Каде е границата меѓу односот со родителите и сопствениот брак?

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување
една конкретна ситуација од мојата околина: брачен пар прво си оди заедно на одмор, но подоцна мажот заминува сам со мајка му на неколкудневен викенд, додека жената останува дома.
Не гледам никаков проблем во тоа, последно бевме на зимување со нејзините и моите заедно. Кога има шанса сама да оди со незините или јас со мајка ми или билокаква комбинација, не гледам зошто да не. Тоа е фамилијарно време, зошто би било проблем поминување заедно време со твојот родител ако има шанса? "Жената останува дома" ли е проблемот во цитираното, демек непрошетана останала? Непотребен негативен контекст.

Дали е нормално партнерите да одат на одмор одделно, и колку одделниот простор е здрав за една врска?
Сосема нормално. Животот day to day е прилично затворски, па луѓето некогаш од обврски не можат пиво да пијат, а не да најдат време и пари за одмор со другари и другарки. Нема да зборам дали е здраво за еден пар, бидејќи очигледно е, туку дека е здраво и за одржување врските кои сме ги градиле со другарите и кои треба да продолжиме да ги негуваме. Другарството е бејсикли семејство, другари и другарки стануваат крштелници. На нејзино патување другарка ја праша да ѝ биде кума на детето. Само еден одмор во животот со мене ѝ е подобар од тој на кој со другарка рентаа кола и го кружеа Исланд. Имаме и интернационални пријатели и иселеници, па некогаш мора да се најдеш по светот ако сакаш да некои врски ги одржуваш. Сме возеле често со мои во други земји. Од продолжен викенд во Прага ѝ пратив слики од линии и приватни стриптиз забави, бидејќи обично на машките патувања нема простор за истражување храна или читање историја за некој тротоар. :D Не можеш во животот без човек кој ќе ти помогне да закопаш тело, треба да се инвестира во такви врски да опстанат или настанат. Љубомората е отров за еден пар, треба да се разгледа коренот ако истата постои, а не кога се манифестира. Мене нешто фундаментално ми смета во тоа да си љубоморен на човекот што го сакаш бидејќи поминал квалитетно време со фамилија во која пораснал или другарите со кој пораснал, ако постои можност. Особено на форум со просек старост 45 години.

Шо знам малку чудно, до толку немала со кој да оди на одмор па морала со синот ? Ако е така зошто снаата е изоставена, како дошло до тоа да и речат еј ти дома ќе седиш нема да идиш со нас, разбирам да не можела да ги дружи поради обврски ама плански да ја изостават е малку кринџ.

Шо знам малку чудно, до толку немала со кој да оди на одмор па морала со синот ? Ако е така зошто снаата е изоставена, како дошло до тоа да и речат еј ти дома ќе седиш нема да идиш со нас, разбирам да не можела да ги дружи поради обврски ама плански да ја изостават е малку кринџ.
Немаме доволно информации околу логистиката како: слободно време, пари, зафатеност - но зошто да е проблем дури и да е намерно. Ќе ѝ кажe сакам да одам на одмор со мајка сами да поминеме време заедно додека упте може и е жива. Не е муабетот воопшто дали има со кого. Плус пред тоа биле заедно на одмор, не знам зошто контекстот на жртва со последниот дел: "жената останува дома".

Што е стравот, да не ја оговарат?:popce:

Немаме доволно информации околу логистиката како: слободно време, пари, зафатеност - но зошто да е проблем дури и да е намерно. Ќе ѝ кажe сакам да одам на одмор со мајка сами да поминеме време заедно додека упте може и е жива. Не е муабетот воопшто дали има со кого. Плус пред тоа биле заедно на одмор, не знам зошто контекстот на жртва со последниот дел: "жената останува дома".

Затоа што она исто била слободна, и никој не ја понудил да иде со нив. :D

Последно уредено:
Затоа што она исто била слободна, и никој не ја понудил да иде со нив. :D
А по која основа е нејзиното присуство задолжително? Велите немала со кој да оди мајката, а жената? Ако е слободна нека оди со нејзината мајка, другарка... и она ли исто така нема со кој? Не гледам да некој ја шејма за тоа како мајката. Не го гледам проблемот Aceso, напиши ми малку попросто како да сум 20 и не следам со цело внимание бидејќи зјапам во твоите цицки, пробиј до мене. Ти што би сторила во тој пример? Ќе му се скараш?

wtf wot зошто некој би идел на тие години сам со мајката на одмор. Во случајот ако не ја ни прашале значи не ја фермаат два посто, ако сака да оди сам со мајка му и не ја прашал сопругата значи таа е вишок и нејзиното присуство е проблем, просто ко грав, ебати бракот тогаш

wtf wot зошто некој би идел на тие години сам со мајката на одмор. Во случајот ако не ја ни прашале значи не ја фермаат два посто, ако сака да оди сам со мајка му и не ја прашал сопругата значи таа е вишок и нејзиното присуство е проблем, просто ко грав, ебати бракот тогаш
Да, јас првично бев во стилот, па не глеам никаков проблем, кога и она си иде на одмор десет дена со нејзините, не е проблем ни он да иде со неговите. Или да идат со друштво. Скроз ми е океј.

