женска самоцентричност
околу нејзе да е само
што ќе правил некој со мајка му
само тлинаесет треба да е за да поминат време заедно некаде
зошто сте бе вака затуцани и несигурни, луѓето низ светот си прават роуд трипс секогаш кога можат, нив чудно им било што ќе правел со мајка му, за неа ли ќе збореле...
Пази да не го изгубиш. Да не иде и на депилација со тебе да ти држи раче?

Не идел ако имал обврски ама ти пак ли минеше низ шарадата да го поканиш? Толку газите на јајца со вашите што мора таква вештачка формалност на паушално викање да постои? Не знам што не ти е јасно, сакам да одам со мајка ми на викенд некаде да си поминам време со неа додека е жива, ако дојдеш после ќе кенкаш само со неа збореше мене не ми посвети внимание ни на една минута нели? Какви патетики, како смееле да не ја повикат... а има ли врска ако она сака да се прошета со мајка и, треба и магарето да го макнат за и он да не плаче или плачењето е ексклузивно?
Зошто го даунплејаш известувањето, што значи као чисто онака? Обожавате да филувате за да јачате смешни аргументи. Аceso, jaс ако сакам да поминам викенд со мајка ми нема зошто да ја викам и жена ми како приколка за да се осети битна. Јас сакам време со мајка ми да поминам, не со жена ми. Ако сакам со неа ќе отидам со неа. Јас ако тоа го сакам ќе ти кажам следниот викенд ќе одам таму и таму со мајка ми или со брат ми, сеедно. Ако она ме праша зошто не е викната, ќе и кажам само да порасне. Фрустрација осеќале, муабети за лудница.
Мора и татко ми и нејзиниот татко сега да се поканети ако ми фали мајка ми и сакам да поминам време со неа? Еве ти реков, бевме во Декември на зимување и беше пекол да се органисира да сите можат. Можеби затоа?
Можеби звучам како мамино синче што не е точно, се слушам со мојата еднаш на две три недели, но барем не мора да барам "дозвола" од жена ми во форма на лажна покана за да отидам ако сакам.