирате со партнерот тогаш тешко на партнерите ваши само тоа ќе кажам.
Не барам да ме праша дали можи да оди со некој на одмор, да не ме сфатите погрешно, туку да разговара со мене.
Демек станува денес од спиење се пакува и ми вика еј јас денес одам со мајка ми на одмор, чао.
Не ме заебавајте жити се

Последно уредено:
Мамини мази сте бе едноставно прифатете го тоа.

Ко ќе ја земиш женскати за жена, здравје и деца ко ќе роди тогаш прашај ја дали сака сеуште да седи со твоите у врати се на темава ќе прајме муабет важи?
Кога ќе дојди дома пресно породена со хормоните во плафон, неспана една недела, со цицките изваени цел ден 24/7 нека и се претерват дома петко трајко во ниедно време ќе ја прашам дали сака да седи со твоите или сака да се мани в зид да се алоса.

Ми сметаат неразбрани луѓе кои не знаат кои им се границите и улогите, не знаат кога е време за одмор а кога за гости и банкети, ми сметаат луѓе кои ќе треба по сто пати да им повториш едно исто и не те слушаат си тераат по свое.
Ако твоите се стари и не можат да чуваат внуци, кои патем за некои баба и дедо се смислата на животот и начин да си го продолжат векот, зошто некој со родители од 50-60 години да не им ги дава? Јас немам против летно време децата кај моите да ги оставам, под услов да се внимава на храна, речник и безбедност. Ама штом мене ме одгледале ваков, зошто и моите деца не би ги?

Пак генерализираш. “Мамини мази сте”. Како што кажав, женска ми е таа што последните години е поблиска со мајка ми и никогаш не би имала против нешто тоа мајка ми да биде блиску до нас. Пак ке кажам, ти јако се имаш напатено од некои твои случувања во животот, па сега мислиш дека секаде е така. Низ темиве пишуваш како само ти да имаш родено, како само ти дете да имаш. Жена, мајка, краљица. Таквите сте најопасни. Можда и во био на инстаграм имаш дати на запознавање со маж ти, дата на запросување, роденден на дете и слично.
Тоа што си го избројала дека ти смета, ми смета и мене. Ама тоа нема врска со темава, едноставно си е до луѓето.

Ако твоите се стари и не можат да чуваат внуци, кои патем за некои баба и дедо се смислата на животот и начин да си го продолжат векот, зошто некој со родители од 50-60 години да не им ги дава? Јас немам против летно време децата кај моите да ги оставам, под услов да се внимава на храна, речник и безбедност. Ама штом мене ме одгледале ваков, зошто и моите деца не би ги?

Пак генерализираш. “Мамини мази сте”. Како што кажав, женска ми е таа што последните години е поблиска со мајка ми и никогаш не би имала против нешто тоа мајка ми да биде блиску до нас. Пак ке кажам, ти јако се имаш напатено од некои твои случувања во животот, па сега мислиш дека секаде е така. Низ темиве пишуваш како само ти да имаш родено, како само ти дете да имаш. Жена, мајка, краљица. Таквите сте најопасни. Можда и во био на инстаграм имаш дати на запознавање со маж ти, дата на запросување, роденден на дете и слично.
Тоа што си го избројала дека ти смета, ми смета и мене. Ама тоа нема врска со темава, едноставно си е до луѓето.
Јас пак ќе ти речам блазеси ти на умот ако мислиш дека во врска и во брак исти ќе ви бидат односите.
Едно е да живееш постојано со некој и да делиш покрив, да му ги запознаеш на човек неговите мани и врлини а друго е седела кај тебе неколку дена.

Мислам дека и сам си свесен за тоа.

За чување деца се изјаснивме во другата тема, не е исто да ги пуштиш на поседок да ги почуваат и да ти ги чуваат цел ден, дури одиш на работа, дури шеташ до 3 сабајле итн. збораме за повозрасни луѓе, работени луѓе кои заслужуваат малку одмор а не да бидат дадилки 24/7
Ајде ако нема кој да ги чува додека се болни, родителите мора да одат на работа океј, ама да ти изиграва некој бебиситер на 76 години за ти да пиеш кафиња по три пати денот и да скиташ секој викенд е извини ама на децата родител му треба не баба и дедо.

Не сум напатена само сум реална и објективна, покасно се мажив ама искуство од другарки и другари имам книга да ти напишам, свашта се имам изнагледано.

Оваа Чоло ми делува ко да е добро сакана од родителите на мажот. Али у Днк и е да е пакосна и да мрази.

Оваа Чоло ми делува ко да е добро сакана од родителите на мажот. Али у Днк и е да е пакосна и да мрази.
Ти шо бараш во оваа тема, и тука сакаш газето џиш да ти го напрајме ?

Back
На врв Bottom