Ама кога сфатив дека неа проблемот и е уствари тоа што никој не ја прашал, туку едноставно си се договориле, само чисто онака ја известиле, сфаќам од кај доѓа фрустрацијата.

Она у старт не била планирана да оди. Idk, ја во таква ситуција би го понудила партнерот да дојде во најмала рака. :D

Да, јас првично бев во стилот, па не глеам никаков проблем, кога и она си иде на одмор десет дена со нејзините, не е проблем ни он да иде со неговите. Или да идат со друштво. Скроз ми е океј.

Ама кога сфатив дека неа проблемот и е уствари тоа што никој не ја прашал, туку едноставно си се договориле, само чисто онака ја известиле, сфаќам од кај доѓа фрустрацијата.

Она у старт не била планирана да оди. Idk, ја во таква ситуција би го понудила партнерот да дојде во најмала рака. :D
Секогаш кога сум одела некаде партнерот бил викнат, освен во редок случај ако одиме негде женско друштво ама за подолги патувања дури и тогаш, мешано ни е друштвото па немало проблем и дечковците да идат, иделе и сме врвеле топ.
Единствено не присуствувал кога немал можност поради обврски со работата.
А за одделно одење на одмор со родители и тоа ми е чудно, зошто да не одат сите заедно ако се во добри односи.

значи не ја фермаат два посто
значи нејзиното присуство е проблем
женска самоцентричност
околу нејзе да е само
што ќе правил некој со мајка му
само тлинаесет треба да е за да поминат време заедно некаде
зошто сте бе вака затуцани и несигурни, луѓето низ светот си прават роуд трипс секогаш кога можат, нив чудно им било што ќе правел со мајка му, за неа ли ќе збореле...

Секогаш кога сум одела некаде партнерот бил викнат
Пази да не го изгубиш. Да не иде и на депилација со тебе да ти држи раче? :D Не идел ако имал обврски ама ти пак ли минеше низ шарадата да го поканиш? Толку газите на јајца со вашите што мора таква вештачка формалност на паушално викање да постои? Не знам што не ти е јасно, сакам да одам со мајка ми на викенд некаде да си поминам време со неа додека е жива, ако дојдеш после ќе кенкаш само со неа збореше мене не ми посвети внимание ни на една минута нели? Какви патетики, како смееле да не ја повикат... а има ли врска ако она сака да се прошета со мајка и, треба и магарето да го макнат за и он да не плаче или плачењето е ексклузивно?

Зошто го даунплејаш известувањето, што значи као чисто онака? Обожавате да филувате за да јачате смешни аргументи. Аceso, jaс ако сакам да поминам викенд со мајка ми нема зошто да ја викам и жена ми како приколка за да се осети битна. Јас сакам време со мајка ми да поминам, не со жена ми. Ако сакам со неа ќе отидам со неа. Јас ако тоа го сакам ќе ти кажам следниот викенд ќе одам таму и таму со мајка ми или со брат ми, сеедно. Ако она ме праша зошто не е викната, ќе и кажам само да порасне. Фрустрација осеќале, муабети за лудница.

А за одделно одење на одмор со родители и тоа ми е чудно, зошто да не одат сите заедно ако се во добри односи.
Мора и татко ми и нејзиниот татко сега да се поканети ако ми фали мајка ми и сакам да поминам време со неа? Еве ти реков, бевме во Декември на зимување и беше пекол да се органисира да сите можат. Можеби затоа?

Можеби звучам како мамино синче што не е точно, се слушам со мојата еднаш на две три недели, но барем не мора да барам "дозвола" од жена ми во форма на лажна покана за да отидам ако сакам.

женска самоцентричност
околу нејзе да е само
што ќе правил некој со мајка му
само тлинаесет треба да е за да поминат време заедно некаде
зошто сте бе вака затуцани и несигурни, луѓето низ светот си прават роуд трипс секогаш кога можат, нив чудно им било што ќе правел со мајка му, за неа ли ќе збореле...

Пази да не го изгубиш. Да не иде и на депилација со тебе да ти држи раче? :D Не идел ако имал обврски ама ти пак ли минеше низ шарадата да го поканиш? Толку газите на јајца со вашите што мора таква вештачка формалност на паушално викање да постои? Не знам што не ти е јасно, сакам да одам со мајка ми на викенд некаде да си поминам време со неа додека е жива, ако дојдеш после ќе кенкаш само со неа збореше мене не ми посвети внимание ни на една минута нели? Какви патетики, како смееле да не ја повикат... а има ли врска ако она сака да се прошета со мајка и, треба и магарето да го макнат за и он да не плаче или плачењето е ексклузивно?

Зошто го даунплејаш известувањето, што значи као чисто онака? Обожавате да филувате за да јачате смешни аргументи. Аceso, jaс ако сакам да поминам викенд со мајка ми нема зошто да ја викам и жена ми како приколка за да се осети битна. Јас сакам време со мајка ми да поминам, не со жена ми. Ако сакам со неа ќе отидам со неа. Јас ако тоа го сакам ќе ти кажам следниот викенд ќе одам таму и таму со мајка ми или со брат ми, сеедно. Ако она ме праша зошто не е викната, ќе и кажам само да порасне. Фрустрација осеќале, муабети за лудница.

Мора и татко ми и нејзиниот татко сега да се поканети ако ми фали мајка ми и сакам да поминам време со неа? Еве ти реков, бевме во Декември на зимување и беше пекол да се органисира да сите можат. Можеби затоа?

Можеби звучам како мамино синче што не е точно, се слушам со мојата еднаш на две три недели, но барем не мора да барам "дозвола" од жена ми во форма на лажна покана за да отидам ако сакам.
Аман бе вотче цели реферати испиша можеше во еден пост да ме цитираш.

Сам викаш беше пекол да се организира за сите да дојдат, ако можеа ќе дојдеа.
Јас колку шо имам сама одено на одмори ти толку на сон не можиш да видиш :) Не е тоа поентата.
Зошто во еден здрав брак би одел некој сам со мајката на одмор без да ја повика сопругата, да не ти дава да цицаш уште Боже ме прости, се се изначитавме деновиве низ темите па ни тоа нема да ме чуди.

wtf wot зошто некој би идел на тие години сам со мајката на одмор.
Чичина, сами пред да го земете момчето, го гледате односнот дете кон мајка, ако има посебна грижа и нега за мајка му, така ќе се однесува и кон вас. Тој однос е поопуштен, граден со децении, природен, не може долго да се глуми. Овде крокодилски солзи зошто ја однел мајка му на одмор. Кога ќе остари жена му и неа ќе ја носи на одмор... или на бања. И решен проблем. :toe:

Имаш и секундарни семејства, обврската за грижа за родителите останува и по бракот и децата, ако сте во нормални односи. Не може они да ти бидат само рамо за плачење, банкомат или форма на емоционална поддршка, а како противтежа да не добијат ни еден повик во текот на денот.

Знам еден дечко кој оди со мајка му на одмор секоја година. Не може да ја остави сама дома, жената е мобилна, но е во години, и сака да ја има пред око. Сама го пораснала, сама го финансирала да се образува. Има некоја девојка, не е женет и не е ни Рон. Рон нема девојка. Оди и со неа да одмор, но и со мајка му. Посебно.

Во однос на одморите, може да оди и сама и со друштво, не гледам причина зошто би и ставил сопка да искористи прилика за одмор кога не можеме истовремено да го користиме. Мене одмор ми е на морнарска лулашка во село, во планинска викендичка или 10 дена под клима и пет во вис, не само на плажа покрај море, иако и таа си има предност, како на пример да:
зјапам во твоите цицки,
Ама и ова е рулет!

Сега во друга мисла ме стави. Што ако ти ми беше жена, дали ќе те земев со мене на одмор, или ќе те оставев дома? Од една страна, одморена си, не ти треба одмор. Цел ден си домче, детето уште гледа само во плафон. Полна си со енергија, имаш сила да се објаснуваш од утро до мрак. Башка мора некој, дома, да го чува бебето. И на него не му треба одмор, цел ден спие. Или гледа во плафон. Но од друга страна не ќе можев да:
зјапам во твоите цицки
Тешка дилема! Ти што мислиш околу ова прашање?

:backa:

Аман бе вотче цели реферати испиша можеше во еден пост да ме цитираш.
Сам викаш беше пекол да се организира за сите да дојдат, ако можеа ќе дојдеа.
Бидејќи не секогаш е само тоа причината, напишав дека не е секогаш логистиката, и ти дадов доста примери зошто. Ми фали мајка ми, можеби не е добра со здравје и сакам време да поминам, и секоја друга ебена причина што постои која го натерало човек да сака да помине време сами со својот родител кој го пораснал без жена му со кој е секој ден и со која само што завршиле со нивниот одмор. Со инка да не треба да ти турам?

Јас колку шо имам сама одено на одмори ти толку на сон не можиш да видиш :)
Чуден флекс во контекстот, но во ред. Не сум машко што го вади за секој да си го мери. Но, само ќе кажам дека со такво размислување ти не си била на одмор, ти си носена на одмор очигледно. Сама си била? Епа исто е како некој да ти каже што прави лудава сама, што не организира за цела фамилија да поуживат.

Зошто во еден здрав брак би одел некој сам со мајката на одмор без да ја повика сопругата, да не ти дава да цицаш уште Боже ме прости, се се изначитавме деновиве низ темите па ни тоа нема да ме чуди.
Здрав брак? На човек да му фали родител значело дека е во нездрав брак. Еве нема да отидеме до плажа или да се извозиме до некаде на шопинг и да јадеме локална храна некаде, ќе седиме у дневната, ќе пиеме чај по цела ноќ и ќе чашитавиме.

И околу цицката, повеќе ми стои како да вашите уште цицат штом го имате тој страв да сте и вие секаде поканети кога тие се сами, да не случај зацицат од нивните наместо од твоите.

Каква чудна посесивност, да сте живи и здрави ајде бидејќи ако продолжиме следниот пост ќе биде без ракавици, што претендирам да не го правам со женски соговорници.

Бидејќи не секогаш е само тоа причината, напишав дека не е секогаш логистиката, и ти дадов доста примери зошто. Ми фали мајка ми, можеби не е добра со здравје и сакам време да поминам, и секоја друга ебена причина што постои која го натерало човек да сака да помине време сами со својот родител кој го пораснал без жена му со кој е секој ден и со која само што завршиле со нивниот одмор. Со инка да не треба да ти турам?

Чуден флекс во контекстот, но во ред. Не сум машко што го вади за секој да си го мери. Но, само ќе кажам дека со такво размислување ти не си била на одмор, ти си носена на одмор очигледно. Сама си била? Епа исто е како некој да ти каже што прави лудава сама, што не организира за цела фамилија да поуживат.

Здрав брак? На човек да му фали родител значело дека е во нездрав брак. Еве нема да отидеме до плажа или да се извозиме до некаде на шопинг и да јадеме локална храна некаде, ќе седиме у дневната, ќе пиеме чај по цела ноќ и ќе чашитавиме.

И околу цицката, повеќе ми стои како да вашите уште цицат штом го имате тој страв да сте и вие секаде поканети кога тие се сами, да не случај зацицат од нивните наместо од твоите.

Каква чудна посесивност, да сте живи и здрави ајде бидејќи ако продолжиме следниот пост ќе биде без ракавици, што претендирам да не го правам со женски соговорници.
Која е потребата да се оди сам на одмор со мајка, ако сопругата смета на тој одмор тогаш нешто не функционира како што треба, или му смета на мајкати или тебе
Тоа е мое мислење
Не реков дека не треба да се оди сам, ако ме читаш од првите страни че го видиш мојот став за одење сами на одмор.
Ама во случајот ако не ја ни рецнале жената тогаш има причина зошто е лута.
Сега ти од нерецкање на жената замина до поминување време со старата оти била можеби болна, последни мигови и не знам шо, тоа е скроз друг момент и мислам дека не е случај кај примерот.

За мојот случај кажав зошто бил викан партнерот, шо апропо не значи дека доаѓал кога бил викнат. Во исто друштво сме, кога сум одела стрикно со женско друштво некаде не идел, да му плаќаш нема да иде, ама зошто не би го викнала ако одам со моите некаде, прво моите ќе ми речат викни го, поќе него го тинтрат од мене.

Бооо психијатриско одделење.
Абе што тука разврзувате муабети.
Јасна работа, пред да се жени машкото, пожелно е да ја отрујат свекрвата, ако не успеат со отров, да ја фрлат во езеро, со камен врзан на вратот.
Оти маж е еден, само жена му има право да го ебе у мозок. Секои други врски околу дупењето у мозок слободно може да се рачунаат како неприродни и воедно незаконски.
Тоа впрочем треба и со закон да се регулира, вака остануваат законски вакууми и неосновани неприродни дејанија.

Back
На врв Bottom